Κολύμβηση: Πρωταθλητής στη Βόρεια Ελλάδα ο ΑΡΗΣ!

από AllAboutARIS

Στο χειμερινό πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδας που διεξήχθη στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, ο ΑΡΗΣ κυριάρχησε στη γενική κατηγορία παίδων-κορασίδων αλλά και εφήβων-νεανίδων με 865 και 1051,5 βαθμούς αντίστοιχα.

Η «κιτρινόμαυρη» ομάδα πρωταγωνίστησε και στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Παμπαίδων Παγκορασίδων Α-Β. Οι αθλητές/τριες του συλλόγου μας κέρδισαν 5/6 στις κατηγορίες καθώς αναδείχτηκαν πρωταθλητές στην κατηγορία Κορασίδων με βαθμολογία 481, Εφήβων με 490,5 βαθμούς, Νεανίδων με 561 βαθμούς και κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στη κατηγορία Παίδων με 384 βαθμούς.

Στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας μίλησαν η προπονήτρια του συλλόγου Κατερίνα Μπλιάμου και ο προπονητής Χρήστος Μουζάς αλλά και οι αθλητές/τριες Βαρβάρα Γκιουζέπα-Πετροπούλου, Τριαντάφυλλος Αγγέλου, Δημήτρης Γιάμαλης, Χρύσα Χατζηζώη, και Γιώργος Γεωργιάδης.

Βαρβάρα Γκιουζέπα-Πετροπούλου: «Κολυμπάω με την ομάδα του ΑΡΗ από τότε που ξεκίνησα το κολύμπι, πριν 14 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια έχω αποκτήσει εμπειρίες και έχω κάνει πολλές φιλίες. Με την ομάδα αυτή έχω συμμετάσχει σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα και χαίρομαι που είμαι μέρος της σε κάθε επιτυχία. Στόχος μου είναι να εξασφαλίσω θέση στην αποστολή για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων- νεανίδων. Η φετινή χρόνια είναι δύσκολη για εμένα γιατί είμαι στην Γ´ Λυκείου και οι απαιτήσεις είναι πολλές. Ωστόσο έχω αποφασίσει να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Αμερική, κάτι που κάνει τους στόχους μου πιο ξεκάθαρους. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα μου δίνει κίνητρο. Είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα κατάφερε να έχει τόσες πολλές παρουσίες στους ημιτελικούς και τους τελικούς και άλλες τόσες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι. Ανυπομονώ για τη συνέχεια!».

Τριαντάφυλλος Αγγέλου: «Από μικρός όταν πήγαινα με τους γονείς μου στην θάλασσα πάντα μου άρεσε να κολυμπάω, έτσι η μητέρα μου από τα τέσσερα μου χρόνια με έγραψε στην κολυμβητική ομάδα του ΝΟ Μακεδονίας. Από τα 11 μου είμαι στον ΑΡΗ. Θα ήθελα να πάρω μέρος σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θαυμάζω πάρα πολύ τον Απόστολο Χρήστου και τον Αμερικανό Ράιαν Μέρφι. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που ζω σε μια τέτοια χώρα με τόσους πολλούς αθλητές με τόσο καλές επιδόσεις και επιτεύγματα. Πραγματικά ο καθένας τους ήταν εξαιρετικός στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα».

Δημήτρης Γιαμαλής: «Πάντα θαύμαζα τους κολυμβητές που εκπροσωπούσαν τη χώρα τους σε διεθνείς αγώνες, για αυτόν τον λόγο ο κύριος στόχος που έχουμε θέσει με τον προπονητή μου (Δημήτρης Μυλώσης) είναι η συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του καλοκαιριού. Συνδυάζοντας τις προπονήσεις όλη την βδομάδα με το πολύ διάβασμα, κάνω ό,τι μπορώ για να πραγματοποιήσω το όνειρο μου, που είναι να περάσω στο Πολυτεχνείο ως μηχανολόγος μηχανικός. Πάντα το πρότυπο μου θα είναι ο Μάικλ Φελπς. Ένιωσα περήφανος και με κυρίευσαν συναισθήματα χαράς για τις επιτυχίες της ομάδας μας στη Ντόχα αλλά και συγκίνησης, διότι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες τόσα μεγάλα ονόματα της ελληνικής κολύμβησης».

Χρύσα Χατζηζώη: «Αγάπησα τη κολύμβηση γιατί έβλεπα την αδελφή μου να αγωνίζεται και μου άρεσε η διαδικασία των προπονήσεων και η ένταση των αγώνων. Πριν μερικά χρόνια εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας του πατέρα μου, σταμάτησα για μερικούς μήνες ,απογοητεύθηκα και σκεφτόμουν να τα παρατήσω. Βέβαια με τη βοήθεια της οικογένειας μου και του προπονητή μου, πείσμωσα και επέστρεψα δυναμικά. Σημαντικό ρόλο για μένα έπαιξε η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 50μ ύπτιο στους περσινούς αγώνες Acropolis Junior. Επίσης στο χειμερινό πρωτάθλημα, κέρδισα τη δεύτερη θέση στα 50μ ύπτιο και βοήθησα την ομάδα μου στις σκυτάλες με τρία ακόμα μετάλλια. Οι στόχοι μου φέτος είναι να περάσω στους τελικούς της Β’ φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και να κερδίσω μια θέση στο βάθρο. Μου αρέσει να βλέπω τον Απόστολο Χρήστου να αγωνίζεται, γιατί ξεχωρίζει για την δυναμικότητα του, και αποτελεί πρότυπο μου. Παρακολουθώ μαθήματα θεάτρου, και μαθαίνω αγγλικά και γαλλικά».

Γιώργος Γεωργιάδης: «Η περασμένη χρονιά κατά την άποψη μου ήταν πετυχημένη καθώς κατάφερα να πετύχω τους προσωπικούς μου στόχους αλλά και της ομάδας μου Α.Σ Άρης Θεσ/νίκης. Βέβαια όλο αυτό δε θα γινόταν πραγματικότητα χωρίς την συνεχή υποστήριξη της προπονήτριας μου, της ομάδας μου και των γονιών μου. Οι στόχοι μου για την φετινή χρονιά είναι να κατεβάσω τους χρόνους μου όσο μπορώ και να χαρίσω όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται για την ομάδα μου. Πρότυπό μου είναι ο Απόστολος Χρήστου και ο Κριστιάν Γκολομέεβ».

Κατερίνα Μπλιάμου (προπονήτρια): «Το Χειμερινό Πρωτάθλημα ήταν για την ομάδα μας ο πρώτος και μεγαλύτερος στόχος της σεζόν, μέχρι φυσικά τον επόμενο. Δουλέψαμε πάρα πολύ, όλοι οι αθλητές και οι συνάδελφοι προπονητές, για να φτάσουμε για άλλη μια χρονιά σε ένα τόσο εξαιρετικό αλλά και αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα. Ο Άρης είναι ένας από τους κυρίαρχους της Ελληνικής κολύμβησης τις τελευταίες χρονιές κι αυτό είναι καταφανέστατο από τα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να ευχαριστήσω όσους στάθηκαν ως τώρα δίπλα μας, και ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν γιατί η χρονιά έχει πολύ δρόμο ακόμα και γιατί άλλωστε η κολύμβηση μπορεί να είναι ατομικό άθλημα, όμως η ομαδική προσπάθεια, ο ομαδικός συντονισμός, η ιδανική συνεργασία, είναι αυτά τα στοιχεία που θα μας διατηρήσουν στην κορυφή. Ο πήχης μας ήταν και συνεχίζει να είναι ψηλά. Θέλουμε παιδιά του ΑΡΗ να συμμετέχουν με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας σε διεθνείς διοργανώσεις, θέλουμε να δούμε κι άλλους αθλητές με μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, θέλουμε να ζήσουμε κι άλλες μεγάλες στιγμές. Είμαστε πεινασμένοι για διακρίσεις και ακριβώς πάνω σε αυτό το μοτίβο, δουλεύουμε όλοι στην ομάδα».

Χρήστος Μουζάς (προπονητής): «Ως rookie προπονητής στην αγωνιστική κατηγορία δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση για την επίτευξη του πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος για ακόμη μια χρονιά. Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό χειμερινό πρωτάθλημα οι αθλητές μας έδειξαν συνέπεια και ωριμότητα και αυτό φάνηκε στο τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί το άθλημα μας να είναι ατομικό αλλά για παράδειγμα στις παγκορασίδες Β καταφέραμε να βγούμε πρώτοι χωρίς ατομικό χρυσό αλλά με χρυσά στις σκυταλοδρομίες. Αυτό δείχνει πως η ομαδική δουλειά φέρνει τα ανάλογα αποτελέσματα. Αυτές οι επιτυχίες μας δίνουν την απαραίτητη ώθηση και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε δυναμικά ενώ παράλληλα μας ωθούν στην επιδίωξη ακόμα μεγαλύτερων στόχων. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και ανυπομονώ να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία προς το μεγαλύτερο στόχο που δεν είναι άλλος από το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών».

 

Προτεινόμενα Άρθρα