Αμαρτία θα είναι… για πολλούς λόγους

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ακόμη μία φορά που ο ΑΡΗΣ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Ακόμη μία φορά που θα κληθεί να φτάσει σε μία υπέρβαση.

Ο ΑΡΗΣ των τελευταίων χρόνων, δεν ta πάει καλά σε τέτοιες συνθήκες. Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει ρεαλιστικές ελπίδες αύριο. Έχει και με το παραπάνω μάλιστα.

Στο Καζακστάν η εικόνα ήταν μαγική… Το κακό για τον ΑΡΗ ήταν ότι διαμορφώθηκαν αγωνιστικές συνθήκες που δεν τον βολεόυν σε αυτή τη φάση που βρίσκεται. Και είναι ακόμα χειρότερο ότι αυτές τις αγωνιστικές συνθήκες θα τις βρει ξανά μπροστά του αύριο. Θα πρέπει όμως να τις ξεπεράσει.

Ο Άκης Μάντζιος έχει στα χέρια του μία ομάδα που της έχει δώσει πλάνο, προσανατολισμό και την ικανότητα να φτάσει σε καταστάσεις εκτέλεσης, ακόμα και κόντρα σε μία Αστάνα που θα έρθει να παίξει φουλ αμυντικά.

H πρόκληση για τον Έλληνα τεχνικό και κυρίως για τους παίκτες, είναι να φτάσουν στην ουσία που είχε η Αστάνα στο πρώτο παιχνίδι. Άλλωστε ο ΑΡΗΣ πρέπει οπωσδήποτε να βάλει γκολ και δεν θα είναι εύκολο.

Γκολ από στατικές φάσεις; Δύσκολο κομμάτι για την ομάδα. Επίσης δύσκολα θα βρει χώρους στην άμυνα της Αστάνα. Άρα θα πρέπει να βρει τον τρόπο είτε σε κλειστούς χώρους είτε ανοίγοντας με κάποιο τρόπο την άμυνα των Καζάκων.

Τακτικά δεν θα δούμε κάτι πολύ διαφορετικό από τον ΑΡΗ του δεύτερου ημιχρόνου στο Καζακστάν. Δηλαδή μία ομάδα με τη μπάλα στα πόδια της, αλλά περισσότερη πίεση αφού θα κληθεί να μπει σε αυτή τη διαδικασία από το ξεκίνημα.

Το… κακό για τον ΑΡΗ είναι ότι την ίδια στιγμή θα πρέπει να φυλάει τα νώτα του και να μην “φάει” φάση στον χώρο από τους Καζάκους, οι οποίοι είναι δεδομένο ότι θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Για αυτό θα δούμε και τον Φαμπιάνο, στον οποίο ο Μάντζιος ποντάρει επίσης επιθετικά.

Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά με ρεαλιστικές πιθανότητες για τον ΑΡΗ. Το αυριανό βράδυ μπορεί να είναι μεγάλο και με happy end στο τέλος, το οποίο θα αποτελεί αγωνιστική υπέρβαση με ένα 2-0 στην πλάτη. Υπάρχει και το ενδεχόμενο φυσικά ενός πικρού αποκλεισμού, στον οποίο όμως δεν τελειώνει ο ΑΡΗΣ. Και ειδικά ο ΑΡΗΣ που “οικοδομεί” ο Καρυπίδης με υπερβάσεις, που “κουμπώνουν” πάνω σε ένα σύνολο με προσανατολισμό από τον προπονητή του.

Θα είναι αμαρτία όμως κάτι τέτοιο…

Θα είναι αμαρτία για τον Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος δεν περίμενε το αυριανό αποτέλεσμα για την οικονομική υπέρβαση με τον Ιτούρμπε. Ούτε περίμενε τι θα γίνει αύριο για να μπει σε διαδικασία επαφών με τον… τσιμπημένο Γιοσινόρι Μούτο ή και άλλες παρόμοιες επιλογές για άλλες θέσεις. Για αυτό έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία οι κινήσεις που κάνει τα τελευταία 24ωρα, όπως και αυτή του Εντιαγέ που είναι ήδη εδώ.

Θα είναι αμαρτία για τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος με τα νέα πρόσωπα θα μπορέσει στη συνέχεια της Ευρώπης να παρουσιάσει μία αρκετά βελτιωμένη έκδοση της αγωνιστικής φιλοσοφίας που έχει δώσει στην ομάδα.

Θα είναι αμαρτία αφού αν ο ΑΡΗΣ περάσει τότε θα είναι φαβορί με Κουόπιο ή Πολτάβα στην επόμενη φάση.

Και φυσικά θα είναι αμαρτία για τον κόσμο, ο οποίος… διψάει για το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Και γενικά… διψάει για επιτυχίες της ομάδας.

Για αυτό λοιπόν, είναι στα πόδια των παικτών του ΑΡΗ ώστε αύριο το βράδυ να μην καίμε μόνο από τη ζεστή αλλά και από την υπερένταση που θα μας προσφέρει η χαρά της πρόκρισης.

Προτεινόμενα Άρθρα