Δυο λόγια για τα διαρκείας…

από Γιάννης Παντελίδης

Φτάσαμε πάλι στην χρονική περίοδο όπου ανοίγει η κουβέντα για τα διαρκείας. Αν είναι καλές ή όχι οι τιμές, αν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο, γιατί δεν μπήκαν μέσα και αυτά τα ματς ή εκείνα, θα πάρω δεν θα πάρω.

Ανέκαθεν θεωρούσα πως είναι μία συζήτηση που ενδεχομένως να μην έχει και νόημα. Κι εξηγούμαι: η ΠΑΕ, σαν εταιρεία πήρε μια απόφαση. Διατήρησε τις τιμές στα ίδια επίπεδα με πέρσι, δηλαδή δεν τις αύξησε, ούτε και τις μείωσε και πρόσθεσε κάποια προνόμια-παροχές. Έτσι έκρινε, έτσι έπραξε θεωρώντας πως θα μπορέσει με αυτό τον τρόπο να προσελκύσει περισσότερο κόσμο. Που είναι και στόχος.

Έχετε μάλλον αντιληφθεί όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε από χθες το βράδυ, που ανακοινώθηκαν οι τιμές των διαρκείας, στα social media. Εγώ δεν πρόκειται να πάρω το μέρος κάποιου. Οι απόψεις είναι απόψεις αρκεί να στηρίζονται σε επιχειρήματα και να έχουν μια λογική. Σε κάποιους άρεσαν σε κάποιους άλλους όχι, οι τιμές και οι παροχές.

Ήμουν πάντοτε της άποψης ότι η αγορά εισιτηρίου διαρκείας (εφόσον βέβαια υπάρχει η οικονομική δυνατότητα) είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Και γενικά, στα χρόνια ενασχόλησής μου με τη δημοσιογραφία διαπίστωσα πως αυτοί που είναι να πάρουν, θα… πάρουν όπως και να’ χει. Κι εκείνοι που έχουν αποφασίσει ότι δεν θα πάρουν, πριν καν μάθουν τις τιμές, απλά βρίσκουν ένα πάτημα για να δικαιολογήσουν τη θέση τους. Επαναλαμβάνω όμως, όταν μπαίνει το οικονομικό και οι προσωπικές ανάγκες του καθενός, τότε όλα τα άλλα είναι… δεύτερα.

Τέλος, το κράξιμο και το «μην πάρει κανείς», που ευτυχώς κάποιοι λίγοι φωνασκούν από χθες το βράδυ, δεν βοηθούν σε τίποτα και δεν προσφέρουν κάτι. Δεν θέλεις να αγοράσεις διαρκείας για τους δικούς σου λόγους; Σεβαστό και κατανοητό. Μην προτρέπεις όμως κι άλλους να σε ακολουθήσουν με τέτοιο τρόπο. Είπαμε είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Τα βάζει κάτω κι αποφασίζει.

ΥΓ: Μην μπείτε τώρα κάτω από τη δημοσίευση κι αρχίζετε α «σκοτώνεστε». Απόψεις καταθέτουμε.

Προτεινόμενα Άρθρα