Η ώρα της κρίσης!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τέρμα τα ψέματα για τον ΑΡΗ, που καλείται πάση θυσία σήμερα να πάρει την νίκη απέναντι στους «πράσινους»

Τα ψέματα για τον ΑΡΗ, τελείωσαν. Η ώρα της αλήθειας για το μέλλον της ομάδας έφτασε, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα σήμερα στο Κλειστό της Μίκρας. 

Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται τον Παναθηναϊκό, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Βόλεϊ Λιγκ (18:00, AllAboutARIS LIVE, με την νίκη να είναι μονόδρομος αν θέλουν να εξσφαλίσουν την παρουσία τους στα πλέι άουτ. 

Τα σενάρια…

Συγκεκριμένα, αν ο ΑΡΗΣ επικρατήσει του Παναθηναϊκού «καθαρά» ή στο τάι μπρέικ, τότε δεν ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα αποτελέσματα, θα συμμετέχει σίγουρα στην διαδικασία των πλέι άουτ και θα περιμένει να μάθει τον 10ο. Αυτός πλέον δεν αποκλείεται να είναι και ο Ηρακλής, από τον οποίο οι «κίτρινοι» μείωσαν την διαφορά στους 6 βαθμούς και 5 Ορεστιάδα.

Αν ο Ηρακλής κερδίσει με 3-2 στη Σύρο τον Φοίνικα και η Ορεστιάδα πάρει «καθαρή» νίκη στην Αλεξανδρούπολη επί του Εθνικού, τότε οι δύο ομάδες θα ισοβαθμίσουν στους 25 βαθμούς. Σε αυτήν την περίπτωση, το πάνω χέρι έχει ο «Γηραιός» και έτσι η Ορεστιάδα θα είναι η αντίπαλος του ΑΡΗ στα πλέι άουτ.

Από την άλλη, εάν οι «κυανόλευκοι» ηττηθούν στη Σύρο και κερδίσει «καθαρά» η Ορεστιάδα την Αλεξανδρούπολη, τότε θα προσπεράσει τον Ηρακλή, ο οποίος θα παίξει με τον ΑΡΗ στα πλέι άουτ.

Στην περίπτωση που ο ΑΡΗΣ ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό, έχει πάλι πιθανότητες για να συμμετέχει στα πλέι άουτ, τότε όμως θα εξαρτάται και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα και θα περιμένει την ήττα ενός εκ των Ηρακλή ή Ορεστιάδας. Αν χάσει ο ΑΡΗΣ και νικήσουν και οι δύο, τότε οι «κίτρινοι» υποβιβάζονται απευθείας στην Α2.

Ερωτηματικό ο Κυριακίδης

Ο Γιάννης Μέλκας έχει να αντιμετωπίσει ένα αγωνιστικό πρόβλημα και αυτό ακούει στο όνομα του Γιάννη Κυριακίδη. Ο έμπειρις ακραίος ταλαιωπρείται εδώ και καιρό από πρόβλημα στο γόνατο και είναι αμφίβολος για σήμερα. Δνε αποκλείεται όμως εφόσον χρειαστεί, να σφίξει τα δόντια και να μπει να παίξει. 

Από την άλλη, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του βασικού του πασαδόρο, Θάνου Μαρούλη.

Προτεινόμενα Άρθρα