Τα τρία (τουλάχιστον) "κλειδιά" της νίκης

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από το 25′ και μετά άρχισε να αλλάζει όλο το ματς…

Το ξεκίνημα του ΑΡΗ χθες στο ντέρμπι αλλά και η παρουσία του τουλάχιστον στα πρώτα 30 λεπτά, δεν ήταν και ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Όπως και του ΠΑΟΚ βέβαια. 

Ειδικά το πρώτο μέρος του αγώνα ήταν αρκετά μέτριο και για τους δύο. Ο ΑΡΗΣ όμως είχε την ουσία για να φτάσει στην νίκη που ήθελε, με τρία τουλάχιστον στοιχεία να αποτελούν τα “κλειδιά” για το τελικό 4-2. 

Εκεί που φάνηκε να αλλάζει το ματς ήταν μετά το 25′-30′. Δηλαδή το χρονικό σημείο στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν ήδη ισοφαρίσει και παρά το πρόβλημα που φάνηκε να έχουν στον άξονα, έκλεισαν καλά τους χώρους και δεν άφησαν τον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει πολλές καλές καταστάσεις στην περιοχή του Κουέστα. 

Το “κλειδί” όμως σε εκείνο το σημείο ήταν η αλλαγή της τακτικής του ΑΡΗ και η απόφαση να πρεσάρει τον ΠΑΟΚ, φτάνοντας αρκετές φορές μέχρι και στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου του. 

Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα έμοιαζαν κάπως αποσυντονισμένοι σε αυτήν την νέα κατάσταση, “πουλώντας” εύκολα την μπάλα με αρκετά λάθη. Λάθη που άλλαξαν την εικόνα του ματς. 

Στο παραπάνω πλαίσιο εντάσσεται και το γκολ του Φραν Βέλεθ στο 40′, ως αποτέλεσμα της επιμονής του ΑΡΗ. Εκείνο το γκολ ήταν ακόμη ένα “κλειδί”, αφού ήταν λίγο πριν το ημίχρονο και λειτούργησε άκρως θετικά στην ψυχολογία των γηπεδούχων. Την ώρα που έγινε φυσικά το αντίθετο στην πλευρά του ΠΑΟΚ.

Η… μαχαιριά για τους φιλοξενούμενους ήταν το 3-1 στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου (!). Εξέλιξη μετά την οποία έμοιαζαν εντελώς χαμένοι και χωρίς καθαρό μυαλό, μέχρι να έρθει το 4-1 και να συμμαζευτεί κάπως η κατάσταση από τις αλλαγές του Αμπέλ Φερέιιρα.

Προτεινόμενα Άρθρα