Χαριστέας: "Περήφανος για όσα κάνει ο ΑΡΗΣ φέτος"

από Γιώργος Γκάτος

Με αφορμή την υποψηφιότητα του για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, εν όψει των εκλογών της 27ης Μαρτίου, ο Άγγελος Χαριστέας απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις, ενώ έκανε σχόλιο και για τον φετινό ΑΡΗ και την πορεία του.

“Είμαι ένας άνθρωπος πάντα διαθέσιμος σε προτάσεις με δομή και βάση. Μου αρέσει ότι υπάρχει ένας οικουμενικός υποψήφιος όπως ο Ζαγοράκης. Ξεκινάμε με καλή βάση καθώς έχουμε την στήριξη όλων με το καλημέρα. Η ελληνική κυβέρνηση είναι σύμφωνη, η UEFA, οι παράγοντες. Όλοι οι θεσμοί είναι θετικοί με πρώτους τους παράγοντες που ματώνουν για τις ομάδες. Πρέπει όλοι να ενωθούμε να πετύχει ο Ζαγοράκης. Ο κόσμος θέλει πράξεις και όχι λόγια για να γυρίσει στο ποδόσφαιρο. Όλα τα παιδιά που θέλουν να εμπλακούν στα κοινά καταρχήν ξέρουν καλά να συνεργάζονται” σημείωσε αρχικά ο Άγγελος Χαριστέας.

Γιατί είναι διαφορετικό αυτό το πρότζεκτ: 

“Το πρότζεκτ μιας προσωπικότητας όπως είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης που ενώνει έρχεται την κατάλληλη στιγμή και είμαι από αυτούς που δηλώνουν κάθετα ότι στηρίζω αυτή την προσπάθεια και το πρόσωπο. Ο Ζαγοράκης είναι από τους ανθρώπους που έχουν ζήσει και υπηρετήσει το ποδόσφαιρο από διάφορες θέσεις, είναι ενωτικός και θα έχει μεγαλύτερο χρόνο ώστε να δουλέψει και να έχει αποτελέσματα. Λόγω της επαφής που έχω με την UEFA ξέρω ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θέλει να υπάρχει ένας ζωντανός δίαυλος επικοινωνίας με τις κατά τόπους ομοσπονδίες και αυτό θα στηριχτεί πολύ στα πρόσωπα με την παρουσία ανθρώπων που έχουν ουσιαστική επαφή και σχέση. Σε άλλες χώρες όπως στην Κροατία, στην Τσεχία, στην Γερμανία ηγούνται άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Ο Ζαγοράκης έχεις εικόνες και παραστάσεις από την παρουσία του στην Ευρώπη και πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι σε συνεργασία”. 

Για το τι θα είναι επιτυχία για τον Ζαγοράκη:

“Η μεγάλη ταμπέλα είναι να φτιάξουμε το πλαίσιο ποδόσφαιρο  για να αισθανθεί ο φίλαθλος  ότι υπάρχει μια οργάνωση. Το μεγάλο στοίχημα της ΕΠΟ είναι να ανεβάσει την αξία του ελληνικού ποδοσφαίρου ξανά. Να οργανωθεί με σωστές δομές ακόμα και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται ομοιογένεια στις απόψεις για να λειτουργήσουμε. Εγώ στον ΑΡΗ είδα ότι μπορεί να δουλέψει το πρότζεκτ. Οι παράγοντες πρέπει να καταλάβουν ότι τους συμφέρει  να πάει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Για την εθνική ομάδα: 

“Τα τελευταία χρόνια μετά την χρυσή εποχή της εθνικής είναι λογικό να έχει γίνει μια κοιλιά στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου”. 

Για Μανωλά – Παπασταθόπουλο και Εθνική: 

“Όλοι οι παίκτες χρειάζονται. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κράμα νέων και παλιών. Θέλεις εμπειρία στην ομάδα και ειδικά στην εθνική, αλλά θα κριθούν τα πρόσωπα και οι κλήσεις από τα αποτελέσματα της ομάδας στην συνέχεια. Όλοι οι καλοί παίκτες είναι χρήσιμοι στην Εθνική ομάδα. Η Εθνική καλείται να φέρει αποτελέσματα σε μια δύσκολη εποχή λόγω της πανδημίας”. 

Για τον ΑΡΗ και την εικόνα του στο πρωτάθλημα: 

“Χαίρομαι που οι περισσότερες επιλογές το καλοκαίρι που κάναμε μας βγήκαν στον ΑΡΗ, η ομάδα έδειξε μια δυναμική και ότι μπορεί να είναι πρωταγωνιστής χωρίς να χρειαστεί να δίνεις πολλά χρήματα. Είμαι περήφανος για ότι κάνει ο ΑΡΗΣ φέτος”. 

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS στο YouTube.

X