Ακυρη εκκίνηση…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δεν απειλήθηκαν, ούτε όμως δημιούργησαν οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου

Γκέλα με το… καλημέρα για τον ΑΡΗ στην κούρσα της Football League. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση και «πέταξε» δύο βαθμούς στη φετινή προσπάθεια της.

Το σκορ άνοιξε στο 49′ ο Φέτσης με δεύτερη προσπάθεια μετά την απόκρουση του Διούδη σε πέναλτι, με τον Μπράβο να ισοφαρίζει με κοντινή κεφαλιά στο 72′.

Ετσι ξεκίνησε

Με διαφορετικό σχηματισμό και τρία νέα πρόσωπα παρέταξε ο Νίκος Αναστόπουλος τον ΑΡΗ, σε σύγκριση με τον αγώνα Κυπέλλου. Ο Μπούρμπος πήρε τη θέση του τραυματία Τζανακάκη, με τους Καράμπελα, Ραούλ Μπράβο και Ιντζίδη να διατηρούνται μπροστά από τον Διούδη. Αντρέου και Ρόβας ήταν τα δύο χαφ στο 4-2-3-1 με τον Τάτο λίγο πιο μπροστά. Ο Ιλιτς ξεκίνησε στα δεξιά αντί του Ντούνη, ο Μιλούνοβιτς διατηρήθηκε στα αριστερά, όπως και ο Καπνίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Πιο ορεξάτη η Καρδίτσα

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, απέναντι σε έναν ΑΡΗ που φάνηκε να ψάχνεται τουλάχιστον στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και δυσκολευόταν να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας να αντιμετωπίσουν αμυντικά τον δραστήριο Ντιατά και τα πολλά γεμίσματα που γίνονταν προς αυτόν.

Διαμαρτύρεται για δύο οφσάιντ ο ΑΡΗΣ

Το πρώτο σουτ του ΑΡΗ καταγράφηκε στο 12′ από τον Τάτο, με τον Κουτσόπουλο να μπλοκάρει από δεύτερη προσπάθεια και μετά από πέσιμο του Μπούρμπου στην περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν σε δύο οφσάιντ του Τάτου, στο16′ και το 17′, για τα οποία ο βοηθός έλεγεχεται.

Πολλές εσωτερικές αλλαγές για τον Αναστόπουλο

Ο προπονητής του ΑΡΗ βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται επιθετικά, έκανε αρκετές εσωτερικές μπροστά, βάζοντας τον Καπνίδη ακόμη και στη δεξιά πλευρά. Από το 30′ και μετά οι «κιτρινόμαυροι» αύξησαν την πίεση τους και έβρισκαν πιο εύκολα διαδρόμους, παρόλα αυτά μέχρι το ημίχρονο δεν είχαν να παραθέσουν κάτι, πέραν ενός σουτ του Αντρέου στο 32′ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Προβάδισμα από το… πουθενά και τη βούλα η Καρδίτσα.

Την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν είχαν απειλήσει ουσιαστικά τον Διούδη, ήρθε από το πουθενά ένα πέναλτι του 23χρονου πάνω στον Ντιατά για να τους φέρει στην άσπρη βούλα. Ο Φέτσης ανέλαβε την εκτέλεση, ο Διούδης έπεσε σωστά, αλλά ο μέσος της Καρδίτσας με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντησε ήρθε από την άμυνα!

Την ώρα που η επίθεση αδυνατούσε να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα, αυτή ήρθε από την άμυνα και συγκεκριμένα τον Ραούλ Μπράβο. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Κουτσόπουλου, ο Ισπανός στόπερ έστειλε με κοντινή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα και έφερε το ματς στα ίσια στο 72′.

Ολα για όλα από τον Αναστόπουλο αλλά…

Από εκεί και μετά ο ΑΡΗΣ τα έπαιξε όλα για όλα. Με την είσοδο των Ντούνη, Ανάκογλου, Νέτο και τους Μιλούνοβιτς, Τάτο, Ιλιτς, Καπνίδη, οι «κιτρινόμαυροι» έψαξαν επίμονα αλλά ανορθόδοξα το γκολ της νίκης στα τελευταία λεπτά, στο τέλος όμως έφυγαν με κατεβασμένα κεφάλια από το γήπεδο.

ANΑΓΕΝΝΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Κουτσόπουλος, Τσόπελας, Δημόπουλος, Σμίλτος, Κισκαμπάνης, Φέτσης, Τσιλούλης (68΄Υφαντής), Μπλέντι, Τζέκος (63΄Ντανκουά), Μπιτέλης, Ντιατά

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Μπούρμπος, Ιντζίδης (79΄Ανάκογλου), Ραούλ Μπράβο, Καράμπελας, Ρόβας (87΄Νέτο), Αντρέου (60΄Ντούνης), Μιλούνοβιτς, Ιλιτς, Τάτος, Καπνίδης

Προτεινόμενα Άρθρα