Ναι στις πάσες αλλά με ουσία

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ηδη για την έμφαση του Μίχαελ Ένινγκ στις πάσες, έχουν γραφτεί αρκετά. Και θα γραφτούν ακόμα περισσότερα αφού ο Γερμανός δεν θα… χαλαρώσει όσο αφορά την κυκλοφορία της μπάλας.

Ισως η απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας (17/08) να αποτέλεσε μέχρι στιγμής το αποκορύφωμα της επιμονής του Γερμανού στις πάσες, τις οποίες οι παίκτες αντάλλαζαν με διάφορους τρόπους για παραπάνω από μία ώρα. 

Το να πασάρεις την μπάλα είναι σχετικά εύκολο κομμάτι. Ειδικά αν πρόκειται για κοντινές μεταβιβάσεις ή στην πίσω ζώνη όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση επίθεσης και ο αντίπαλος δεν πιέζει.

Η ουσία του Ένινγκ βρίσκεται και σε μία από τις ατάκες που χρησιμοποίησε χθες. Οτι δηλαδή δεν έχει σημασία απλά οι παίκτες να δίνουν την μπάλα. Πρέπει να κάνουν την σωστή επιλογή που θα βοηθήσει στην εξέλιξη του build up και θα αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια της ομάδας να φτάσει στην αντίπαλη εστία. 

Η καλή πάσα βέβαια δεν προϋποθέτει βέβαια και καλές επιλογές, τις οποίες ο Ένινγκ θέλει να δημιουργούνται μέσα από την διαρκή κίνηση των ποδοσφαιριστών, κάθετα ή διαγώνια όπως ζητάει αρκετές φορές. Το “diagonal” άλλωστε είναι μία θέση που έχει ακουστεί στο Βέρμιο ουκ ολίγες φορές αυτές τις μέρες.

Προτεινόμενα Άρθρα