Απέκλεισε και τον Ζβέρεφ ο Τσιτσιπάς (vids)

από AllAboutARIS

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά της κατηγορίας ATP Masters 1000 που διεξάγεται στο Μόντε Κάρλο συνεχίζεται. Αν και «καρδιοχτύπησε» στο δεύτερο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη) νίκησε σήμερα (11/4) τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 5 στον κόσμο) με 7-5, 7-6(3), σε αναμέτρηση για τους «16» της χωμάτινης διοργάνωσης που κράτησε περίπου 2 ώρες και επτά λεπτά, και πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς.






Εκεί ο 25χρονος πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Κατσάνοφ, ο οποίος κατέβαλε στον ρωσικό «εμφύλιο» για τους «16» την αντίσταση του συμπατριώτη του (Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη), Ντανιίλ Μεντβέντεφ, με 6-3, 7-5.






Τσιτσιπάς και Κατσάνοφ έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές στο παρελθόν σε επίπεδο ATP, με την προϊστορία να… ευνοεί τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος προηγείται στις νίκες με 7-1. Ο Ρώσος πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στην προτελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση, στους «16» για το περυσινό «χιλιάρι» τουρνουά του Μαϊάμι, αλλά ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που… γέλασε στην τελευταία «μονομαχία» τους, στους προημιτελικούς του τουρνουά Masters 1000 στο Παρίσι.






Προτεινόμενα Άρθρα