Εργα και ημέρες του Μούτα

από AllAboutARIS

Μετά τον Γιάννη Χατζηνικολάου παρελθόν για τον ΑΡΗ αποτελεί και ο Δημήτρης Μούτας, ο οποίος πολλές φορές είχε προκαλέσει αρνητικά σχόλια.

Το σύντομο πέρασμα του Δημήτρη Μούτα από το πόστο του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ μάλλον πολλοί θέλουν να το ξεχάσουν. Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Χατζηνικολάου, που από βοηθός του σε προηγούμενες ομάδες ήρθε αναβαθμισμένος στους «κίτρινους», εκτός από την ευθύνη που φέρει στο μεταγραφικό σχεδιασμό πολλές φορές προκάλεσε αναστάτωση στην ομάδα και με τις δηλώσεις του. Το «AllAboutARIS.com» κάνει μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα αλλά και τα λεγόμενα του Μούτα.

«Στόχος η γρήγορη παραμονή»

Η πρώτη δήλωση του πρώην τεχνικού διευθυντή του ΑΡΗ που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν αυτή περί των στόχων της ομάδας. «Ο πρώτος στόχος είναι η πιο γρήγορη παραμονή στην κατηγορία», είπε ο Μούτας, δημιουργώντας τις πρώτες αρνητικές εντυπώσεις. Ακόμα και αν αυτός ήταν ο στόχος της ομάδας, σίγουρα δεν μπορεί να λέγεται δημοσίως με αυτόν τον τρόπο και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να λέγεται όταν ακόμα δεν έχει προχωρήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός και δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος ποιο θα είναι τελικά το ρόστερ της ομάδας.

Εκτέθηκε και με Αγκάνθο

Ακολούθησε η ακόμα μεγαλύτερη… πατάτα με τον Αγκάνθο. «Γνωρίζουμε ότι ο παίκτης πονάει, θέλει να κάνει προπόνηση αλλά δεν μπορεί και εκεί προκύπτουν άλλοι παράμετροι. Πρέπει να αναφερθώ στο παρελθόν αν και δεν θέλω αλλά μιλάμε για εγκληματική πράξη, πρέπει να βγουν αυτοί οι άνθρωποι να μας πούνε γιατί και το παιδί αυτή την στιγμή βρίσκετε υπό πίεση, ξέρει ότι έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Πρέπει να βγει αυτός ο ευλογημένος άνθρωπος και να μας πει αφού ήξερε το παρελθόν του παίκτη, με τα προβλήματα στα γόνατα πως μπορεί και του κάνει κλειστό διετές συμβόλαιο, 200.00 ευρώ. Αναφέρομαι ανοικτά στον κ. Ψηφίδη και πραγματικά θέλω να βγει και να μας απαντήσει».

Η τοποθέτηση αυτή ανάγκασε την ΠΑΕ να βγει δημοσίως και με ανακοίνωσή της να στηρίξει τον ποδοσφαιριστή. «Η ΠΑΕ Άρης περιβάλει τον Νταβίντ Αγκάνθο με την ίδια εμπιστοσύνη που περιβάλει όλους τους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους έχει επαγγελματική σχέση μαζί τους. Η εμπιστοσύνη της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης στις αγωνιστικές ικανότητες του Αγκάνθο τεκμηριώνεται από την ανανέωση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή με την εταιρεία. Το νέο συμβόλαιο του Αγκάνθο με την ΠΑΕ είναι πιστή αντιγραφή του προσυμφώνου, το οποίο υπέγραψε ο ποδοσφαιριστής με την προηγούμενη διοίκηση στις 01/02/2013 και περιλαμβάνει όλους τους όρους αυτού οι οποίοι και ήταν δεσμευτικοί. Οποιαδήποτε άλλη άποψη και θέση δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, ούτε εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ», ανέφερε η ανακοίνωση. Η συνεργασία των δύο πλευρών συνεχίστηκε παρά το… άδειασμα του Μούτα από τη διοίκηση.

Αποκορύφωμα με Τάτο

Αφού έκανε την γκέλα με έναν παίκτη που άνηκε στην ομάδα, ακολούθησε και η γκέλα με έναν παίκτη που δεν ήταν δυνατόν να μην ενδιαφέρει τον ΑΡΗ, τον Ανδρέα Τάτο. «Ο ΑΡΗΣ δεν είναι προτεραιότητα για τον Τάτο», δήλωσε ο Μούτας, σε μία δήλωση που από τη μία ήταν προσβλητική και μειωτική για το σύλλογο από την άλλη αποδείχτηκε ότι δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, αφού ο Τάτος ζήτησε να έρθει στον ΑΡΗ όταν έμαθε ότι είναι εκτός πλάνων του Μίτσελ στον Ολυμπιακό.

Οι επιλογές των παικτών

Η αστοχία του Μούτα δεν είχε να κάνει μόνο με τα λόγια αλλά και με τις πράξεις, αφού ο ίδιος φέρει μεγάλη ευθύνη, αν όχι τη μεγαλύτερη, για το μεταγραφικό σχεδιασμό και τις επιλογές των ξένων παικτών, οι δύο εκ των οποίων μετά την τρίτη αγωνιστική δεν έχουν καταφέρει να πείσουν με τις δυνατότητές τους. Όλα αυτά σε μια ακόμα χρονιά που η επιλογή των ξένων είναι τόσο σημαντική που μπορεί να καθορίσει την πορεία της ομάδας.

Για τις μεταγραφές μάλιστα στο Πιρίν της Βουλγαρίας δήλωνε ότι θα έχει την αποκλειστική ευθύνη, ωστόσο το τελευταίο διάστημα αφήνει να εννοηθεί ότι δεν επέλεξε ο ίδιος τον Έλσνερ. Γυρίζοντας πάλι το χρόνο πίσω στο διάστημα της προετοιμασιας, είχε επίσης πει στους απεσταλμένους ρεπόρτερ ότι δεν θα έχει διακοσμητικό ρόλο, κάτι που έρχεται κόντρα σε ότι υποστηρίζει πλέον για τον Σλοβένο.

Προτεινόμενα Άρθρα