Τσιτσιπάς: «Οι επίπονες στιγμές είναι περισσότερες στη ζωή ενός τενίστα»

από AllAboutARIS

Απογοητευμένος, αλλά συνειδητοποιημένος με την ανωτερότητα του αντιπάλου του, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Μετά την ήττα από τον Τέιλορ Φριτζ, παραδέχτηκε ότι θα του πάρει λίγες ημέρες να το χωνέψει, ωστόσο, όπως σημείωσε: «θα εκμεταλλευτώ αυτό το χρόνο για να συλλογιστώ το παιχνίδι και να δω τι μπορώ να κάνω καλύτερα την επόμενη φορά που θα τον αντιμετωπίσω. Θα επιτρέψω στον εαυτό μου να απορροφήσει αυτά τα συναισθήματα και να γίνουν μέρος του ταξιδιού».

Ο αποκλεισμός του στον 4ο γύρο, ανεβάζει και τις πιθανότητες να τον δούμε τελικά στο Davis Cup τον επόμενο μήνα. Με τον Σακελλαρίδη να θέτει εαυτόν εκτός και πάλι, ο Στέφανος ήταν κι αυτός υπό σκέψη, αλλά σήμερα, μιλώντας σε Ελληνες ανταποκριτές, έδειξε πως μάλλον θα δώσει το παρόν στα Ανω Λιόσια.

Σχετικά με τον αποκλεισμό του από τον Φριτζ, πρόσθεσε: «Δεν είναι αρνητικά συναισθήματα, είναι συναισθήματα εξέλιξης και αλλαγής. Τη μια μέρα είσαι στο Top 10 και την επόμενη δεν βρίσκεσαι εκεί πια, οπότε πρέπει να συνεχίσεις τη δουλειά, να επιτρέψεις στον εαυτό σου να ωριμάσει μέσα απ’ αυτές τις καταστάσεις και να δοκιμάσεις την επόμενη φορά. Είναι δύσκολο, γιατί οι στιγμές δόξας και επιτυχίας είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό των εμπειριών ενός επαγγελματία τενίστα, οι επίπονες στιγμες είναι πολύ περισσότερες»

Τσιτσιπάς: «Του άξιζε η νίκη»
Ο Τσιτσιπάς παραδέχτηκε πως ο Φριτζ ήταν καλύτερος, αλλά το βλέπει ως ένα γεγονός που θα τον αφυπνήσει αγωνιστικά.

«Σκεφτόμουν ότι είχα έναν μεγάλο αγώνα μπροστά μου και έναν αντίπαλο που του αρέσουν αυτά τα γήπεδα, με ένα παιχνίδι με πολλή δύναμη που ταιριάζει στα σκληρά γήπεδα. Έπρεπε να προετοιμαστώ καλά για όλα αυτά, δεν το αντιμετώπισα με τον καλύτερο τρόπο, όμως έπαιξε πολύ καλά και του άξιζε η νίκη. Μπορώ να το πάρω σαν κάτι που θα με αφυπνήσει και θα ταΐσει τον εγωισμό μου» είπε και πρόσθεσε πως το ματς θα μπορούσε να αλλάξει αν είχε καταφέρει να πάει σε περισσότερα μεγάλα ράλι.

Συγκριτικά με την προ δύο ετών μάχη τους στη Μελβούρνη, είπε: «Ήταν διαφορετικό ματς, είχαμε περισσότερα μεγάλα ράλι και πόντους με ένταση. Το σημερινό ματς είχε πολύ πιο γρήγορο ρυθμό και πιο σύντομους πόντους. Έπρεπε κατά τη γνώμη μου να το μετατρέψω περισσότερο σε μια μάχη αντοχής.»

Προτεινόμενα Άρθρα