Για την πάρτη του!

από Νίκος Παπαδόπουλος

O Νίκος Παπαδόπουλος γράφει για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον ΑΡΗ που είναι υποχρεωμένος να ρεφάρει βαθμολογικά

Μόλις 6η αγωνιστική αλλά ήδη το τρίτο ντέρμπι για φέτος. Το λες και κάπως δύσκολο το πρόγραμμα του ΑΡΗ στις πρώτες “στροφές” του πρωταθλήματος. 

Παιχνίδια όπως το αποψινό, στην αρχή της σεζόν δεν θα κυκλώνεις ως νικηφόρα. Πολύ απλά διότι αποτελούν ιδιαίτερα ματς ως ντέρμπι. Μόνο που έτσι όπως τα έχει κάνει ο ΑΡΗΣ σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, δεν έχει πολλά περιθώρια απόψε. 

Η νίκη απόψε δεν είναι στόχος αλλά υποχρέωση. Οχι ότι σε περίπτωση που δεν έρθει θα… χαλάσει ο κόσμος. Μπορεί να είσαι καλύτερος αλλά να μην σου… κάτσει ή να βάλει το χεράκι της και η διαιτησία. Απλά μετά τις τελευταίες γκέλες σε Τούμπα, με ΑΕΛ αλλά και εκείνες των πρώτων αγωνιστικών, τα περιθώρια του ΑΡΗ δεν είναι πάρα πολλά.

Μπορεί ο ΑΡΗΣ να αντιμετωπίζει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αυτήν την περίοδο, αλλά έχει τις πιθανότητές του. Παίζει στην έδρα του. Εχει έναν αντίπαλο που δεν βρίσκεται στα καλύτερά του και θα δώσει ένα παιχνίδι που ταιριάζει στις αγωνιστικές αρετές του. Δηλαδή θα βρει χώρους και μπροστά είναι… φωτιά άμα βρεθεί στην καλή του μέρα. Αρκεί να είναι φουλ συγκεντρωμένος στην άμυνα, για να μην δώσει δικαιώματα στον αντίπαλό του, προσεκτικός με την ατομική ποιότητα ορισμένων παικτών  και από την άλλη να εκμεταλλευτεί την όποια καλή στιγμή του δοθεί μπροστά. Διότι ειδικά με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, τέτοιες στιγμές δεν τις αφήνει να πάνε χαμένες. 

Οσο ποιοτικός και αν είναι ο αντίπαλος, όσο δύσκολο και αν είναι το ματς, είναι στο χέρι του ΑΡΗ εφόσον παρουσιαστεί πειθαρχημένος να πάρει αυτό που θέλει. Ειδικά το τελευταίο διάστημα που παρουσιάζει σημάδια εξέλιξης, παρά τα ατομικά λάθη που του κόστισαν κόντρα στην ΑΕΛ.

Μία νίκη θα φέρει ξανά ηρεμία εν όψει διακοπής και θα βοηθήσει την ομάδα να καλύψει κάπως την… χασούρα των προηγούμενων αγωνιστικών. Και είναι επίσης θετικό ότι στα φετινά της ντέμρπι έχει παρουσιάσει καλύτερη εικόνα απ’ όλα τα υπόλοιπα ματς που έχει δώσει. 

Μέχρι εκεί όμως. Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι για να κερδίσεις απόψε. Να με συγχωρέσετε αλλά ο ΑΡΗΣ δεν έχει να αποδείξει τίποτα περισσότερο, διότι δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο. Και αναφέρομαι στις αστείες επικοινωνιακές γραμμές που δίνονται μέσα στην πόλη όλες τις προηγούμενες μέρες εν όψει του αποψινού αγώνα. Δεν θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, επειδή κάποιους τους βολεύει να παρουσιάζουν ΑΡΗ και Ολυμπιακό ως ενιαίο μέτωπο. Προφανώς στερούνται επιχειρημάτων σε άλλα ζητήματα που εκτίθονται και το έχουν μετατρέψει σε… καραμέλα. 

Για αυτό λοιπόν ο ΑΡΗΣ απόψε πρέπει να κερδίσιε μόνο για τον εαυτό του. Για την πάρτη του. Για τους βαθμούς που έχει ανάγκη αλλά και για τον κόσμο του… 

Προτεινόμενα Άρθρα