Tο τελικό ΝΤΟΥ της δικαίωσης

από Περικλής Τράιος

Μπήκαμε στην τελική ευθεία…

Τρεις αγώνες έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί αυτό το μίνι πρωτάθλημα των play off και να μοιραστούν τα ευρωπαϊκα εισιτήρια.

Ουσιαστικά, μιλάμε για 270 (συν τις καθυστερήσεις) αγωνιστικά λεπτά, τα οποία χωρίζουν τον ΑΡΗ, από την επίτευξη του φετινού του στόχου.

Ο φετινός στόχος ο οποίος είναι πρώτα απ΄ολα η έξοδος της ομάδας στις επόμενες ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και με μια καλύτερη βαθμολογική θέση σε σχέση με πέρσι.

Αυτός άλλωστε ήταν ο στόχος που είχαμε ακούσει δια στόματος Θόδωρου Καρυπίδη στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραθέσει στην αρχή της χρονιάς. 

«Διατήρηση των κεκτημένων, δηλαδή να πάρει ο ΑΡΗΣ ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και  φυσικά, να μπορέσει να ανέβει επίπεδο, να ανέβει δηλαδή σκαλί ή σκαλιά στην τελική βαθμολογία»

Υπενθυμίζω ότι ο ΑΡΗΣ εξασφάλισε πέρσι (2019-20) και πρόπερσι (2018-19) τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τερματίζοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας. 

Φτάσαμε λοιπόν σχεδόν στο τέλος για να ολοκληρωθεί και η φετινή περίεργη και τόσο ιδιαίτερη χρονιά… 

Τρεις αγώνες πριν τη λήξη και βρίσκουν τον ΑΡΗ στην 3η θέση με έναν αέρα επτά βαθμών από την 5η θέση, διεκδικώντας με αξιώσεις το κεκτημένο της 2ης θέσης που πανάξια κατέκτησε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας μια θαυμάσια πορεία. 

Όπως και να χει, ήδη η ομάδα έχει πετύχει μια σημαντική επιτυχία με την κατάκτηση της 2ης θέσης στην κανονική περίοδο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το παραβλέπουμε.

Ο ΑΡΗΣ, που κοστολογείται 15 εκατομμύρια, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Transfermarkt δεν μπόρεσε να χτυπήσει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό των 90 εκατομμυρίων, αλλά κόντραρε, κέρδισε, υπερκέρασε και πέτυχε να τερματίσει πιο πάνω στη βαθμολογία, από τον Π.Α.Ο.Κ. το ρόστερ του οποίου έχει τετραπλάσια αξία (58 εκατ.) την Α.Ε.Κ. (34 εκατ.) και τον Π.Α.Ο. (26 εκατ.). 

Κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τρεις αγώνες πριν να ολοκληρωθεί η σεζόν, ο ΑΡΗΣ είναι 3ος, αλλά ξεκάθαρα μπορεί και αξίζει να χτυπήσει και γιατί όχι να πάρει τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία. 

Άλλωστε στους 28 από τους 33 αγώνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, ο ΑΡΗΣ βρίσκονταν στη πρώτη δυάδα της βαθμολογίας. 

Κι αυτές τις λιγοστές φορές που βρέθηκε στη 3η θέση, μετά από κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα, πάντα επέστρεφε αμέσως στη φετινή του κανονικότητα, δηλαδή στο δεύτερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας.

Αυτό ελπίζουμε να ξαναγίνει και τώρα. 

Να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να επιστρέψει και γιατί όχι, να τα καταφέρει να κλείσει τη χρονιά στη δεύτερη θέση.

Μια δεύτερη θέση η οποία δεν είναι τίτλος, δεν παίρνεις κάποια κούπα και το έχουμε πει από την αρχή, ειδικά για όλους εκείνους τους «κυπελόπληκτους» οι οποίοι απαξίωναν τον στόχο της δεύτερης θέσης.

Μια θέση όμως, την οποία ο ΑΡΗΣ, έχει να πάρει από το 1980.

Κι όπως έχω γράψει και γράφω από την αρχή της χρονιάς και φυσικά τα λέμε και μέσα από την εκπομπή μας, για το φετινό ΑΡΗ, η κατάκτηση της δεύτερης θέση ισοδυναμεί με τίτλο.

Με όλο αυτό τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, πρωτοφανή βρώμικο και ανελέητο πόλεμο που έχει υποστεί ο ΑΡΗΣ εδώ και ενάμισι χρόνο, όλα αυτά που πετυχαίνει είναι ΘΑΥΜΑΤΑ.

Μην τα βλέπετε απλά και αυτονόητα.

Ο ΑΡΗΣ πέρσι έφαγε ένα 100% ΑΔΙΚΟ μπαν και μια εξοργιστική ποινή απαγόρευσης μεταγραφών χωρίς να φταίει. 

Μια ποινή η οποία του στέρησε τη δυνατότητα να φρεσκάρει και να δυναμώσει το ρόστερ του πέρσι τον Ιανουάριο (2020).

Εξαιτίας αυτής της άδικης απόφασης, έφτασε στο σημείο να πάει να παίξει στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στην Τούμπα, με 13 άτομα αποστολή!

Κι όμως εκείνος ο ΑΡΗΣ, μέσα από ένα σωρό δυσκολίες αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές, κατάφερε και τερμάτισε 5ος και βγήκε στην Ευρώπη (κι ας μπήκε στα play offs σαν 6ος με 34 βαθμούς), επαναλαμβάνοντας την επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς.

Αυτός ο βρώμικος και λυσσαλέος πόλεμος που δέχεται ο ΑΡΗΣ και ο Καρυπίδης φέτος, δεν έχει προηγούμενο. 

Κι όμως ο ΑΡΗΣ ΑΝΤΕΧΕΙ και ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ.

ΑΓΕΡΩΧΟΣ και ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. 

Από πού να αρχίσει κανείς…

Από τα αναρίθμητα ψευδή δημοσιεύματα που προέκυπταν τρεις την ώρα, για δήθεν αποφάσεις δικαστηρίων…

Τις παραποιήσεις γεγονότων και τα κατασκευασμένα μυθεύματα που διαβάζαμε κατά καιρούς με αφαιρέσεις βαθμών…

Τα fake news που μιλούσαν για εντάλματα σύλληψης του μεγαλομετόχου…

Φυσικά να μην ξεχνάμε τα απειλητικά μηνύματα σε βάρος του Θόδωρου Καρυπίδη (αλήθεια, η Δικαιοσύνη ακόμη να αποφανθεί για αυτό το περίεργο γεγονός, όπου απειλήθηκε η ζωή ενός ανθρώπου;).

Τις πληρωμένες έρευνες και δημοσκοπήσεις με στόχο να πληγεί το γόητρο και το ηθικό της ομάδας (με το νου τους)…

Διαρκώς γράφανε και αναπαράγανε τα μέσα της διαπλοκής και της ψευτοεξυγίανσης για υποθέσεις της παλιάς ΠΑΕ και αποτελούσαν βασικό θέμα ραδιοφωνικών εκπομπών συγκεκριμένων δημοσιογράφων, οι οποίες όμως κατέρρεαν σα χάρτινοι πύργοι…

Ζήσαμε απίστευτες καταστάσεις, με έναν πόλεμο αδυσώπητο και ασταμάτητο, με ένα σωρό ιστορίες ποδοσφαιρικής παράνοιας.

Με υποθέσεις πλαστογραφίας οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τον ΑΡΗ…

Με υποθέσεις δωροδοκίας που «πνίγηκαν» και παραχώθηκαν στο αρχείο… 

Με υποθέσεις παραβιάσεων προσωπικών δεδομένων με δημοσιευμένα συμβόλαια ποδοσφαιριστών…

Όλα αυτά προέκυπταν από διαρροές υπαλλήλων της ΕΠΟ… 

Της αμαρτωλής ΕΠΟ της ψευτοεξυγίανσης, που τόσο έχει κυνηγήσει τον Σύλλογο μας.

Ακόμη και με τις περίεργες κληρώσεις κυπέλλου, που μας γύρισαν πίσω στη δεκαετία 70 και 80… 

Να μην ξεχνάμε κι όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία όπου απολαύσαμε κατά καιρούς, με δημόσιους λειτουργούς, με χωρατατζήδες Υπουργούς, με βουλευτές, με δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, αλλά και δημοσιογράφους, πνιγμένους στα κόμπλεξ και στα συμπλέγματα τους, να ειρωνεύονται και να χλευάζουν τον ΑΡΗ, αλλά μόλις ένιωθαν την οργή και την αντίδραση των Αρειανών, να προσπαθούν να καλυφθούν στο μανδύα της δήθεν καζούρας…

Μέχρι και τον Διγενή Λακκώματος «ξεθάψανε» στην προσπάθεια τους να χτυπήσουν τον ΑΡΗ και να τον φρενάρουν.

Κι όχι, δεν τελείωνε ο βρωμερός και σιχαμένος πόλεμος τους με όλα αυτά. 

Υπήρχε και πόλεμος μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου…

Ένας απίστευτος πόλεμος, που χτύπησε τον ΑΡΗ κλέβοντας από τους ποδοσφαιριστές του το μόχθο τους, το δίκαιο τους κι όλα αυτά που είχαν πετύχει μέσα στο γήπεδο.  

Τι να πρωτοθυμηθούμε…

Την εγκληματική απόφαση της διοργανώτριας (Superleague) και της Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) να επιτρέψει να γίνουν οι αγώνες στη Λαμία και στα Γιάννενα, σε αγωνιστικούς χώρους που θύμιζαν βούρκο και ήταν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ για ποδόσφαιρο…

Τις αλλαγές έδρας σε αγώνες κυπέλλου, ΠΑΣ Γιάννενα-Π.Α.Ο. (στο Αγρίνιο!!!) και πρωταθλήματος, ΠΑΣ Γιάννενα-Π.Α.Ο.Κ. (στη Ριζούπολη!!!) με δικαιολογία την πιθανότητα βροχής! 

Τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή τη χώρα…

Απλά και μόνο επειδή μπορεί να βρέξει, άλλαξαν τις έδρες…

Υπενθυμίζω το ρεπορτάζ που κάναμε από Γιάννενα, στην εκπομπή μας, στο All About ARISTV.

Υπενθυμίζω τα βίντεο από τους «Ζωσιμάδες» και τις φωτογραφίες που μας έστελναν τα αδέλφια μας και ο αγωνιστικός χώρος ήταν σαν χαλί.

Να θυμηθούμε τις διαιτησίες, με τα πεντακάθαρα ακυρωθέντα γκολ στους αγώνες με τον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Παναιτωλικό, αποφάσεις που στέρησαν από τον ΑΡΗ δύο νίκες και τέσσερις βαθμούς…

Να θυμηθούμε το απαράδεκτο πέναλτι που είχε δώσει ο απίθανος ο Πολωνός στην Τούμπα στο 96Ο λεπτό και με το οποίο στερήθηκε ο ΑΡΗΣ μια μεγάλη νίκη και του κλέψανε δύο ακόμη βαθμούς…

Να θυμηθούμε το πέναλτι-μαρς που δεν έδωσε στην Τρίπολη, με το οφθαλμοφανές σπρώξιμο πάνω στον Ρόουζ…

Να θυμηθούμε τα δολοφονικά χτυπήματα των παικτών του Π.Α.Ο.Κ. στον αγώνα του πρώτου γύρου που ήταν ορισμός της κόκκινης κάρτας αλλά δεν δόθηκαν…

Να θυμηθούμε ότι στον πρόσφατο αγώνα με την Α.Ε.Κ. ο Λευκορώσος που επιλέχθηκε να σφυρίξει στο κυριακάτικο ντέρμπι, είχε δώσει ένα ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος του ΑΡΗ, μόλις στο 10ο  λεπτό και με το οποίο η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ…

Τον αγώνα στο Περιστέρι που μας άφησε άδικα με αριθμητικό μειονέκτημα και έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στον Ατρόμητο…

Να θυμηθούμε στη Λαμία, που άφησαν πάλι τον ΑΡΗ με έναν παίκτη λιγότερο, επειδή πάνω στην ένταση του αγώνα, σε εκείνες τις άθλιες καιρικές συνθήκες, ο ποδοσφαιριστής μας σκούντηξε ένα κακομαθημένο παιδάκι, για να πάρει τη μπάλα και αποβλήθηκε με παραποιημένη απόφαση του VAR ότι (δήθεν) τον χτύπησε με μπουνιά. 

Κι όμως, αυτός ο ΑΡΗΣ, τα κατάφερε και συνεχίζει να τα καταφέρνει μια χαρά.

Πήρε ΠΑΝΑΞΙΑ τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και θέλει να το πετύχει και στα play off.

Σκεφτείτε λοιπόν που θα μπορούσε και που θα έπρεπε να ήταν ο ΑΡΗΣ αν δεν είχε υποστεί όλο αυτόν τον βρώμικο πόλεμο…

Σκεφτείτε το και όλοι εσείς, που με την πρώτη ευκαιρία, δεν μπορείτε να κρατήσετε τα νεύρα σας και πατάτε την πεπονόφλουδα, αρχίζοντας τους αφορισμούς και τα αναθέματα …

Έστω αυτούς τους έξι βαθμούς να είχε τώρα η ομάδα μας θα ήταν μόνη δεύτερη στους 65…

Κι όμως αυτός ο ΑΡΗΣ, παρά την άνευ προηγουμένου ΛΗΣΤΕΙΑ που έχει υποστεί από το κατεστημένο και τους κανακάρηδες της ψευτοεξυγίανσης, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

ΜΑΧΗΤΗΣ και ΔΥΝΑΤΟΣ.

Πάμε λοιπόν.

Ένα τελευταίο ΝΤΟΥ.

Τρία ματσάκια και τέλος.

Αρχίζουμε την Κυριακή στην Τούμπα, με έναν αγώνα, ο οποίος είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να αντιστραφεί το κλίμα πλήρως!

Τρία ματς μείνανε τα οποία οι ποδοσφαιριστές μας, μπορούν και πρέπει να τα χτυπήσουν.

Ένα τελευταίο ντου, ένα τελευταίο κουράγιο και μια τελική προσπάθεια για να κλείσει η χρονιά όπως θέλουμε και κυρίως όπως αξίζει στην ομάδα μας και σε όσα έχει πετύχει φέτος και είναι θαυμαστά.   

Πάμε λοιπόν για το τελευταίο ντου.

Τρία 90λεπτα και τέλος.

Μπροστά μας πρώτα από όλα ο συμπολίτης στο ντέρμπι της πόλης.

Σπουδαία αγωνιστική πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές μας και τον Άκη Μάντζιο.

Ένα ματς που μπορεί να δώσει χαμόγελο και να ξαναφτιάξει το κλίμα στεναχώριας που καλώς ή κακώς ήρθε, λόγω της παρουσίας που έχει η ομάδα μέχρι τώρα στα play off και με τις απανωτές χαμένες ευκαιρίες να καθαρίσουμε την υπόθεση Ευρώπης και δεύτερης θέσης.

Αρχικά στο ντέρμπι της Κυριακής και στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό, δίνεται η ευκαιρία στην ομάδα να φωνάξει ΔΥΝΑΤΑ.

ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ..

Κι αν λίγο κλονιστήκαμε, δεν χάσαμε τον δρόμο μας.

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία αυτοί οι αγώνες για να κλείσει η χρόνια με χαμόγελα και θετικότητα.

Να κλείσει όπως αρμόζει στην ομάδα μας και σε όσα έχει πετύχει φέτος.

Στις 16 Ιουνίου είναι η ευρωπαϊκή κλήρωση και στις 22 Ιουλίου είναι ο πρώτος αγώνας.

Ο ΑΡΗΣ θα είναι ΕΚΕΙ.

Προτεινόμενα Άρθρα