Η FIFA ζητά βελτίωση της εικόνας του όφσαϊντ στο VAR

από Αντώνης Γκάτζιος

Η Παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ζητάει βελτίωση της ποιότητας της εικόνας για να αποφευχθεί η σύγχιση στις φάσεις των οριακών οφσάιντ.

Στο τέταρτο Working Group τεχνολογίας της FIFA συζητήθηκε και ζητήθηκε η βελτίωση της εικόνας στις δύσκολες φάσεις του όφσαϊντ για να μην υπάρχει σύγχιση στον κόσμο που παρακολουθεί και δεν αντιλαμβάνεται τι βλέπει. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Working Group θα σταλούν στοιχεία και δεδομένα στις εταιρείες υπεύθυνες για την τεχνολογία VAR και αναμένονται προτάσεις για την βελτίωση της εικόνας. 

Παράλληλα συζητήθηκε η εξέλιξη του VAR Light ενός πρόγραμματος που θα βοηθήσει χώρες που δεν μπορούν να αποκτήσουν το ακριβό VAR και θα μπορούν να αποκτήσουν την, ας την πούμε, βασική έκδοση του προγράμματος έτσι ώστε να υπάρχει VAR παντού. 
 
Επίσης συζητήθηκε και ο ήμι-αυτοματισμός της τεχνολογίας όφσαϊντ για να κάνει την διαδικασία απόφασης όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική. 

Στις αρχές του 2021 τρεις εταιρείες έχουν ήδη δεσμευτεί να ασχοληθούν εκτεταμένα με την τεχνολογία. Η εξέλιξή της καθυστέρησε λόγω κορωνοϊού αλλά αναμένεται το 2021 να γίνουν μεγάλα βήματα προόδου και σε αυτόν τον τομέα. 

Πηγή: novasports.gr

Προτεινόμενα Άρθρα