Σκοράρεις πρώτος και τελειώνεις

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει από την Κύπρο για την αποψινή αναμέτρηση με την ΑΕΛ Λεμεσού.

Η ώρα της πρόκρισης -μέχρι την επόμενη- έφτασε για τον ΑΡΗ, ο οποίος δοκιμάζεται μακριά από το “σπίτι” του με φόντο τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Δεν θα νιώθει βέβαια και τόσο άβολα αφού ο κόσμος του δεν καταλαβαίνει από χιλιόμετρα, ζέστες ή χρήμα.

Προσέξτε λίγο την λεπτομέρεια με το τελευταίο. Η Κύπρος βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Αεροπορικά και ξενοδοχεία… βαρούν στο ψαχνό όσον αφορά τις τιμές. Αλλά μπροστά στην αγάπη για την ομάδα και την… ευρωπαϊκή δίψα που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια, όσοι κατέβηκαν χθες και σήμερα από τη Θεσσαλονίκη δεν λογάριασαν τίποτα.

Είναι δεδομένο ότι στο γήπεδο η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θα είναι Αρειανοί. Αυτοί που θα βάλουν το πρώτο σημαντικό “λιθαράκι” για την πρόκριση. Το άλλο θα πρέπει να το βάλει η ομάδα με την προσπάθειά της μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το 0-0 της Θεσσαλονίκης αφήνει τα πάντα ανοικτά εν όψει του αποψινού επαναληπτικού αλλά διατηρεί για τον ΑΡΗ τον ρόλο του φαβορί. Και δεν χρειάζεται να κάνει πολλά. Αρκεί να σκοράρει πρώτος. 

Εφόσον η ομάδα προηγηθεί, τότε θα μιλάμε για game over. Ακόμα και η ΑΕΛ να ισοφαρίσει, θα πρόκειται για “επίτευγμα” εάν  ο ΑΡΗΣ δεχθεί δύο γκολ από αυτή την ομάδα η οποία σκοράρει δύσκολα και απέναντι της θα έχει μία πολύ καλή άμυνα όπως αυτή των “κιτρινόμαυρων”.

Αν προηγηθείς λοιπόν, κάνεις διαχείριση και παίζεις για δύο αποτελέσματα. Τους αφήνεις να ανοιχτούν και ενδεχομένως βρίσκεις και ένα δεύτερο γκολ με το οποίο θα βάλεις τέλος στις ελπίδες τους εφόσον δεν μπορέσουν να ισοφαρίσουν. Το θέμα είναι ο ΑΡΗΣ να μην μείνει πίσω στο σκορ.

Δεν θα έρθει βέβαια το τέλος του κόσμου σε περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπος με μία τέτοια κατάσταση. Απλά το έργο του θα γίνει πολύ πιο δύσκολο στην περίπτωση που οι Κύπριοι πάρουν το προβάδισμα. Μιλάμε για μία φύσει αμυντικογενή ομάδα, η οποία θα… χτίσει τείχος σε περίπτωση που σκοράρει πρώτη. Και αυτόματα θα κάνει δύσκολο το έργο του ΑΡΗ, ο οποίος είτε έτσι είτε αλλιώς είναι η ομάδα που καλείται να διαχειριστεί το… βάρος της πρόκρισης. Στην ΑΕΛ άπαντες γνωρίζουν ότι και να αποκλέιστούν, δεν θα πει κανένας τίποτα. Υπάρχει το οικονομικό κίνητρο αλλά μέχρι εκεί. Στον ΑΡΗ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού πέραν του οικονομικού υπάρχει το πρεστίζ και ο τίτλος του φαβορί.  Για να αποφύγουμε λοιπόν μία τέτοια κατάσταση, μπαίνεις στο γήπεδο, αποδεικνύεις ξανά την ποιότητά του -αλλά αποτελεσματικά- και παίρνεις την πρόκριση.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X