Νεκροί δύο αναβάτες κατά τη διάρκεια αγώνα στο πρωτάθλημα MotoGP Βραζιλίας (vid)

από AllAboutARIS

Σε βαθύ πένθος βυθίστηκε ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μετά από μια ακόμη τραγωδία σε αγώνα, που οδήγησε στο να χάσουν τη ζωή τους δύο αναβάτες.

Πρόκειται για τους André Veríssimo Cardoso και Érico Veríssimo da Rocha. Ο Cardoso, γλίστρησε σε μια στροφή και έπεσε στην άσφαλτο, περίπου στη μέση της πίστας. Οι περισσότεροι πιλότοι κατάφεραν να τον αποφύγουν, όμως ο Érico Veríssimo da Rocha δεν πρόλαβε και συγκρούστηκε μετωπικά μαζί του.

Ο αγώνας διεκόπη άμεσα και οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί προσπάθησαν να τους κρατήσουν στη ζωή, όμως τα τραύματα τους αποδείχθηκαν πολύ σοβαρά και αμφότεροι έχασαν τη ζωή τους.

Η MotoGP εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό αυτό δυστύχημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της MotoGP
«Η Moto1000GP ανακοινώνει το θάνατο του αναβάτη André Veríssimo Cardoso, που ενεπλάκη σε σοβαρό ατύχημα με τον αναβάτη Érico Veríssimo da Rocha κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου της κατηγορίας GP 1000 αυτήν την Κυριακή το απόγευμα (27) κατά τη διάρκεια του τέταρτου γύρου του πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας Βραζιλίας στο Cascavel (PR).

Ο André Veríssimo, 42 ετών, στάλθηκε από την ομάδα διάσωσης του πρωταθλήματος σε πολύ σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο αναφοράς. Σύμφωνα με ιατρικές πληροφορίες από το νοσοκομείο, μετά από επείγουσα περίθαλψη, όταν μεταφέρθηκε στο χειρουργικό κέντρο, υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, και πέθανε.

Δυστυχώς, μια όμορφη μέρα αγώνων μετατράπηκε σε μια από τις πιο θλιβερές μέρες στην ιστορία του Moto1000GP. Αυτή τη στιγμή, οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι αποκλειστικά με τις οικογένειες και τους φίλους μας και τους αναχωρητές πιλότους».

Πηγή: sportal.gr

Προτεινόμενα Άρθρα