Αλλοι… συγχωρούν, άλλοι όχι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο κόσμος που παρακολούθησε το παιχνίδι με το Κοκκινόχωμα, δια ζώσης ή τηλεοπτικά, χόρτασε όχι τόσο από μπάλα,, αλλά από γκολ, βλέποντας τον Μάουρο Πόι να δίνει την δική του «παράσταση» μέσα στο γήπεδο.

Η αλήθεια είναι πως ο ΑΡΗΣ παρουσιάζεται βελτιωμένος. Οχι όμως συνολικά στην επίθεση, αφού σχεδόν σε κάθε ματς δημιουργεί αρκετές φάσεις. Με τη μόνη διαφορά ότι στα τελευταία δύο παιχνίδια, τις μετουσιώνει σε γκολ. Αρα μιλάμε για βελτίωση στην τελική προσπάθεια και στην αποτελεσματικότητα των παικτών που έχουν την ευθύνη για το σκοράρισμα. Δεν πρέπει όμως τα δύο τελευταία σκορ να παραπλανήσουν και κυρίως να αφήσουν σε δεύτερο πλάνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα σε άλλους τομείς.

Ο ΑΡΗΣ παίζει επιθετικά, με τις γραμμές ψηλά και συνεχές πρέσινγκ σε όλους τους χώρους. Τακτική που βοηθάει επιθετικά, δημιουργεί όμως πρόβλημα στα μετόπισθεν, εάν οι παίκτες δεν ανακτήσουν γρήγορα την κατοχή της μπάλας. Εκεί όπου η ομάδα συνεχίζει να πάσχει. Για μία ακόμη φορά είδαμε τον αντίπαλο να ανεβαίνει εύκολα και να βρίσκει ανοικτούς διαδρόμους για να φτάσει στην περιοχή του Φυσέκη. Ευτυχώς για τον ΑΡΗ, ακόμη ένας αντίπαλος στερούταν ποιότητας επιθετικά για να τελειώσει τις φάσεις που του δόθηκαν. Φάσεις που δόθηκαν σχεδόν σε κάθε ομάδα που έχει έρθει στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παίζοντας δυνατά για περίπου ένα ημίχρονο, μέχρι να… αδειάσει από δυνάμεις και να προφυλάξει το μηδέν έως το τέλος του αγώνα. Οσο όμως ο αντίπαλος είναι φρέσκος, ο ΑΡΗΣ με την έλλειψη καθαρού μυαλού και τα επιπόλαια λάθη που κάνει συχνά-πυκνά, δίνει δικαιώματα, τα οποία ευτυχώς δεν πληρώνει. Αν για παράδειγμα τα πλήρωνε χτες, τώρα ίσως να μην μιλούσαμε για ένα εύκολο 5-0. Δίοτι άλλοι «συγχωρούν» τέτοια λάθη, άλλοι όμως μπορεί να μην το κάνουν. Οπως για παράδειγμα ο Πανσερραϊκός ή Καβάλα, τους οποίους ο ΑΡΗΣ έχει να υποδεχτεί.

Στην ουσία, ο ΑΡΗΣ αυτή τη στιγμή κάνει… πρόβα, μαζί με την «επιχείριση απόλυτο». Πρόβα για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, στο οποίο δεν θα πρέπει μόνο να τον νικήσει, αλλά και του «σπάσει» την ψυχολογία. Εκεί είναι που πρέπει να πετύχει πέντε γκολ ή τουλάχιστον να πραγματοποιήσει μία εμφάνιση με την οποία θα του δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Με την ελπίδα βέβαια πως μέχρι τότε θα έρθει και η επιθυμητή «γκέλα». Για την ώρα αυτό που οφείλει να κάνει είναι να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του και να πάψει να είναι… εραστής του λάθους μεσοαμυντικά, όπου οι αγώνες περνούν και το πρόβλημα παραμένει. Για αυτό και σε έναν βαθμό, το 18-1 των γκολ στον 2ο γύρο, είναι πλασματικό.

ΥΓ. Και φυσικά ο ΑΡΗΣ έχει δίκιο να φωνάζει για την διαιτησία. Η εύνοια σε Πανσερραϊκό και Καβάλα, δεδομένη. Οπως και τα… ανθρώπινα λάθη σε βάρος του ΑΡΗ (ο Αποστόλου έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη στο τελευταίο παιχνίδι). Οχι όμως να μιλάμε και για διαιτησία στην Γ’ Εθνική; Για αυτή την κατάσταση, ο μόνος υπαίτιος, είναι ο ίδιος ο ΑΡΗΣ, αγωνιστικά και μη!

ΥΓ.1 Ο Πόι είναι ηγέτης με τα όλα του. Οταν όμως δεν θα του βγει το ματς, ποιος θα μπει μπροστά;

ΥΓ.2 Αν με το καλό το βόλεϊ σωθεί, θα «καθαρίσει» το τμήμα από ορισμένους ή θα τους βλέπουμε και του χρόνου;

Προτεινόμενα Άρθρα