"Οχι στην προσωπολατρεία"

από AllAboutARIS

Πολλά τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ

Στο “Libero 107.4” και την εκπομπή “Στο πέναλτι” με τοιν Γιώργο Ζαγόρα φιλοξενήθηκε ο Αντώνης Ζαμπέτας, ο οποίος μίλησε για τη υπόθεση Γιαννιώτα, τη διοίκηση Σκόρδα, αλλά και το “παρόν” του ΑΡΗ. Αναλυτικά, είπε:

“Πέρσυ τρεις ομάδες πήραν αδειοτόσηση, μετά από ανισονομία. Η μια, μάλιστα, πήρε δάνειο 1,87 εκατομμυρίων με εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο. Εάν γινόταν στον ΑΡΗ κάτι ανάλογο, δεν θα είχαμε τέτοια προβλήματα φέτος. Εμείς πληρώσαμε 996.000 ευρώ σε μετρητά, για το ΦΠΑ της προηγούμενης σεζόν του Λάμπρου Σκόρφα και δεν το είπαμε, δημόσια, λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Πληρώσαμε 8.5 εκατ. από τη χρήση των διοικήσων Σκόρδα, αλλά δε μας αναγνωρίστηκε. Επρεπε να τα πούμε αυτά και ήταν λάθος που δεν το κάνα. Πέφταμε σε παγόβουνα, αλλά ο κόσμος ζητούσε μεταγραφές”

Για τον Γιαννιώτα: Ο ΑΡΗΣ είχε πάρει 80.000 ευρώ προκαταβολή από τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια ο παίκτης δεν ήθελε να πάει και επιστρέψαμε το ποσό μέσω τηλεοπτικών, όπως προβλέποταν. Προσωπικά  θεώρησα πως η τιμή για τον παίκτη ήταν χαμηλή και πως θα μπορούσε να προσφέρει και πιο πολλά στον ΑΡΗ. Έτσι δεν ενεργοποιήθηκε η συμφωνία με τον Ολυμπιακό και ο παίκτης έμεινε για να βοηθήσει στην ομάδα. Τα περί 300 και 400 χιλιάδων με ορφανά δάνεια είναι μπούδρες και ψέματα. Ασχετα, αν τελικά, πήγε με σχεδόν ίδια χρήματα στη Φορτούνα εγώ θεωρούσα ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα και για αυτό όχι μόνο δεν τον έδωσα, αλλά επέστρεψα και τα 80.000. Κακώς, λοιπόν είπε ότι αισθάνθηκε σκλάβος γιατί εμείς δεν φτάσαμε καν να συζητήσουμε την πώλησή του με τον ίδιο. Ο ολυμπιακός έδωσε μία προκαταβολή υπό την αίρεση της επιστροφής των χρημάτων, αν δεν γίνει η μεταγραφή. Το λογιστήριο μας είναι πεντακάθαρο και τα περάσαμε όλα κανονικά και φυσικά τα επιστρέψαμε. Τι να πούμε δηλαδή όταν ο ΠΑΟΚ πήρε 5 εκ ευρώ από τον Παναθηναικό για Μελίσση, Χριστοδουλόπουλο “.

Για τις προσπάθειες να φέρει επενδυτές στον ΑΡΗ: Πριν μερικούς μήνες είχα φέρει δικηγόρο από την Ελβετία, ο οποίος εκπροσωπούσε επιχειρηματίες, για να δεί τι είναι ΑΡΗΣ και, μάλιστα, παρακολούθησε και μία Γενική Συνέλευση. Αυτό που μου είπε ήταν: Μη με ξανακαλέσετε εδώ. Θέλετε να επενδύσουμε χρήματα, να έχουμε έξτρα νταλκά και να φάτε τα λεφτά μας. Του απάντησα: Δέ θέλουμε να τα φάμε. Θέλουμε επένδυση και να τα πάρετε πίσω. Ξέρετε, πιστεύω, πώς σώθηκε η Ντόρτμουν. Ειναι γνωστή η ιστορία…

Για τα 8 εκατ. χρέος, που επιβαρύνει τον ίδιο: Μέχρι να ξεχρεώσει ο ΑΡΗΣ τα λεφτά αυτά, θα φαίνονται ως χρέος στο προσωπικό μου ΑΦΜ. Ο Σκόρδας έχει 2 εκατ. ευρώ χρέος, αλλά έχει γίνει λάθος, όμως, αυτά είναι νομικά ζητήματα. Θα ζητήσω επιμερισμό χρέους. Από το πόρισμα φαίνεται ότι είμαι ο μεγαλύτρος πιστωτής της ΠΑΕ με 350.000 ευρώ. Δικά μου λεφτά, δουλεμένα με τίμιο τρόπο, ελεγμένα από το ΣΔΟΕ και επιτροπές ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Αν είναι δυνατόν να λένε ότι ο Ζαμπέτας θέλει να πάει στη Γ` ο ΑΡΗΣ. Οι πρώτοι που θα έχουν πρόρβλημα θα είναι ο Αθανσιάδης, ο Σκόρδας κι εγώ. Έλεγε ο Ματθαίου ότι πήγα στο Δυτικό για ΑΦΜ. Αν είναι δυνατόν…. Να πάβω δηλαδή να πάρω ΑΦΜ για να μπω φυλακή!

Για Κάμπορα: Ο παίκτης ήταν πληρωμένος μέχρι το τελευταίο ευρώ και το είχε υπογράψει και επικυρώσει και στην αστυνομία στην γλώσσα του. Μετά ένας δικηγόρος τον έβαλε και ζήτησε λεφτά και μετά έχασε την υπόθεση στο CAS. Τι να το κα΄νω όμως που δικαιώθηκε δυο χρόνια μετά.Εκείνο το καλοκαίρι με την “καμποριάδα”, ο Άρης έχασε 3.000 διαρκείας.

Για Γκρασιάν-Αμπρέου: Οταν το Μάιο του `09 πήραμε τους παίκτες, το μοναδικό έξοδο ήταν του Γκρασιάν. Ο αμπρέου κόστισε 220.000 ευρώ, ο οποίος τα επέστρεψε με τη πρόκριση στον Ασπρόπυργο. Οταν είδαμε τί γίνεται στην πορεία, τους είπαμε δεν μπορούμε να τα δώσουμε και ζήτησαν τα δεδουλευμένα και έφυγαν, χωρίς πρόβλημα.

Για τον εαυτό του: Θεωρώ τον εαυτό μου άμπαλο. Ξέρω Εμπορικό Δίκαιο, οικονομικά, λογιστικά, αλλά δεν ξέρω ποδόσφαιρο σε επίπεδο προπόνησης. Με θεωρώ το χειρότερο παράγοντα και το λέω εγώ αυτό. Είναι υπερωκεάνιο ο ΑΡΗΣ. Η εμπειρία όμως αποκτιέται και αυτό το απέκτησα στον ΑΡΗ.

Για το σήμερα και το τί πρέπει να γίνει: Ο ΑΡΗΣ ήταν το κέφι του κάθε ένα που ερχόταν στην ομάδα να δουλέψει. Κάποιοι όμως τα χρεώνονται αυτά. Η μοναδική λύση για εμένα τώρα -και συγνώμη από το Σούλη Παπαδόπουλο- είναι να έρθει προπονητής που να ξέρει την Κ20. Ηθελα να φέρω πέρσυ Δε φταίνε οι παίκτες, μην τους πυροβολείτε. θέλουμε προπονητή που να ξέρει από Κ20. Τα λάθη των παραγόντων τα έχουν φορτωθεί τα σημερινά παιδιά και δεν μπορούν να το αντέξουν.

Πρέπει την Κυριακή να κερδίσει τον Ατρόμητο, αλλά το ξαναλέω χρειάζεται εξειδικευμένος προπονητής που ξέρει την Κ20. Επίσης, πρέπει να έρθει γυμναστής ο Νίκος Βλάχος, τον οποίο ο ΑΡΗΣ έδιωξε με τις κλωτσιές. Αντί να τον προσκυνάμε τον διώξαμε, επειδή είναι άνθρωπος του Ζαμπέτα. Τον έδιωξε ο Σκόρδας με το που ήρθε. Εδώ έφυγε ο οδηγός του λεωφορείου. Δεν είναι προσωπικό μαγαζί ο ΑΡΗΣ να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε. Είναι του ΑΡΗ υπάλληλοι, οχι προσωπικοί μας. Ετσι πρέπει να κριθούν από το έργο τους.

Μαθηματικά δεν έχει χαθεί τίποτα, αλλά τα παιδιά δεν πρέπει να τα χαζέψουμε με αυτά που ακούνε και γίνονται.

Για την έκδοση των δελτίων των μεταγραφών: Ο ΑΡΗΣ ειναι το πειραματόζωο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά με όσα ακούν άνθρωποι που κατέχουν θέσεις, έχουν αμφιβολίες. Οταν ξέρουν πως βρίζουν αυτούς που είναι εκάστοτε επικεφαλής του ΑΡΗ, τί να σου πουν; Ο Αρης ζημιώνεται. Δε χωρά άλλη προσωπολατρεία στον ΑΡΗ. Να στηρίξουμε, τώρα, το Σκόρδα αλλά να μη λέμε το γνωστό “Σκόρδα, αλάνι” κλπ…

Προτεινόμενα Άρθρα