Ένα βράδυ που έγινα πιο… ΑΡΗΣ!

από Γιάννης Παντελίδης

Συνήθως τούτη τη μέρα, όλοι μοιραζόμαστε εμπειρίες, εικόνες και συναισθήματα. Είναι η μέρα που πέραν της σπουδαίας εθνικής εορτής, υπάρχει και μία ακόμη, που πρέπει να ξέρεις για να νιώσεις. Να έχεις περάσει, να έχεις κλάψει, να έχεις συγκινηθεί, να έχουν πρηστεί οι αδένες, όπως η αφεντιά μου, από το άγχος, την προσμονή και στο τέλος το δάκρυ, χαράς ή λύπης δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Άλλα πράγματα ήθελα να γράψω, αλλά με πρόλαβαν οι εξελίξεις και να ξέρετε ίσως είναι και καλύτερα. Είχα την τιμή να βρεθώ στο χθεσινό γκαλά που διοργάνωση ο ΑΡΗΣ για τα γενέθλιά του. Να συναναστραφώ, έστω και για λίγο με όλους εκείνους που κάποια στιγμή ή σε ολόκληρη τη ζωή τους, τίμησαν και τιμήθηκαν από αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Φόρεσαν τη φανέλα με το σήμα του Θεού του Πολέμου. Πάλεψαν γι’ αυτόν. Έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους. Τεράστια τιμή, συγκίνηση και ανατριχίλα, να τους βλέπεις να κάνουν σαν μωρά παιδιά, να κλαίνε και να μιλούν με τόσο όμορφα λόγια για την μεγάλη αγάπη τους. Τον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης.

Μετά από όλα αυτά τι να πεις εσύ. Θα σταθείς στα τετριμμένα. Στο πώς έγινες ΑΡΗΣ, τις εκδρομές που πήγες, τις εμπειρίες σου στα τσιμέντα του Χαριλάου, τις μεγάλες νίκες, τις… σφαγές, το κυνηγητό. Πιστέψτε με όλα αυτά είναι όμορφα, ωραία και συγκινητικά να τα θυμάσαι, να τα διηγείσαι και να τα συζητάς. Και πάνω απ’ όλα να ξέρεις γιατί είσαι ΑΡΗΣ και τι ακριβώς πρεσβεύει αυτός ο σύλλογος. Μια κουβέντα όμως με όλους αυτούς τους ανθρώπους που προανέφερε θα σε κάνει τόσο πολύ ΑΡΗ, που όντως θα γίνει ρεαλιστική εικόνα, αυτό που λες ότι το αίμα σου είναι κίτρινο.

Δεν θέλω να κουράσω, άλλωστε θα μπορούσα να γράφω ώρες ή ακόμη και μέρες. Θέλω μόνο να μοιραστώ μαζί σας δυο εικόνες. Η μία, οι κουβέντες του προέδρου της «Λάμψης» για τη συνεργασία με τον ΑΡΗ και πόσο πολύ έχει βοηθήσει ο σύλλογος, ηθικά και οικονομικά, ακόμη και στις δύσκολες εποχές της κρίσης και του κορωνοϊού. Να τον βλέπεις να μιλάει με δάκρυα στα μάτια, με τόσο όμορφα λόγια, με ανιδιοτελείς σκέψεις και ταυτόχρονα συναισθηματικές. ΝΑΙ. Αυτό είναι ο ΑΡΗΣ. Η κοινωνική προσφορά, το φαινόμενο, δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Ναι, ΑΡΗΣ νικητής, όχι όμως μόνο μέσα στα γήπεδα, στα ταρτάν, στα κολυμβητήρια και στα γυμναστήρια. Κυρίως έξω από αυτά, γιατί αυτός είναι ο ΑΡΗΣ νικητής.

Η δεύτερη εικόνα έχει να κάνει με τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του συλλόγου από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του. Την αναφορά στο καταστατικό του συλλόγου για την αθλητική διαπαιδαγώγηση ανθρώπων κάθε κοινωνικής τάξης. Γιατί ναι αυτός είναι ο ΑΡΗΣ, που πήρε υπό το σκέπη του Έλληνες, Μικρασιάτες Έλληνες και Πόντιους διωγμένους από τα σπίτια τους, Αρμένιους, Εβραίους και Ευρωπαίους. Γιατί ναι αυτός είναι ο ΑΡΗΣ νικητής που δόξα και τιμή στην πατρίδα του χαρίζει.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X