Οι πρώτες εξετάσεις του…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το "4 στα 4" περνάει για τον ΑΡΗ από τα Ιωάννινα και την έδρα του ΠΑΣ που βάζει δύσκολα στην πλειοψηφία των ομάδων της Super League

Οι τρεις πρώτες αγωνιστικές είχαν ένα βατό πρόγραμμα το οποίο η ομάδα του Ερέρα εκμεταλλεύτηκε με ατο απόλυτο των βαθμών που θα μπορούσε να συγκεντρώσει, για να έρθουν απόψε οι πρώτες σοβαρές εξετάσεις της. 

Οχι ότι ο ΠΑΣ αποτελεί την ομάδα-φόβητρο. .. Είναι όμως από τις αξιοπρεπείς και σταθερές παρουσίες του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια. Με μία ομάδα που διαθέτει συνοχή, περισσότερη ποιότητα από τους τελευταίους αντιπάλους του ΑΡΗ και δεν έχει αλλάξει προπονητή την τελευταία τετραετία.

Για τα δεδομένα της εποχής, οι “κιτρινόμαυροι” είναι ικανοποιημένοι με τους αριθμούς της ομάδας και την έως τώρα πορεία της. Η εικόνα της βέβαια κόντρα στον Λεβαδειακό δεν άρεσε, αφού δεν… τράβηξε για μεγάλα χρονικά διαστήματα όσον αφορά τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού της. Μέσα όμως από αυτό, είδαν ότι αναδείχθηκε και κάτι θετικό. Οτι έστω κι έτσι η ομάδα πήρε αυτό που ήθελε. Διότι διαθέτει ποιότητα και μέταλλο. Τα δύο στοιχεία στα οποία θα βασιστεί και απόψε για να πάρει την τέταρτη νίκη της, μένοντας πάντα πιστή στο πλάνο της. Να προσπαθήσει δηλαδή να παίξει ποδόσφαιρο. 

Ο ΑΡΗΣ σήμερα καλείται να βγάλει μεγαλύτερη ταχύτητα στο παιχνίδι του. Να αυτοματοποιήσει περισσότερο την επιθετική του ανάπτυξη και να έχει περισσότερη κίνηση απ’ ότι κόντρα στον Λεβαδειακό,παράλληλα με την υπομονή που θα πρέπει να επιδείξει απέναντι στη σφιχτή άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος το γυρίζει σε 5-3-2 όταν αμύνεται. 

Υπάρχει βέβαια και το ανασταλτικό κομμάτι. Ο Λεβαδειακός δημιούργησε ρήγματα αρκετές φορές από τα άκρα τα οποία ο ΑΡΗΣ πρέπει να προσέξει απόψε, μαζί με κάποια επιπόλαια λάθη στον άξονα που δίνουν την ευκαιρία στον αντίπαλο να βγει μπροστά βρίσκοντας μπροστά του την τετράδα της άμυνας. Και ειδικά απέναντι σε μία ομάδα με ταχύτητα και ικανότητα στο επιθετικό τρανζίσιον, όπως ο ΠΑΣ.

Ο Ερέρα ίσως θα πρέπει να αξιοποιήσει για περισσότερη ώρα τον Γκάμα στα άκρα όπου μπορεί να κινηθεί πιο ελεύθερα και να μεταφέρει ξανά τον Ντιγκινί στον άξονα. Ο ρόλος αυτός ταιριάζει περισσότερο στον Γάλλο που έχει το γκολ, μαζί με τη συνέπεια του στο μαρκάρισμα απέναντι στον φορτωμένο άξονα του Πετράκη. 

Είναι λοιπόν στο χέρι του ΑΡΗ να πάρει τη νίκη. Δεν θα μπορεί φυσικά να κερδίζει πάντα και νομοτελειακά θα έρθει κάποια στιγμή και η “γκέλα”. Αν όμως η ομάδα του Ερέρα κερδίσει και άποψε, θα παραμείνει στην κορυφή περιορίζοντας παράλληλα τις γνώμες όσον θεώρησαν ότι οι τρεις πρώτες αγωνιστικές ήταν… πυροτέχνημα.

Προτεινόμενα Άρθρα