Επίσημα… στη θέση του ο Φέντερερ

από Γιώργος Γκάτος

80ος ο Τσιτσιπάς και 59η η Σάκκαρη

Του αρκούσε η πρόκριση στα ημιτελικά του Ρότερνταμ για να εκτοπίσει τον Ράφα Ναδάλ, αλλά εκείνος (φυσικά) δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη: κατέκτησε στην Ολλανδία τον 97ο τίτλο καριέρας και πάει φουλ για την… κατοστάρα!

Πέρυσι μπήκε στο Australian Open ως Νο.17 και από τότε τρέχει ρεκόρ 65-5, έχοντας κατακτήσει τρία από τα τελευταία πέντε Grand Slams (Australian Open 2017, 2018), τρία Masters (Indian Wells, Μαϊάμι, Σανγκάη) και τρία τουρνουά ATP 500 (Χάλε, Βασιλεία, Ρότερνταμ 2018). Πώς να μην επιστρέψει στο Νο.1;

Στα 36 του χρόνια έγινε ο γηραιότερος τενίστας στην ιστορία που φτάνει στην κορυφή και το κάνει για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2012. Ήδη κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων εβδομάδων παραμονής στο Νο.1 (302) και θα συνεχίσει τη διεύρυνσή του τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση του Indian Wells.

Μιλάμε αναμφισβήτητα πια για τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών!

Κατά τα άλλα, μια θέση κέρδισε και ο φιναλίστ του Ρότερνταμ Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο.4), ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στο Νο.80 (+2).

Στις γυναίκες, η Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα επέστρεψε στο Νο.3 (+1) και η θριαμβεύτρια της Ντόχα Πέτρα Κβίτοβα κάνει την επανεμφάνισή της στο Top 10.

Η Κάρολιν Βοζνιάκι παραμένει στην κορυφή, αλλά η Σιμόνα Χάλεπ θα γίνει ξανά Νο.1 την άλλη εβδομάδα, αφού η τενίστρια από τη Δανία επέλεξε να μην αγωνιστεί στο Ντουμπάι και θα έχει σημαντική απώλεια βαθμών.

Η Μαρία Σάκκαρη, τέλος, ανέβηκε μια θέση και είναι στο Νο.59.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα