Απαιτήσεις, ρεαλισμός και… πάμε για την πρόκριση!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει στο AllAboutARIS για την ισοπαλία… πεντάδας στην Τρίπολη και τον ΑΡΗ που θα πρέπει να… ξεθολώσει το μυαλό του στο Περιστέρι

Ένα ερώτημα βλέπω να πλανάται πάνω από τον οργανισμό του ΑΡΗ από χθες. Πρέπει να είναι ικανοποιημένος από τον βαθμό στην Τρίπολη; 

Πως θα ορίσεις την ικανοποίηση; Ποιά τα κριτήρια της; Οι απαιτήσεις που έχεις από την ομάδα, ναι. Και αυτές όμως πρέπει να περάσουν από ένα “φίλτρο”. Το “φίλτρο” του ρεαλισμού. Μέσα από την αυτή την διαδικασία και με τις υπάρχουες συνθήκες, μια χαρά είναι ο βαθμός. 

Η ομάδα εξασφάλισε ουσιαστικά χθες την 5η θέση και μείωσε ακόμα περισσότερο την πίεση των τελευταίων αγωνιστικών που έχει μπροστά της. Άρα ισχυροποίησε την θέση της όσον αφορά τα πλέι οφ. Μένει απλά να κρατήσει μία διαφορά από την 6η θέση και να την διαχειριστεί στο μίνι πρωτάθλημα που ακολουθεί, διατηρώντας παράλληλα κοντινή απόσταση και από την 4άδα. 

Δεν θα πούμε φυσικά ότι η ομάδα ήταν καλή στην Τρίπολη. Μέτρια ήταν, με την διαφορά ότι είχε περισσότερη ποιότητα από τον αντίπαλό της. Και περισσότερους χώρους, σε σχέση με άλλα ματς, για να τρέξει. Και φυσικά τον… πηραυλοκίνητο Φετφατζίδη. Για αυτό η δική της παρουσία ήταν πιο έντονη. Όταν όμως για 90 λεπτά δεν δημιουργείς τελική μέσα στην περιοχή, τότε δεν ήσουν αυτό που μπορείς να είσαι. Και μιλάω για την ροή του ματς, διότι υπάρχει και το γκολ του Βέλεθ. 

Την ίδια στιγμή βέβαια ο αντίπαλος δεν σε ανησύχησε. Ένα γκολ έπειτα δύο κόντρες της μπάλας. Μετράει ως στοιχείο. Οπως μετράει ως στοιχείο η κόκκινη του Ιγκλέσιας που δεν είδαν διαιτητής και VAR. Ή το πέναλτι που φαίνεται να γίνεται στον Λάρσον. Τα καταγράψαμε και θα τα καταγράφουμε. Θα φωνάξουμε. Δυστυχώς όμως… Γραμμένους μας έχουν. To απέδειξαν και με τους Αθηναίους βοηθούς στον επαναληπτικό του Περιστερίου. Τώρα που θα μας αδειάσουν την γωνία διοικήσεις και αρχιδιαιτητές εξ Πορτογαλίας, ελπίζουμε το τοπίο της διαιτησίας να διαμορφωθεί καλύτερα. 

Για να επιστρέψω στα περί ρεαλισμού, ο ΑΡΗΣ που φανταζόμαστε και θέλουμε όλοι, δεν πρέπει να φεύγει ικανοποιημένος με τον βαθμό από την Τρίπολη ή την Λάρισα. Εννοείται αυτό! Άλλο όμως αυτό που θέλουμε, άλλο αυτό που μπορούμε την δεδομένη χρονική στιγμή και άλλο αυτό που χρειαζόμαστε.

Ένας κακός σχεδιασμός το καλοκαίρι με λίγα καλά στοιχεία. Μία κατάσταση την οποία δεν μπόρεσες να διορθώσεις τον Ιανουάριο και έτσι οι επιλογές σου είναι περιορισμένες. Μία ενδεκάδα που χθες έπαιξε το τρίτο της παιχνίδι σε επτά ημέρες. Και άλλα πολλά. Παρόλα αυτά, και 5ος είσαι και στο Κύπελλο παραμένεις. 

Για την ώρα δεν χρειάζεται να… σκάψουμε πιο βαθιά όσον αφορά την φετινή κατάσταση του ΑΡΗ. Ούτε να απογοητευτούμε για ένα αποτέλεσμα… πεντάδας στην Τρίπολη. Θα υπάρχει κριτική αλλά θα πρέπει να υπερισχύει η στήριξη και η συσπείρωση γύρω από την ομάδα. Η θετική ενέργεια που απαιτείται πριν τον επαναληπτικό με τον Ατρόμητο. 

Ολα τα παραπάνω -και άλλα πολλά- κάνουν την φετινή χρονιά σύνθετη αλλά ξεκάθαρη. Και ο οργανισμός του ΑΡΗ θα πρέπει το καλοκαίρι να διορθώσει αρκετά. Τώρα αυτό που κάνει είναι περισσότερο να διαχειρίζεται και να διορθώνει ό,τι μπορεί. 

Επίσης για το χθεσινό… 

Κακά τα ψέματα το ματς με τον Αστέρα ήταν μία πολύ καλή απόδειξη ο Ένινγκ δεν έχει τόση εμπιστοσύνη στις εναλλακτικές του. Οχι μόνο επειδή δεν έκανε ροτέισον, αλλά και με τους χρόνους των αλλαγών του. Και έτσι θα συνεχίσει, αλλάζοντας πράγματα μόνο όταν χρειάζεται. Δηλαδή τιμωρίες ή τραυματισμούς. 

Από την μία δεν τον αδικώ. Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω τις αργοπορημένες αλλαγές του. 

Θέμα σωματικής κούρασης, δεν τίθεται τόσο πολύ. Περισσότερο είναι ζήτημα πνευματικής κούρασης για μένα. Φαίνεται στις λήψεις αποφάσεων των παικτών. Τόσο χθες όσο και με τον Ατρόμητο πριν λίγες μέρες. Σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε να βγάλει κάποιους νωρίτερα ή ενδεχομένως να μην ξεκινήσει έναν-δύο παίκτες. Αλλά αυτός ξέρει καλύτερα. 

Αν ο ΑΡΗΣ προκριθεί στο Περιστέρι, τότε ο Ένινγκ θα δικαιωθεί για την χθεσινή του απόφαση. Αν όχι, θα πάρει και την ευθύνη που του αναλογεί. Αυτός αλλά και οι παίκτες, ανάλογα με την εξέλιξη του ματς. 

Αφού λοιπόν… καθαρίσαμε με τα πλέι οφ, πάμε για την πρόκριση! 

ΥΓ. 1 Μία διευκρίνηση. Τα παραπάνω δεν θα είναι αρκετά ως δικαιολογία για ενδεχόμενο αποκλεισμό την Πέμπτη. Αυτό το υλικό, ασχέτως όλων των παραπάνω, δεν νοείται να αποκλειστεί από αυτόν τον Ατρόμητο, ο οποίος έχει να σκοράρει εδώ και έναν μήνα! Ένα γκολ χρειάζεται απλά… 

Προτεινόμενα Άρθρα