Μπαένα – Τσιτσιπάς 0-2: Άντεξε την πίεση στου μαχητικού Ισπανού και πέρασε στους “8” του Barcelona Open (vids)

από AllAboutARIS

Ο μαχητικός Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα (Νο72) πίεσε τον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο7), όμως ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να νικήσει τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος πάλεψε σκληρά κι επιβλήθηκε 2-0 σετ του Ισπανού και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Barcelona Open.

Ο Τσιτσιπάς έκανε το απόλυτο “3 στα 3” απέναντι στον Μπαένα και πάλι σε χωμάτινη επιφάνεια, καθώς είχε επικρατήσει τόσο το 2018 στα προημιτελικά του Εστορίλ, όσο και στη φάση των “64” στο περσινό Roland Garros.

Στους “8” του τουρνουά θα βρει απέναντί του τον Αργεντινό Φακούντο Ντίαζ Ακόστα (Νο53), με τον Έλληνα τενίστα να συνεχίζει να διεκδικεί τον πρώτο του τίτλο στη Βαρκελώνη μετά από τρεις χαμένους τελικούς.

Το πρώτο σετ ήταν ισορροπημένο, με τον Μπαένα να κάνει πρώτος break στο 5ο game και να προηγείται με 4-3. Ο Τσιτσιπάς όμως, απάντησε κι εκείνος με break ισοφαρίζοντας 3-3 και στη συνέχεια κράτησε και το σερβίς του για να πάρει εκείνος το προβάδισμα με 3-4.

Με δεύτερο break ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν επέτρεψε στον Ισπανό να πάει το σετ στο tie break και το έκλεισε με 5-7, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Barcelona Open.

Ο Μπαένα μπήκε δυνατά και στο 2ο σετ, πίεσε τον Τσιτσιπά, όμως ο Νο7 στον κόσμο έσβησε τα τέσσερα break point του Ισπανού και κράτησε το σερβίς του σ’ ένα δύσκολο game.

Στο 6ο game και σ’ ένα κομβικό σημείο ο Τσιτσιπάς έκανε break και το 2-5 και στη συνέχεια έκλεισε το παιχνίδι με 3-6, παίρνοντας το εισιτήριο για τους “8”.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα