Η εμπιστοσύνη και η ανταπόδοση

από AllAboutARIS

Ποιο είναι το έξτρα μήνυμα που στέλνει στα αποδυτήρια με την κίνησή του.

Κανονικά αυτή την εποχή το ρεπορτάζ θα απασχολούσε η χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Γενάρης μπαίνει βλέπετε, ο μήνας που οι ομάδες καλύπτουν τα κενά τους και επιχειρούν μέσα από προσθήκες να διορθώσουν τις αδυναμίες που εμφάνισαν στο πρώτο μισό της σεζόν. Λίγο πολύ όλοι κάπως ενισχύονται. Ανάλογα με τις ανάγκες και ανάλογα με την οικονομική δυνατότητας του καθενός.

Στον ΑΡΗ πριν από τη διακοπή κιόλας, Καρυπίδης και Αναστόπουλος αποφάσισαν ότι μεταγραφές τον Γενάρη δεν θα γίνουν, πλην μιας ίσως αν βρεθεί κάποιος νεαρός με προοπτική και θέση στο ρόστερ και της επόμενης σεζόν. Η ομάδα κρίθηκε ότι έχει υλικό ικανό να εξασφαλίσει την άνοδο δίχως προσθήκες και οι όποιες προσθαφαιρέσεις να γίνουν το καλοκαίρι εν όψει Football League. Βοήθησε και η διαφορά ασφαλείας των δέκα βαθμών και η βεβαιότητα που εξέφρασε ο Νίκος Αναστόπουλος ότι η ομάδα θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο στο εναπομείναν διάστημα της φετινής σεζόν.

Εδώ βρίσκεται και όλο το… ζουμί. Ο έλληνας τεχνικός, ενώ θα μπορούσε να ζητήσει από τον Θόδωρο Καρυπίδη 3-4 προσθήκες και παράλληλα να εισηγηθεί την απομάκρυνση κάποιων παικτών που δεν τον ικανοποίησαν στο έπακρο, δεν το κάνει. Στηρίζει το σύνολο του ρόστερ και δίνει μια ακόμη ευκαιρία σε όλους να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην ομάδα της… Football League. Τους δίνει το κίνητρο στο δεύτερο γύρο να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ του ΑΡΗ και στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Παράλληλα όλη αυτή την εμπιστοσύνη και τις… πλάτες που έβαλε, ειδικά μετά από κακές εμφανίσεις όπως με τη Δόξα και το Βυζάντιο (παρά τη νίκη) όταν υπήρξε η σκέψη ακόμη και για επιβολή προστίμου, περιμένει να την… εισπράξει στον αγωνιστικό χώρο.

Ένας ακόμη λόγος που ο προπονητής του ΑΡΗ δεν καίγεται για μεταγραφές είναι το γεγονός ότι η ομάδα θα επιβαρυνθεί ελάχιστα στο δεύτερο μισό αφού δεν υπάρχουν εμβόλιμες αγωνιστικές, τουλάχιστον επί του παρόντος. Ένας αγώνας την εβδομάδα, για αυτό το επίπεδο είναι μια συνηθισμένη μέρα στη δουλειά. Συν το γεγονός ότι στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, ο Αναστόπουλος και οι συνεργάτες ένεκα των συνθηκών που έχουμε περιγράψει αρκετές φορές, υποχρεώθηκαν να φορτώσουν τους παίκτες με…  τρεξίματα που κανονικά γίνονται στην προετοιμασία. Άρα περιμένει μια πιο φρέσκια ομάδα, με λιγότερη καταπόνηση που θα έχει ως συνέπεια και φρέσκιες ιδέες στο χορτάρι.

Προτεινόμενα Άρθρα