Αρχίζει η δίκη…

από AllAboutARIS

Τον Ιούνιο του 2011 υπήρξε η μεγαλύτερη εισαγγελική παρέμβαση στον χώρο του ποδοσφαίρου, όταν ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 83 φυσικά πρόσωπα -πολλά εκ των οποίων κατείχαν ή/και κατέχουν θεσμικά πόστα στο άθλημα- για την υπόθεση των στημένων αγώνων…

Η άσκηση ποινικής δίωξης οδήγησε στην προφυλάκιση των Γ. Τσακογιάννη, Αχ. Μπέου και Μ. Ψωμιάδη ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται από τις 30/4/2012, ενώ στους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Tην ερχόμενη Δευτέρα, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια θα γίνει η πρώτη δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων με 11 κατηγορούμενους οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο έπειτα από βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθηνών και αφού διατάχθηκε ο χωρισμός της διενέργειας της κύριας ανάκρισης όσον αφορά τους κατηγορούμενους που είναι οι Μάκης Ψωμιάδης (θεωρείται ότι ήταν επί της ουσίας πρόεδρος της Καβάλας), ο γιος του Σταύρος ως πρόεδρος της Καβάλας, ο Γ. Παπακώστας ως προπονητής της Καβάλας, ο Κ. Ριαβόγλου ως πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, ο Θ. Μητρόπουλος ως πρόεδρος του Ηλυσιακού, ο Γ. Χριστοβασίλης με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Β. Αγγελής ως παράγων του ΠΑΣ, ο Δ. Κωτούλας ως πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας, ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης, ο πράκτορας Δ. Δημητρίου και ο μπουκ Γ. Χαβενετίδης.

Οι προαναφερθέντες θα δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με κατηγορίες που ανά περίσταση αφορούν τη συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Στο 752 σελίδων βούλευμα κεντρικό πρόσωπο είναι ο Μάκης Ψωμιάδης η δράση του οποίου εξετάζεται όχι μόνο σε σχέση με την Καβάλα, αλλά και με την ΑΕΚ, ενώ υπάρχει εκτενής αναφορά σε πρόσωπα του στενού και ευρύτερου οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Ο κ. Ψωμιάδης κατηγορείται για χειραγώγηση των αγώνων: Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας, Καβάλα – Ηλυσιακός, Καβάλα – ΠΑΣ Γιάννινα, Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα και Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα τα οποία διεξήχθησαν το 2009. Συνολικά στο βούλευμα γίνεται αναφορά σε 51 χειραγωγημένους αγώνες από το 2009 έως το 2011 εκ των οποίων οι τέσσερις έγιναν το 2010 στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Πηγή:Kαθημερινή

Προτεινόμενα Άρθρα