Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η αναζήτηση ηρεμίας στον ΑΡΗ, είναι σαν να ψάχνεις νερό στην έρημο. Κάποια στιγμή θα βρεις βέβαια μία όαση, αλλά και αυτή τι να σου κάνει; Θα στερέψει. Οπως «στέρεψε» και η ησυχία των τελευταίων μηνών στον σύλλογο μέσα σε μόλις λίγες ημέρες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να προκαλεί και τόσο μεγάλη εντύπωση. Διότι άλλωστε ο ΑΡΗΣ που έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια, είναι σαν το πλοίο που ψάχνει την μπουνάτσα, αλλά πάντα θα καταλήγει στις φουρτούνες. Μικρές ή μεγάλες. Είτε επειδή θα οδηγηθεί ο ίδιος σε αυτές είτε γιατί θα τον οδηγήσουν άλλοι.

Ετσι λοιπόν από την μπουνάτσα του αγωνιστικού σκέλους, έγινε η μετάβαση στην φουρτούνα της εκκαθάρισης, που είναι και ο δεύτερος μεγάλος στόχος της τωρινής διοίκησης κατάστασης, μετά την επίτευξη της αγωνιστικής ανόδου της ομάδας. Ναι, επίτευξη. Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας…

O ΑΡΗΣ έχει από πέρυσι ως δεδομένο την γνωμοδότηση της ΕΕΑ σχετικά με την σύσταση της νέας ΠΑΕ, ακόμα και αν η εκκαθάριση βρίσκεται σε εξέλιξη. Εχει τα παραδείγματα Λάρισας και Πανσερραϊκού που ακόμα δεν ολοκλήρωσαν την εκκαθάριση τους και το πρόσφατο δεδικασμένο με την ΑΕΛ, η οποία πήρε το «οκ» από την ΕΠΟ για την αδειοδότηση της, από την αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας. Και για να μην το αναλύουμε παραπάνω με νομικά που κουράζουν πλέον και είναι γνωστά, ο ΑΡΗΣ απλά βάσει νόμου έχει κάθε δικαίωμα να αγωνιστεί στην Φούτμπολ Λιγκ. Τέλος. Χωρίς περιορισμούς, χωρίς τίποτα.

Η όλη κουβέντα γίνεται για όσα μπορεί να προκύψουν. Αλλαγές δηλαδή σαν αυτές που… εξήγγειλε από μόνο του, ένα μέλος της ΕΕΑ. Μία εισήγηση που και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δεν μπορεί να αφορά ομάδες που ήδη βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης, όπως δηλαδή ο ΑΡΗΣ εδώ και έναν χρόνο. Δηλαδή να έχει αναδρομική ισχύ.

Είναι άλλο να παραθέτεις δεδομένα και άλλο θεωρίες. Γιατί όσα λέγονται και παρουσιάζονται ως μπλόκα για την εκκαθάριση, μέχρι στιγμής μόνο στην θεωρία υφίστανται και όχι στην πράξη. Και όλα αυτά από συγκεκριμένες πλευρές, που με την στάση τους και την πολιτική τους μέσω εκκαθάρισης και… σούπερ μάρκετ, προσπαθούν να πλήξουν την υπάρχουσα διοικητική κατάσταση για ιδίων όφελος και εν όψει του νέου μετοχικού κεφαλαίου. Εννοείται φυσικά ότι δεν πρέπει και να την εξυμνούν. Μόνο που στην προσπάθεια τους αυτή, πλήττουν μαζί και το ΑΡΗ, ηθελημένα ή μη.

Ο Αρειανός έχει κάθε λόγο να ανησυχεί, λόγω των όσων έζησε πέρυσι. Μία ανησυχία φυσιολογική αλλά και με όρια, αφού φέτος τα δεδομένα είναι άλλα. Στην διοίκηση υπάρχει ένας άνθρωπος που το όνομα του ηχεί στην Αθήνα καλύτερα από αυτό του Κάλας ή του Καλαϊτζίδη. Ακόμα όμως και αυτό ίσως να μην είναι αρκετό, αν δεν γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις. Είναι δεδομένο άλλωστε ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να βάλουν μπλόκο στον ΑΡΗ. Εκεί είναι και η νέα πρόκληση που έχει μπροστά του ο Καρυπίδης.

Ο υπεύθυνος της ομάδας πέτυχε στο 100% τον στόχο της αγωνιστικής ανόδου, δεν θα σημαίνει όμως τίποτα εάν ο ΑΡΗΣ δεν παίξει κανονικά και χωρίς θέματα στην Φούτμπολ Λιγκ. Βάσει νόμου είναι καλυμμένος, αλλά βάσει… καλοθελητών, όχι. Και η κα. Μαρούπα θύμισε ξανά στον ΑΡΗ ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να του βάλουν εμπόδια. Για αυτό λοιπόν με απλά λόγια, ο Καρυπίδης πρέπει να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε ο Κάλας πέρυσι. Να… κλειδώσει δηλαδή από παντού την άνοδο και να μειώσει όσο μπορεί τις πιθανότητες να εμφανιστούν άλλες ερμηνείες των νόμων, πέραν αυτών που υφίστανται.

Εν κατακλείδι, για τον ΑΡΗ τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, είτε θετικά είτε αρνητικά. Η ουσία είναι κάπου στην μέση. Ούτε στην απόλυτη σιγουριά της διοίκησης αλλά ούτε και στη καταστροφολογία ορισμένων. Ναι μεν ο ΑΡΗΣ δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα όσον αφορά την συμμετοχή του στην Φούτμπολ Λιγκ, αλλά τα μελλούμενα δεν μπορούν να προβλεφθούν. Μπορούν όμως να «διαμορφωθούν». Για αυτό ο Καρυπίδης οφείλει να κάνει ό,τι χρειαστεί για να μην προκύψουν… άλλα. Και δεν έχει σημασία ο τρόπος, αλλά να γίνει. Δεσμεύτηκε για αυτό και είναι υποχρεωμένος να το πράξει. Διαφορετικά θα μιλάμε για αποτυχία… 

Προτεινόμενα Άρθρα