Τα "θέλω" και τα "πρέπει" του Γουλιέλμου

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος επιτέλους μίλησε και είπε αρκετά όσον αφορά την δική του σκέψη και προσέγγιση στο θέμα του ΑΡΗ και τα προβλήματα του, αλλά και στο πλάνο του για την οικονομική εξυγίανση.

Ήθελα να περιμένω λίγες ημέρες πριν γράψω ένα άρθρο για την συνέντευξη τύπου του Δημήτρη Γουλιέλμου για να «μετρήσω» τις αντιδράσεις του κόσμου στα λεγόμενα του και μπορώ να πω ότι στο μεγαλύτερο κομμάτι είναι θετικές οι απόψεις των φιλάθλων.

Προσωπικά περίμενα κάτι παραπάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα όπως το οικονομικό πλάνο, τις ανακοινώσεις ορισμένων χορηγιών αλλά και τις συμφωνίες με παίκτες, ονομαστικά με ποιους. Έλπιζα ότι θα αποκαλύψει και τα ονόματα των φίλων του, οι οποίοι τον βοηθάνε στην προσπάθεια του. Όχι για μένα, αλλά για τον κόσμο ο οποίος θεωρώ ότι θα ήθελε να ξέρει ποιοι δίνουν χρήματα στην ομάδα καθώς τα τελευταία χρόνια πολλά έχει ακούσει και δεν έχει δει. Όμως δεν είπε και αυτό είναι φυσικά σεβαστό. Άλλωστε ο ίδιος αποκάλυψε ότι θα βάζει τα περισσότερα χρήματα.

 Επίσης είπε ότι πρώτα θα μπει στην εξίσωση η οικονομική εξυγίανση για τα επόμενα πέντε χρόνια και μετά το αγωνιστικό, κάτι που σημαίνει μετρημένα λόγια για τους στόχους. Άλλωστε υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου οικονομική εξυγίανση και υψηλοί στόχοι δεν συμβάδιζαν. Τώρα αν βρεις κάποια «λαχεία» και κάνεις την έκπληξη, αυτό είναι άλλο θέμα και σίγουρα η εξαίρεση στον κανόνα.

 
Ο Δημήτρης Γουλιέλμος ΘΕΛΕΙ να κάνει οικονομία στον ΑΡΗ, τα έξοδα να είναι όσα και τα έσοδα, κάτι απόλυτα λογικά την στιγμή που υπάρχει και ένα χρέος 5 εκ. ευρώ.
Για να το πετύχει ΠΡΕΠΕΙ να αυξήσει τα έσοδα σε σημαντικό βαθμό, σε μία δύσκολη περίοδο γενικά για την οικονομία της χώρας, μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν είναι και απόλυτα υγιές. Μίλησε για εγγυημένα έσοδα 1.000.000 ευρώ, νούμερο που θεωρώ ότι είναι μία αισιόδοξη εκτίμηση. Με τηλεοπτικά στις 270.000 ευρώ και με χορηγία από ΕΣΑΚΕ περίπου στις 100.000 (το νούμερο ανεβασμένο μιας και τα δύο προηγούμενα χρόνια οι ομάδες πήραν 60.000 τον χρόνο), λείπουν περίπου 630.000 ευρώ. Με βάση την εκτίμηση του κ. Γουλιέλμου για αύξηση των διαρκείας (πέρυσι ήταν περίπου 1250) και υποθετικά με 2.000 και μέση τιμή τα 200 ευρώ τότε συγκεντρώνεται ένα ποσό των 400.000 ευρώ  χωρίς να βάζουμε τα έξοδα της όλης διαδικασίας. Οπότε απομένει ένα ποσό 230.000 ευρώ το οποίο πρέπει να βρεθεί από χορηγίες. Επίσης ένα στοιχείο που θα παίξει ρόλο στον κομμάτι μπάτζετ θα είναι και η πορεία του ΑΡΗ στην Ευρώπη καθώς υπάρχουν έσοδα στο Basketball Champions League σε αντίθεση με το Fiba Europe Cup.

 
Ο Δημήτρης Γουλιέλμος ΘΕΛΕΙ να κλείσει μέχρι τον Δεκέμβριο το θέμα του ban. Για να το πετύχει αυτό ΠΡΕΠΕΙ να κάνει έξι συμφωνίες, όμως δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει με την άλλη πλευρά κάποια πρόταση διαφορετική από αυτή που προτείνει ο ίδιος και είναι 50% κούρεμα και αποπληρωμη σε βάθος πενταετίας. Ίσως να χρειαστεί σε κάποια περίπτωση διπλωματία, ενώ η FIBA μπορεί να βοηθήσει αν μπορέσει να πετύχει τουλάχιστον 4 διακανονισμούς, κάτι το οποίο όπως είπε έχει καταφέρει χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των παικτών. Πάντως με βάση τα διετή συμβόλαια των παικτών, δεν θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να βιαστεί σε αυτό το θέμα.

 
Ο Δημήτρης Γουλιέλμος ΘΕΛΕΙ να κλείσει το κεφάλαιο χρέος μέσα σε βάθος πενταετίας. Για να το πετύχει αυτό ΠΡΕΠΕΙ να πετύχει το πρώτο βήμα που είναι η μείωση του μέσω διακανονισμών στο 50% ώστε να πέσει από τα 5 εκ. ευρώ στα 2.5 εκ. ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει αύξηση εσόδων και εισροής χρημάτων στην ομάδα ώστε να τηρηθεί το πλάνο πενταετίας.

Στο αγωνιστικό δεν μπορώ να πω κάτι μιας και δεν έχω εικόνα της ομάδας. Το ρόστερ είναι αξιόλογο, οι παίκτες έδειξαν περυσι στην Α1 τι μπορούν να κάνουν, το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί η κατάλληλη… χημεία. Επίσης για μένα σημαντικό στοιχείο θα είναι το αν καταφέρει ο Αγγέλου να βάλει τον Μποχωρίδη σε έναν πιο οργανωτικό ρόλο από τον εκτελεστικό που είχε πέρυσι. Αν το καταφέρει, θα δούμε έναν τελείως διαφορετικό Μποχωρίδη προς το καλύτερο και το ίδιο θα ισχύει και για τον ΑΡΗ.

Η χρονιά θα είναι δύσκολη και ελπίζω η προηγούμενη διετία να έγινε «μάθημα» σε όλους μας, δημοσιογράφους, παράγοντες, φιλάθλους όσον αφορά αυτόν που διοικεί και πληρώνει. Πάντα να κρατάς μία… πισινή και να ακούς όλες τις απόψεις, ακόμα και αυτές που λένε αλήθειες όσο και αυτές αν πονάνε.

Υ.Γ.1: Η ιστορία του Γουάμπα είναι συγκινητική και πραγματικά του αξίζουν συγχαρητήρια που κατάφερε να φτάσει ως εδώ. Στον ΑΡΗ αρέσει ο νεαρός και όπως μαθαίνω γίνονται και προσπάθειες για να πάρει ελληνικό διαβατήριο.

Υ.Γ.2: Ο Γιώργος Σιγάλας παραιτήθηκε  πριν από έναν μήνα και πλέον η διοίκηση της ΚΑΕ αποτελείτε μόλις από τρία άτομα, κάτι που σημαίνει ότι άμεσα πρέπει να υπάρξει νέο δ.σ. Τώρα αν σε αυτό θα είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης ή κάποιος άλλος από αυτούς που βοηθήσανε όλο το καλοκαίρι όπως ο γνωστός μάνατζερ παικτών Παναγιώτης Καπάζογλου, μένει να φανεί αν και φαντάζει δύσκολο. 

Υ.Γ.3: Καλή σκέψη η «ARIS OPEN DAY», άνοιγμα προς τον κόσμο. Κίνηση πρωτοποριακή η οποία πρέπει να έχει συνέχεια.

Υ.Γ.4: Αυτό με τις ταμπέλες και τα ονόματα των προέδρων, όπως αναφέρθηκε η οικογένεια Λάσκαρη, το βλέπω δύσκολο να προχωρήσει ως ιδέα. Όχι για τον Λάσκαρη αλλά γιατί υπάρχουν πρόεδροι το όνομα των οποίων ειναι “απαγορευμένη λέξη”. 

Υ.Γ.5: Δεν θα βγει κανένας από τους επενδυτές από την Τουρκία να μας πει τώρα για την πανίσχυρη οικονομία της και την λίρα; Έστω κανένας από τους φίλους τους; Πάλι καλά γλιτώσαμε αλλιώς θα καίγαμε δολάρια έξω από το Παλέ…

 

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα