Χάμιλτον: “Δεν ένιωσα ποτέ έτοιμος να μετακομίσω στην Ιταλία”

από AllAboutARIS

Από το Νοέμβριο του 2022 μέχρι τον περασμένο μήνα, όσο καθυστερούσε η ανανέωση του συμβολαίου του Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes πέραν της λήξης του στο τέλος του 2023, η φημολογία για το μέλλον του Βρετανού τον ενέπλεκε σταθερά με μια ενδεχόμενη μεταγραφή στη Scuderia Ferrari.

Μάλιστα, ο βρετανικός Τύπος έγραψε ότι ο επτάκις πρωταθλητής δέχθηκε πρόταση ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο για να μετακομίσει από το 2024 στο Μαρανέλο. Αν και καμία πλευρά δεν επιβεβαίωσε το σενάριο αυτό, τόσο ο διευθυντής της Scuderia Φρεντ Βασέρ πριν λίγο καιρό όσο και ο Χάμιλτον τώρα επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο 38χρονος Βρετανός, μάλιστα, είπε ότι υπήρξαν περισσότερες επαφές του με τη Ferrari στο παρελθόν, αλλά ότι ο ίδιος δεν αισθάνθηκε ποτέ ως ελκυστική προοπτική τη μετακόμισή του στην Ιταλία. Μιλώντας στο περιοδικό Blick, ο Χάμιλτον ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η Scuderia ποτέ δεν έφτασε σε σημείο να του παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο συμβόλαιο στο τραπέζι.

“Ποτέ”, ήταν η μονολεκτική του απάντηση σε σχετική ερώτηση. “Εντάξει, είμαι σίγουρος ότι είχαμε κάποιες περιστασιακές συζητήσεις. Ξέρω πολλούς καλούς ανθρώπους εκεί. Όμως ποτέ δεν ένιωσα έτοιμος να μετακομίσω στην Ιταλία”, πρόσθεσε ο Βρετανός.

Στη συνέχεια, ο Λιούις εξήγησε τους λόγους για τη μακροχρόνια καθυστέρηση της ανανέωσης του συμβολαίου του με τη Mercedes, που έληγε στο τέλος του 2023. “Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο μας (σ.σ.: με τον διευθυντή της Mercedes F1, Τότο Βολφ] συζητούσαμε με τις ώρες και παζαρεύαμε τις λεπτομέρειες. Πάντα λειτουργούσα με το motto ότι από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή ανήκω αποκλειστικά στη Formula 1.

Υπάρχουν τόσες λεπτομέρειες σχετικά με τις προωθητικές ενέργειες. Είμαστε σε ευχάριστο περιβάλλον με τον Τότο. Τον σέβονται και τον θαυμάζουν όλοι. Είναι εύκολο να διαπραγματεύεσαι μαζί του. Κι αυτό τον κάνει σπουδαίο ηγέτη”.

Ο Χάμιλτον εξήγησε πως δεν ήθελε να αφήσει στους δικηγόρους του την ανάλυση του νέου συμβολαίου του με τη Mercedes, και ότι διάβασε και τις 200 σελίδες του: “Φυσικά, θέλω να ξέρω ακριβώς τι βρίσκεται εκεί μέσα. Αλλά τώρα είναι πάνω από 200 σελίδες, ένα αναθεματισμένο βιβλίο. Και σου παίρνει μέρες!”, κατέληξε ο 38χρονος.

 

Προτεινόμενα Άρθρα