"Χτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης με την πρώτη ομάδα"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Όλα όσα ανέφερε ο Κώστας Καζάνας για την δουλειά που γίνεται και το μέλλον του ΑΡΗ

Ο προπονητής της Κ19 του ΑΡΗ, Κώστας Καζάνας , φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS ON AIR και τον Libero 107,4 FM. 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την δουλειά που ξεκίνησε φέτος για την Κ19:

Έχομε ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες. Οι προπονήσεις πηγαίνουν σε εξαιρετικό ρυθμό και αύριο, Τετάρτη, θα έχουμε το πρώτο μας φιλικό παιχνίδι με τον Θερμαϊκό Θέμης, στις 18:30, στην Θέρμη.

Για την νέα σεζόν:

Θεωρητικά ξέρουμε πότε ξεκινάμε τις υποχρεώσεις μας. Στις 12 Σεπτεμβρίου είναι το πρώτο μας παιχνίδι, αλλά με την υπάρχουσα κατάσταση ποτέ δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά. 

Για την περσινή σεζόν και το ΣΤΟΠ από τον Κορωνοϊό:

Είχαμε μία αρκετά ικανοποιητική σεζόν, στηνοποία θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει και ψηλότερα, όμως κρατάμε την καλή πορεία και το γεγονός πως ήμασταν σε θέση να παρέχουμε τουλάχιστον 5 παίκτες στην πρώτη ομάδα για τα παιχνίδια της. 

Για τους Μπαγκαλιάννη και Μπακούτση:

Στο ποδοσφαιρο δεν μπορουμε να πουμε ότι υπάρχει κατάσταση ανάγκης, όταν μία ομάδα χρησιμοποιεί νεαρούς ποδοσφαιριστές. Τα παιδιά πρέπει να είναι πάντα έτοιμα και με την κατάλληλη στήριξη να γίνονται καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι. Για τον Μπακούτση ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς έπαιζε σε άλλη θέση, όμως,  Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές είναι δύσκολο να είσαι νεαρός και να παίξεις στο κέντρο του ΑΡΗ, θα πρέπει να προσαρμόζεσαι σε αυτό που σου ζητάει ο προπονητης.

Και ο Μπαγκαλιάνης χρειαστηκε να παίξει ως δεξι μπακ, χωρις να τον εχουμε δοκιμάσει ποτε σε αυτή την θέση στην Κ19. Ηταν όμως θετικός σε εκεινό το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Έτσι πρέπει να κάνουν τα νέα παιδια. Να παίρνουν κάθε ευκαιρία .

Ελπίζω ο κόσμος να δει τα παιδια στα φιλικά. Θα πρέπει όλοι να πείσουν και την ομάδα και τον προπονητή ότι αξίζουν ευκαιρίες. Οι συμπαίκτες τους στην πρώτη ομάδα δεν είναι παιδάκια, άρα το να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους είναι αρκετά δύσκολο. Πρώτα όμως χρειάζεται εμπιστοσύνη στον ίδιο σου τον εαυτό.

Για τον Κώστα Χατζηπιρπιρίδη:

Είναι ακραίος παίκτης ο Χατζηπιρπιρίδης, μοιάζει στον Φετφατζίδη, βραχύσωμος, ακραίος με δυνατό το στιχείο το ένας προς έναν. Πέρσι ήταν πρώτος σε ασίστ και γκολ. Είναι αρκετά βελτιωμένος, το θέλει πολύ κι θα διακριθεί. Χρειάζεται χρόνο, εμπιστοσύνη και τύχη όμως.

Για Μαρμαρίδη και Σενγκέρκη:

Και οι δύο παίκτες είναι μπακ. Ο Μαρμαρίδης είναι επιθετικογενής μπακ, μπορεί να βοηθήσει με ασίστ και γκολ  Αμυντικά είναι ταχυδυναμκός, είναι καλος στις καλύψεις, διαβαζει τις φάσεις και σε μερικα χρόνια πιστεύω πως θα είναι βαρόμετρο για τον σύλλογο. 

Ο Σενγκέρκης είναι πολύ παλιος παίκτς στης ακαδημίες του ΑΡΗ, δοκιμάζεται σε πολλές θέσεις, για να είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί όπου του ζητηθει. Εχει παίξει κεντρικος αυντικός, είναι δυνατο παιδι και καλός στο ψηλό παιχνίδι. Εχει καλή σέντρα, εχει δώσει αρκετές ασίστ, έχει καλά πόδια, και είναι σταθερός σε απόδοση.

Για τον Τσιμίκα:

Η περίπτωση του Τσιμίκα είναι αρκετά εδιαφέρουσα.  Αν τον έβλεπες στην αρχή της πορείας του στον Ολυμπιακό δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο όμως. Δεν είχε αγωνιστική εμπιερία . Τώρα όμως δείτε τον .  Πήρε τις ευκαιρίες του, γνώρισε εμπιστοσύνη και πλέον είναι μια σημαντική επιτυχία για τους Έλληνες πδοοσφαιριστές.

Για τους παίκτες που θα φύγουν ως δανεικοί:

Κάποιοι παίκτες που δεν έχοιυν την ποιότητα, έχουν όμως το στοιχείο της προσαρμοστηκότητας, μπορεί να μπουν πιο εύκολα σε μια πρώτη ομάδα. Το να πας δανεικός έναν χρόνο και να γυρίσεις δεν είναι κακο. Ίσα ίσα, παίρνεις τα απαρίτητα στοιχεία που χρειάζεσαι ώστε να παίξεις. Δεν σημαίνει ότι δεν εισαι καλός παίκτης. Αυτή την διαδικασία διαλογής των παικτών γίνεται στις 15 μέρες της προετοιμασίας, και μακάρι να αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι να παραμείνουν στην ομάδα.

Ακόμη και όσοι φύγουν όμως δεν σημαίνει κάτι κακό. Είναι μέλη της ομάδας και μόλις πάρουν εμπειρίες θα επιστρεψουν .

Για την συνεργασία της Κ19 με την πρώτη ομάδα:

Αρχισαμε να χτίζουμε μία σχέση εμπιστοσύνης με την πρώτη ομάδα. Δείξαμε πως στέλνουμε έτοιμους παίκτες στην πρώτη ομάδα , όπως ο Μπαγκαλιάνης και ο Μπακούτσης. Φέτος θα γίνει σε μεγαλύτερο ποσοστό. Από θέμα φυσικής κατάσασης, στυλ και προπόνηση.

Φέτος πιστεύω πως θα πάνε και πολλά παιδιά από την Κ17 στις προπονησεις της ομάδας. Είναι όμως δύσκολο να ακολουθήσουν στην προετοιμασία. Υπάρχει μία ηλικιακή και σωματική διαφορά.

Προτεινόμενα Άρθρα