"Εάν καθυστερήσει η εκδίκαση θα πρέπει να ανασταλλεί η διαδικασία της βαθμολογίας"

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Αλέξης Κούγιας έθεσε μία πολύ σοβαρή βάση της προσφυγής των ΠΑΟΚ και Ξάνθης στο διοικητικό εφετείο για να προσβάλλουν την απόφαση της ΕΕΑ, λέγοντας πως θα εκδικαστεί το 2025!

Ο κ. Κούγιας με την πρόσθετη παρέμβασή του για την ΑΕΛ επισήμανε μεταξύ άλλων: «Μέχρι τώρα ακούγαμε από τους εκπροσώπους των ΠΑΟΚ και Ξάνθης ότι δεν υπήρχε καμία απόφαση. Το ακούσαμε δυστυχώς και από πολιτικά στελέχη. Και ενώ η απόφαση έχει κοινοποιηθεί εδώ και μέρες, όπως και το σκεπτικό και υπήρχε ο χρόνος για την Ξάνθη περιορίστηκαν σε ΜΜΕ που έβγαζαν διαρροές και ότι δεν υπάρχει κανένα πόρισμα και όλα αυτά θα εξαφανιστούν. Είδαμε όμως ότι στο παραένα έκαναν αυτήν την κίνηση. Δεν σας είπαν ότι η προσφυγή στο διοικητικό εφετείο θα εκδικαστεί στο 2025. Να το ξέρετε αυτό. Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να πληγεί η αρμοδιότητα της ΕΕΑ. Είναι η μόνη αρμόδια που μπορεί να ανακαλέσει ή όχι ένα πιστοποιητικό συμμετοχής.

Στην προκειμένη περίπτωση εσείς ως προεδρείο είστε μπροστά σε μία διαδικασία όπου δεν έχει ανατραπεί ποτέ απόφαση της ΕΕΑ. Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα είχαν υποβιβαστεί και δεν είχαν καταφέρει να προσβάλλουν την απόφαση. Σε 15 μέρες τελειώνει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Έχουμε 2 παιχνίδια και μετά έχουμε πλέι οφ. Μετά θα έχουμε την κρίση και των ομάδων που θα υποβιβαστούν. Εμείς και ο Πανιώνιος για αυτό είμαστε εδώ. Ο Πανιώνιος διεκδικεί την σωτηρία του και εμείς είμαστε δύο βαθμούς κάτω από την Ξάνθη. Εφόσον υποβιβαστεί η Ξάνθη, όπως προβλέπεται, εμείς έχουμε έννομο συμφέρον.

Εάν καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσης θα πρέπει να ανασταλλεί η διαδικασία της βαθμολογίας. Έχουμε άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Έχουμε 2 βαθμούς διαφορά. Εμείς ζητάμε την πρόσθετη παρέμβαση να γίνει δεκτή και για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Δεν υπάρχει μόνο το συμφέρον το βαθμολογικό. Υπάρχει και το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Εμείς μετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα όπου υπάρχει ένα πόρισμα για σχέση εξάρτησης μίας ομάδας με άλλη. Για την μία ομάδα υπάρχει το θέμα ανακλήσεως του πιστοποιητικού. Μετά έρχεται τελευταία στιγμή μία προσβολή στην απόφαση της ΕΕΑ για να βγει μία απόφαση μετά από 5 χρόνια».

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS.GR στο YouTube.

X