Πληρώνει και απαλλάσσεται για Νεϊμάρ η Μπαρτσελόνα

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Με εξωδικαστικό συμβιβασμό θα ολοκληρωθεί το ένα ανοικτό νομικό ζήτημα που αφορά Μπαρτσελόνα και Νεϊμάρ.

Λύση για το ένα από τα δύο ζητήματα νομικής φύσεως που αφορούν τη μεταγραφή του από τη Σάντος βρήκε η Μπαρτσελόνα, η οποία ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και -αν η πρότασή της περάσει από την έκτακτο διοικητικό συμβούλιο- θα πληρώσει 5 εκατ. στις φορολογικές Αρχές, προκειμένου να απαλλαγεί.

Πιο συγκεκριμένα δεν θα απαλλαγεί ο σύλλογος, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει το ποσό, αλλά ο νυν πρόεδρος, Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου και ο προκάτοχός του, Σάντρο Ροσέλ, για τους οποίους η νομική ομάδα των φορολογικών Αρχών είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών και επτά ετών και έξι μηνών αντιστοίχως.

Οι δύο τους κατηγορούνται για φορολογική απάτη και εξαπάτηση του ισπανικού Δημοσίου, με την Μπαρτσελόνα να κάνει μάλιστα συμπληρωματική φορολογική δήλωση ύψους 13.550.830 ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η όποια διαφορά που αφορούσε τα συμβόλαια που υπογράφησαν στο πλαίσιο της μεταγραφή του Βραζιλιάνου.

Οι κατηγορίες αυτές βασίζονται σε φερόμενη απόπειρα των «μπλαουγκράνα» να περικόψουν το ποσό που απέδωσαν στο ισπανικό Δημόσιο, παρουσιάζοντας το κόστος της μετακίνησης στα 57 εκατ. ευρώ (αντί για τα 83 εκατ. που παρουσιάζεται να ήταν το πραγματικό).

Η φορολογική περιπέτεια θα κλείσει πιθανότατα την Παρασκευή με τους Καταλανούς να πληρώνουν ένα ποσό μεταξύ 4 και 6 εκατ. (οι φορολογικές Αρχές ζητούσαν αρχικά 63 εκατ.), ενώ όλοι βρίσκονται εν αναμονή της δίκης για την αγωγή που έχει καταθέσει η «DIS».

Πρόκειται για εταιρία που κατέχει το 40% των δικαιωμάτων του παίκτη, η οποία κατηγορεί την «Μπάρτσα» για χειραγώγηση των κανόνων της ελεύθερης αγοράς και υποστηρίζει πως υπήρξε θύμα απάτης.

«Δεν είχαμε γνώση των επιπλέον συμφωνιών μεταξύ της Σάντος και της Μπαρτσελόνα που αφορούσαν δύο φιλικά μεταξύ των δύο ομάδων και ένα συμβόλαιο που έδινε οψιόν προτεραιότητας στη δεύτερη για τρεις παίκτες των ακαδημιών του βραζιλιάνικου συλλόγου», έχει καταθέσει ο νομικός εκπρόσωπός της.

Προτεινόμενα Άρθρα