1980: AΡΗΣ – Ίπσουιτς – Μια παραλίγο επική πρόκριση (vid)

από AllAboutARIS

Το φθινόπωρο του 1980 ο ΑΡΗΣ είχε κληρωθεί με τη σπουδαία αγγλική Ίπσουιτς, για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η αγγλική ομάδα βρισκόταν στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας της, με προπονητή τον Μπόμπι Ρόμπσον και αστέρια όπως οι Μάρινερ, Γουόρκ, Μιούρεν, Γκέιτς και Τάισεν.

Ο ΑΡΗΣ προερχόταν από την πολύ πρόσφατη, τότε, απώλεια του ελληνικού πρωταθλήματος, στο μπαράζ του Βόλου, από τον Ολυμπιακό. Στον πρώτο αγώνα ο ΑΡΗΣ συνετρίβη με 5-1 και η ρεβάνς έδειχνε καθαρά τυπική διαδικασία. Ο αγώνας έγινε στο Καυταντζόγλειο και ο ΑΡΗΣ κατέβηκε με κάποιες σημαντικές απουσίες. Παρόλα αυτά, στο εξηκοστό λεπτό ήταν μπροστά στο σκορ με το ανέλπιστο 3-0, ενώ απέμενε μισή παιχνιδιού ώστε να πετύχει το τέταρτο γκολ και να προκριθεί. Για δέκα λεπτά δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο. Οι άγγλοι περίμεναν το μοιραίο και οι επιθέσεις του ΑΡΗ ήταν κατά κύματα, ενώ ο κόσμος είχε εκστασιαστεί.

Τελικά, σε μία αντεπίθεση, η Ίπσουιτς κατάφερε να σκοράρει. Μια παραλίγο επική πρόκριση, είχε χαθεί. Η αγγλική ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ εκείνη τη χρονιά.

 

Προτεινόμενα Άρθρα