Το… λιμάνι του Σάσα και οι διαφοροποιήσεις στο συμβόλαιο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με τις χθεσινές υπογραφές, μπήκε ένα τέλος στις πολύμηνες συζητήσεις ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον Λούκας Σάσα.

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από την επίσκεψη του ατζέντη του στη Θεσσαλονίκη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε μία πρώτη κουβέντα για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Εκτοτε οι επαφές ήταν συγκεκριμένες και χαρακτηρίζοταν από την κοινή επιθυμία τους να συνεχίσουν μαζί. Αρκεί να υπάρξει ταύτιση στο οικονομικό και τους επιμέρους όρους. 

Πριν έναν μήνα οι δύο πλευρές κατέληξαν στα βασικά. Δηλαδή διάρκεια συμβολαίου και απολαβές. Τριετές συμβόλαιο και ένα ποσό που συνολικά φτάνει περίπου το 1 εκατ. ευρώ. 

Η διάρκεια ήταν περισσότερο “θέλω” του ποδοσφαιριστή. Και αυτό διότι ο ΑΡΗΣ αρχικά πρότεινε διετές και ο Σάσα έκανε αντιπρόταση με ακόμη έναν χρόνο. Κάτι στο οποίο οι “κιτρινόμαυροι” δεν στάθηκαν εμπόδιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν βασικές αλλαγές στη διάρκεια αλλά και στις ετήσιες απολαβές του παίκτη ο οποίος πήρε μία σημαντική αύξηση.

Οι ρήτρες

Από εκεί και πέρα, ανάμεσα στους επιμέρους όρους του συμβολαίου είναι και οι ρήτρες. Με την προηγούμενη κατάσταση υπήρχε buy out 1,2 εκατ. για την Ελλάδα και κάτι παραπάνω από 600 χιλιάδες για το εξωτερικό. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές οι ρήτρες ίσως δεν υφίστανται πλέον. Κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί, θα σημαίνει ότι ο ΑΡΗΣ είναι αυτός που θα ορίσει την τιμή για τον Σάσα εφόσον κάποια ομάδα εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Σε διαφορετική περίπτωση, αυτές θα διατηρηθούν κανονικά.

Προτεινόμενα Άρθρα