Οι χαμηλοί τόνοι και ο οργανισμός… ΑΡΗΣ

από Γιώργος Γκάτος

Παράλληλα, στέκεται σε εξωαγωνιστικά γεγονότα του… οργανισμού ΑΡΗ, τα οποία αρχίζουν να ετοιμάζονται για επίπεδο SuperLeague

Ο Πάκο Ερέρα, παρουσιάστηκε και επίσημα σήμερα σε μια κατάμεστη αίθουσα τύπου. Με φόντο τα συνθήματα “Μέχρι τα όνειρα μας να πάρουν εκδίκηση”, το “We Are Back” αλλά και το ανανεωμένο σήμα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ο Ισπανός τεχνικός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των Κίτρινων.

Εκ πρώτης όψεως και χωρίς να έχουμε αγωνιστικά δείγματα γραφής, πρόκειται για έναν άνθρωπο σοβαρό και μετρημένο που πρόσεχε κάθε του κουβέντα. Δεν είχε διάθεση να αποκαλύψει ονόματα, παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό ασχολείται με το έμψυχο δυναμικό του ρόστερ. Ουσιαστικά, έβαλε ένα φρένο σε δεκάδες δημοσιεύματα που αναφέρονται στα μεταγραφικά ζητήματα του ΑΡΗ και που αρκετές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η συνέντευξη τύπου δεν έδωσε κάποια μεγάλη είδηση, όμως έδωσε κάποια στίγματα από το πως αντιλαμβάνεται ο Πάκο Ερέρα το ποδόσφαιρο. Εκτός από το ελκυστικό πόδόσφαιρο το οποίο δήλωσε πως απολαμβάνει, τόνισε πως δεν ρισκάρει ο ΑΡΗΣ να χάσει βαθμό για να εντυπωσιάσει η ομάδα. Παράλληλα, δεν είναι κύριο μέλημα του το να φέρει στον ΑΡΗ την… μισή Ισπανία.

Αναφέρθηκε και στο ζήτημα της λειτουργίας του ως τεχνικός διευθυντής. Δεν είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξανακάνει. Αυτή τη περίοδο λειτουργεί ως τέτοιος. Μέλημα του είναι όμως το “πράσινο”. Όπως, μέλημα του είναι και οι ακαδημίες στις οποίες θέλει να δώσει βάση αν έχει τη δυνατότητα όπως δήλωσε.

Μαζί με την προεργασία για το αγωνιστικό σκέλος, οι Κίτρινοι τρέχουν και τις εργασίες σε “Κλεάνθης Βικελίδης” και “Δασυγένειο”. Το γήπεδο του ΑΡΗ, ετοιμάζεται και αυτό για Superleague. Είναι προαπαιτούμενο για τον Ερέρα ένας εξαιρετικός χώρος. Μην ξεχνάμε ότι μαζί με την άνοδο της ομάδας βαθμολογικά, πρέπει να ανέβουν σε επίπεδο SuperLeague δεκάδες πράγματα τα οποία όπως φαίνονται πέρνουν τον δρόμο τους.

Αφήνοντας στην άκρη το καθαρά αγωνιστικό σκέλος-με το οποίο επιτέλους (!) έχουμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι να ασχοληθούμε, αρκετά πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Η ΠΑΕ φρόντισε από νωρίς να προϊδεάσει για το φόντο στην αίθουσα τύπου με την λεζάντα “Τα αλλάζουμε όλα”. Ακολούθησε η ζωντανή μετάδοση της παρουσίασης του νέου προπονητή από το επίσημο κανάλι της ΠΑΕ. Τις προηγούμενες μέρες παρουσιάστηκε ένα ανανεωμένο έμβλημα στην ιστοσελίδα της ομάδας. Ο Θόδωρος Καρυπίδης-στην εφ’ όλης συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην “ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!”, αποκάλυψε δημιουργία e-shop και προσλήψεις σε social media και γραφεία.

Δεν μιλάμε για 20 παίκτες και 5 άτομα στο τεχνικό τιμ. Μιλάμε για έναν… οργανισμό, ο οποίος σταδιακά θέλει να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία. Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την επιτυχία ή την αποτυχία του Πάκο Ερέρα, όμως φαίνεται πως σε πρώτη φάση, ο Ισπανός λειτούργησε ως “ασπίδα” σε μια παράνοια που επικρατεί και θέλει να φουσκώσει το μυαλό κάθε Αρειανού. Γιατί ο ίδιος τόνισε πως “πρέπει να υπάρχει υπομονή και ο χρόνος θα σε ανταμείψει”.

Προτεινόμενα Άρθρα