Είδαμε το… δέντρο, μην χάσουμε το δάσος

από AllAboutARIS

Μετά την νίκη επί του Πανιωνίου ο ΑΡΗΣ έβαλε… τέλος στα «σενάρια» που τον έβαζαν στην επικίνδυνη ζώνη και επανέφεραν μνήμες Μίλωνα. Με την νίκη επί του Ρεθύμνου ελπίζει σε πλέι οφ, όμως το ζητούμενο είναι άλλο.

Το… δέντρο που είδαν όλοι στην διάρκεια της χρονιάς ήταν το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση, χρεώνεται την δημιουργία του αρχικού ρόστερ και τα άσχημα αποτελέσματα, τα οποία οδήγησαν τον ΑΡΗ στις τελευταίες θέσεις. Η έλευση Αγγέλου ήταν αναγκαία και όπως φάνηκε με βάση τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις, οι «κίτρινοι» έπαιξαν καλύτερα, πήραν νίκη, έδειξαν όπου η θέση τους σίγουρα δεν ήταν μεταξύ 12 και 13 αλλά υψηλότερα. Και τώρα στην Ρόδο θα έχουν την ευκαιρία να πάνε στα πλέι οφ, έστω και ως όγδοοι.

Αγωνιστικά η παρουσία στα πλέι οφ δεν σημαίνει κάτι, ειδικά όταν αντιμετωπίζεις τον Παναθηναικό, όμως από οικονομικής πλευράς εφόσον κοπούν εισιτήρια θα δώσει… ανάσα στην διοίκηση. Αυτό ήταν το… δέντρο που το είδαν όλοι και διαπιστώνω ότι μερικοί δεν βλέπουν το… δάσος, επειδή υπάρχει αυτή η ανάκαμψη στο αγωνιστικό.

Το αν ο ΑΡΗΣ παίξει ή όχι στα πλέι οφ, δεν θα λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν από την «λαίλαπα» Λάσκαρη και είναι τεράστια. Ατάκες όπως «αν είχαμε δύο καλούς ξένους θα μπαίναμε τετράδα» και άλλα τέτοια δείχνουν ότι κάποιοι ξεχνάνε εύκολα πως ήταν η ομάδα και η ατμόσφαιρα πριν μερικούς μήνες. Όπως επίσης και το ότι ο ΑΡΗΣ έχει συνολικά 5 ban από την FIBA και δεν θα μπορούσε να πάρει παίκτες.

Προσωπικά από την στιγμή που η ομάδα ανέβηκε βαθμολογικά και δεν είχαμε… παρατράγουδα, το αγωνιστικό περνάει σε δεύτερη μοίρα και κοιτάω μόνο το οικονομικό και διοικητικό.

Καταρχήν ο Δημήτρης Γουλιέλμος «έσωσε» τον ΑΡΗ, μιας και πήρε τις μετοχές από τον Νίκο Λάσκαρη και παράλληλα την διοίκηση άρα και την δυνατότητα να αποφασίζει. Έτσι προχώρησε στην αλλαγή προπονητή και πλήρωσε τους παίκτες για να μείνουν ως το τέλος. Γιατί είμαι 100% σίγουρος ότι εφόσον έμενε ο Νίκος Λάσκαρης μέχρι χθες, τότε δεν θα γράφαμε για την νίκη του ΑΡΗ επί του Ρεθύμνου αλλά για άλλες άσχημες καταστάσεις μιας και είναι σίγουρο ότι οι ξένοι θα είχαν φύγει μιας και θα ήταν ακόμα απλήρωτοι.

Όμως η ιστορία δεν σταματάει εδώ, ούτε λύθηκαν τα προβλήματα. Απλά η απεμπλοκή Λάσκαρη βοήθησε ώστε αγωνιστικά ο ΑΡΗΣ να μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα και να μην διαλυθεί.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του αναφορικά με την κατάσταση στην οποία είναι η ΚΑΕ όσον αφορά τα χρέη (άλλοι μιλάνε για 5 εκ., άλλοι για 4.2 εκ.), αλλά και τι θα κάνει με το άρθρο 99 μιας και οι δόσεις που είχε πληρώσει πριν μήνες ο Λάσκαρης τελειώνουν. Επίσης ένα ερώτημα που υπάρχει από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε είναι «ποιος είναι από πίσω;», αν και ο ίδιος πρόσφατα είπε ότι είναι μόνος του.

Μόλις τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θεωρώ ότι ο Δημήτρης Γουλιέλμος θα πρέπει να κάνει μία συνέντευξη τύπου για να πει την αλήθεια στον κόσμο του ΑΡΗ για την κατάσταση που είναι η ΚΑΕ, ζητώντας παράλληλα και την συνδρομή όλων. Να αναλύσει το πλάνο του για την επόμενη μέρα της ομάδας, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη μιας και υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις σε βάρος της ομάδας, το ban της FIBA, χρέη προς τρίτους, προς υπαλλήλους αλλά και το άρθρο 99.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν υποδεικνύω στον Δημήτρη Γουλιέλμο τι να πράξει, απλά καταθέτω την άποψη μου, γιατί πρώτον θεωρώ ότι η αλήθεια πάντα βοηθάει και αυτό έχει ανάγκη η ομάδα και ο κόσμος και δεύτερον μπορεί να βρισκόμαστε στον Μάιο, αλλά χρόνος δεν περισσεύει όταν έχεις τόσα πολλά προβλήματα. Και πέρυσι κάποιοι έλεγαν χρόνος υπάρχει, όταν άκουγαν τον πρώην μεγαλομέτοχο να μιλάει για χορηγίες, συμφωνίες από Τουρκία και πλάνο για εξασφάλιση εσόδων. Και το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Ο φίλαθλος του ΑΡΗ περιμένει να μάθει τι έγινε τελικά επί Λάσκαρη και ποια είναι τα προβλήματα της ομάδας ώστε να μπορέσει να δει πως θα βοηθήσει την ομάδα. Και να ακούσει το πλάνο, τους στόχους της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Με τα σημερινά δεδομένα, ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να μπει σε πρόγραμμα… εξυγίανσης οικονομικής τα επόμενα χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι οι αγωνιστικοί στόχοι θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα, ώστε να μειωθεί το χρέος.

Πρόθεση του Δημήτρη Γουλιέλμου είναι να κάνει ένα κάλεσμα σε παράγοντες της ομάδας, για να συνδράμουν οικονομικά και να πάρουν μετοχές. Αυτό άλλωστε κάνει και η πλευρά Ζουλιάμη που βοηθάει και αυτή σε αυτές τις στιγμές. Αλλά τα λεφτά που απαιτούνται είναι πολλά, ένα μέρος τους μάλιστα και άμεσα για να προχωρήσουν διακανονισμοί.

Το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο, ίσως το δυσκολότερο στην ιστορία του ΑΡΗ,  απαιτείται η συστράτευση όλων αλλά και «καθαρές» κουβέντες.

 

Υ.Γ.:  Η περίοδος Λάσκαρη πρέπει  να γίνει παράδειγμα και οδηγός για όλους μας. Ώστε την επόμενη φορά που θα ακούσουμε εκφράσεις του τύπου «ετοιμάζω 1 δις επένδυση» ή «έρχονται χορηγίες», την ώρα που άπαντες είναι απληρώτοι, να ζητήσουμε έργα και όχι λόγια.

Υ.Γ.1:  Τελικά τι έγιναν τα λεφτά από την Τουρκία; Γιατί δεν πηγαίνουν στην νέα διοίκηση να κλείσουν τις χορηγίες; Και ακόμα δεν έχει ζητήσει κανείς συγνώμη από τον κόσμο…

 Υ.Γ.2: Επειδή όπως λέει και ένας φίλος μου “οι φήμες λένε”, αυτές που μπορεί να ακουστούν για έναν επιχειρηματία που πήγε σε άλλη ομάδα της Α1, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι του έγινε κρούση πριν μήνες από παράγοντα του ΑΡΗ και η απάντηση του ήταν ότι τα χρέη είναι πολλά.

Προτεινόμενα Άρθρα