Πατήστε F5 στην επικοινωνία!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Αφού…αδειάσαμε τις μπαταρίες με τα 4 παιδάκια μας, αλλά γεμίσαμε με συναισθήματα χαράς και οικογενειακής ευτυχίας, επιστρέφουμε για μία σεζόν που υπό άλλες συνθήκες θα γίνονταν…χαμός!

Ο ΑΡΗΣ μετά από πολλά χρόνια έχει πετύχει να θωρακιστεί απίστευτα απέναντι στον μεγάλο του εχθρό. Την εσωστρέφεια! Και το πέτυχε γιατί βγήκε νικητής από αλλεπάλληλα, συνεχή, ύπουλα, ξεδιάντροπα χτυπήματα σε όλα τα επίπεδα. Βγήκε νικητής γιατί ο μεγαλομέτοχός του ανταπεξήλθε με εμφατικό τρόπο τόσο στις ανάγκες που προέκυψαν λόγω του ban, όσο και στην δημιουργία της νέας ομάδας. Και τα κατάφερε μόνος του, με τους συνεργάτες του. Ναι έπαιξε ρόλο ότι εκπροσωπεί ένα τεράστιο σύλλογο όπως ο ΑΡΗΣ, αλλά στο τέλος χωρίς το χρήμα η κατάληξη θα ήταν ανάλογη των προηγούμενων ετών.

Το τελευταίο εξάμηνο υπήρξε ένας ανελέητος πόλεμος στον ΑΡΗ παρόμοιος με αυτόν που βίωσε και στο παρελθόν και…έπεσε! Πόλεμος με αποφάσεις επιτροπών οικονομικών διαφορών για υποθέσεις δέκα ετών, πόλεμος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ επικοινωνιακός, προσπάθεια να τρυπηθεί το μυαλό των Αρειανών. Κύρια προσπάθεια να πειστεί ο Αρειανός ότι ο Καρυπίδης δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα από την μία με ban, αδειοδότηση, πληρωμών των παικτών και της λειτουργίας της ομάδας γενικότερα και φυσικά ότι δεν θα υπάρχει ΑΡΗΣ την φετινή χρονιά. Αλλά και το ενδιαφέρον για την τιμή του… Αρειανού οπαδού σε σχέση με το ότι δεν τάχθηκε στο πλευρό της…εξυγίανσης (τρομάρα σας) και πώς επειδή έτσι επιτάσσουν τα συμφέροντα ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ πρέπει και ο ΑΡΗΣ να έχει…φίλους τους δικούς τους και αυτομάτως…εχθρούς τους δικούς τους!

Θέλετε να σας φέρω στην μνήμη…δημοσιεύματα; Για θυμηθείτε τώρα που δεν τσιγκλάνε το θυμικό σας; Τότε που φυσικά και η αντίδραση από μερίδα του κόσμου του ΑΡΗ έριχνε νερό στον μύλο της εσωστρέφειας. Τότε ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΟΣΤ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ αναδεικνύονταν σε άρθρα, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες σχόλια κατά του Ιβάν ή του Αλαφούζου χαρακτηρίζονταν ως…στημένα.

Από τον Ιανουάριο που επιβλήθηκε το ban, υπήρξαν πρωτοσέλιδα περί μη αδειοδότησης με τους εμπνευστές τους μάλιστα να έχουν το θράσος να ασχοληθούν και με το AllAboutARIS. Eφημερίδες που στην Θεσσαλονίκη πουλάνε 9 φύλλα, και πετυχαίνουν μία μεταγραφή στις 15 του ΑΡΗ και έγιναν τιμητές του ρεπορτάζ. Και άντε να θες να παρουσιάζεσαι ως ο καλύτερος το καταλαβαίνω. Να λες ότι κοιμόμαστε ρε φίλε στο AllAboutARIS επειδή έγραψες μισή μεταγραφή. Πάτα F5 για να διαβάσεις για Τζέγκο, Γκάνεα, Λόπεθ, Γκάμα, Ματίγια, Σόουζα,Ντάτκοβιτς, Κότσαρη και…Καντιμοίρη και έπεται και συνέχεια!
 

Με…αποκλειστικά ότι ο Ματίγια πάει στην Σαραγόσα ή ότι ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ Ο ΜΠΡΟΥΝΟ ΓΚΑΜΑ. Ότι δεν θα μείνει ο Κουέστα ή και…τυράκια αλά Μπαλοτέλι. Για να πάρουν το κλικ του Αρειανού και να τον…ενημερώνουν ότι τα εργομετρικά του Φετφατζίδη χτύπησαν κόκκινο, ενώ ο Φέτφα δεν είχε περάσει εργομετρικά εκείνη την περίοδο. Για να τον…ενημερώνουν ότι δεν θα πάρει άδεια ο ΑΡΗΣ και ότι ο 7ος της βαθμολογίας θα παίξει Ευρώπη, άρα έχουν ενδιαφέρον τα play out. Δυο μήνες Μάρτιο και Απρίλιο ο Κόρχουτ πήγε στον Παναθηναικό, ο Γκάμα πήγε στον Παναθηναικό, ο Κουέστα στον Ατρόμητο και φυσικά το καλύτερο όλων ο Φετφα στον Παναθηναικό!!! Προσέξτε όμως πώς πήγε. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΡΗΣ δεν αντέχει το συμβόλαιό του και θα το έλυνε…

                             

Εδώ να βάλουμε και ένα έξτρα…μαθηματάκι αξιολόγησης. Για να προλάβει κάποιος να λέει ότι είναι πρώτος, παρουσιάζει το γεγονός πριν ολοκληρωθεί το γεγονός. Πχ ότι Υπέγραψε ο Φετφατζίδης στους Άραβες. Όλοι αυτό ξέραμε ότι πάει να υπογράψει. Όμως δεν υπέγραψε. Αν όμως υπέγραφε… Άλλο συμφώνησε, άλλο υπέγραψε. Δυο φορές έχετε φέρει πίσω τον Ματέο, πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Άντε ετοιμαστείτε για την τρίτη τώρα.

Τα διαβάζει ο Αρειανός και σου λέει διαλυόμαστε. Κάθε μέρα δημοσιεύματα για προσφυγές. Κάθε μέρα! Τον Μάιο έρχονταν οι προσφυγές η μία πίσω από την άλλη. Τον Μάιο πριν βγουν οι αποφάσεις της επιτροπής αδειοδότησης. Και η μία του Βέλεθ που έμεινε απλήρωτος 7 μέρες μετά την λήξη του συμβολαίου του, που όλοι κατάλαβαν τελικά τι συνέβη…αποσύρθηκε.

Όταν ο ΑΡΗΣ πήρε άδεια από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ άρχισε το δεύτερο παραμύθι του…ξεπουλήματος. Δεν έχει…μία ο Καρυπίδης, επομένως μόνο αν υπάρξει πώληση του Φέτφα ή άλλου παίκτη θα πληρώσει. Φεύγει ο Ρόουζ, φεύγει ο Σάσα (στον ΟΣΦΠ φυσικά), φεύγει ο Φέτφα. Και έρχονται παίκτες ΜΟΝΟ μέσω ΟΣΦΠ!!! Υπήρχαν και οι εξυπνάκηδες του πληκτρολογίου και στις δικές μας τάξεις και για μένα αυτοί είναι χειρότεροι από τα pay roll, που αν μη τι άλλο κάνουν μία… δουλειά.

Όπως χθες που έγραφαν στα κιτρινόμαυρα φόρουμ από…έγκυρες πηγές ότι ο Γκάμα δεν ανεβαίνει γιατί έχει…κορονοιό. Απλά δεν ξέρω πώς να τους χαρακτηρίσω αυτούς γιατί ΑΝ δεν το κάνουν επίτηδες τότε σίγουρα σήμερα που είδαν τον Πορτογάλο με τα κιτρινόμαυρα στο Βέρμιο θα ένιωσαν πολύ… (η γνωστή ελληνική λέξη)! Συγνώμη παιδιά, αλλά είστε!!! Εμείς όμως 12 το βράδυ ψαχνόμασταν να δούμε αν η λακαμία τους (συγνώμη από το ευγενές κοινό, αλλά μόνο έτσι περιγράφεται) είχε βάση.

Να συγκρίνω αντιμετώπιση στα θέματα των άλλων; Την διαχείριση για Μαουρίτσιο, Βιερίνια, των συμβολαίων εκατομμυρίων σε παίκτες τύπου Χατσερίδη, Στοχ, Βερνμπλουμ κτλ κτλ κτλ. Την προσέγγιση στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟ, ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΜΑΡΟΥΠΑ, ΤΙΣ ΥΠΟΥΡΓΑΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ;;;

Μην μπω στην κωμωδία με την Ξάνθη και τις γελοιότητες περί τηλεοπτικών, αυτά θα τα πιάσω…χωριστά. Α, και τις βερμούδες του Καρυπίδη μην ξεχάσουμε και ότι έκανε διακοπές στην Μύκονο ή την Κατερίνη.

Τελικά τι έγινε; Ο Καρυπίδης πλήρωσε, ενώ έχασε 2.5 εκ ευρώ λόγω κορονοιού. Πλήρωσε το ban χωρίς τα λεφτά του Φετφατζίδη, λες και αν κάνει η ομάδα μια πώληση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά. ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ. Να σας πω την αλήθεια ούτε εγώ περίμενα ότι θα πληρώσει όσα πλήρωσε ΧΩΡΙΣ ΕΣΟΔΑ.

Tο θέμα όμως αναφέρω και πάλι είναι να μπαίνει η αμφισβήτηση στον Αρειανό για τον Καρυπίδη,για τον Χαριστέα, τον Ένιγκ, τους παίκτες ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ τα ΜΜΕ όπως το AllAboutARIS. Δεν θέλουν Αρειανές φωνές, δεν θέλουν να τους ξεμπροστιάζουν και για αυτό κατά καιρούς έχουν πετάξει λάσπη και επί προσωπικού, αλλά και σε άλλους συναδέλφους που όχι μόνο δεν ντρέπονται, αλλα το ΦΩΝΑΖΟΥΝ ότι είναι ΑΡΗΣ και τους χαίρομαι!

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι έχει…λευκή επιταγή ο Καρυπίδης. Πρέπει να τον κρίνουμε, αλλά για αυτά που κάνει σωστά ή λάθη. Αυτός είναι υπεύθυνος των πράξεων του και υπόλογος των επιλογών του, αλλά τα πληρώνει τα λάθη του ως τώρα και πληρώνει και άλλων τα χρέη. Δεν γίνεται να μην τα ζυγίζουμε όλα αυτά! Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα…μάτωσε, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος για να αντιληφθεί και ο τελευταίος Αρειανός, που πραγματικά αγαπάει αυτή την ομάδα- γιατί υπάρχουν και ελάχιστοι πλέον- που έχουν το εγώ πάνω από τον ΑΡΗ.

Δεν γίνεται όμως να συνεχιστεί αυτή η επικοινωνιακή επίθεση χωρίς απαντήσεις. Το AllAboutARIS είναι ένα σάιτ που φέτος διαβάσετε πολλές σημαντικές ειδήσεις. Είχαμε και τα αποκλειστικά μας, αλλά το κυριότερο ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Δεν γράψαμε 50 ονόματα για να πετύχουμε τα 10. Γράψαμε 15, ήρθαν οι 10 και οι 5 απασχόλησαν ουσιαστικά την ομάδα. Σας μεταφέραμε με ακρίβεια τι συνέβη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στις ανανεώσεις με Κουέστα, Ματίγια και φυσικά τον Μπρούνο Γκάμα, σήμερα και πάλι με τον Σόουζα. Δεν φέραμε ούτε τον Μπαλοτέλι, ούτε τον Κουαρέσμα. Α, παρεμπιπτόντως όπως κάθε χρόνο πληρώνει 15 μέρες έξοδα για τον απεσταλμένο του στην προετοιμασία της ομάδας. Οι…αποκλειστικοί που έκαναν και μαθήματα δημοσιογραφίας πώς ενημερώνουν τους αναγνώστες τους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ; Δεν αξίζει ο ΑΡΗΣ να διαθέσουν ένα μικρό κονδύλι;

Τι ακριβώς συνέβη με το ban, με την αδειοδότηση, τον Ένινγκ, την παρουσία του Χαριστέα στην ομάδα που ορισμένοι πολεμούν με λύσσα γιατί ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ.

Που δεν έχει ανάγκη να του νοικιάσουν γραφεία στο κόκκινο ή το ασπρόμαυρο σπίτι. Τους βόλευε η εικόνα του Πρωταθλητή Ευρώπης Χαριστέα, τους χαλάει ο Πρωταθλητής Ευρώπης Χαριστέας, που όμως χρησιμοποιεί τις γνώσεις, την αξία του, τις επαφές του και ως αθλητικός διευθυντής του ΑΡΗ.

Όπως αλλάζουν θέσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Όταν πχ ο ΠΑΟΚ έσπαγε την κεντρική διαχείριση ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ήταν το σωστό. Τώρα που ξέμειναν από τηλεοπτικά ο ΑΡΗΣ που έχει συμβόλαιο πρέπει να αγνοήσει τα δικά του συμφέροντα. Ποιοι ξέμειναν στο μεταξύ; Όλες οι…καλές ομάδες! Ξάνθη, Παναιτωλικός, Βόλος, Λαμία. Βρε κάτι συμπτώσεις!!! Και άλλες πολλές επικοινωνιακές και μη. Βάζω στοπ, μην γράψω όλα όσα δεν γράφω τόσο καιρό. Ετοιμαστείτε όμως έρχονται πολλά…F5! Γιατί και από εδώ θα τα λέμε συχνότερα, αλλά έρχονται και πολλές εκπλήξεις από το AllAboutARIS.

YΓ. Επιστρέφουμε και στον Libero 107.4 από Δευτέρα. Στις 12 με Τρόικα και στις 17 με AllAboutARIS on AIR. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ!!!

Προτεινόμενα Άρθρα