Αρβανίτης: “Το χρέος από τα 5,6 εκατ. έχει πέσει στα 2,9 εκατ. ευρώ”

από Γιώργος Γκάτος

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ παρέθεσε οικονομικά στοιχεία από τα πεπραγμένα των “Κιτρινόμαυρων”.

Η τοποθέτηση του:

“Στο οικονομικό κομμάτι, παλεύουμε καθημερινά με τα χρέη βάζοντας πρωταρχικό στόχο τη μείωσή τους. Εχουμε φτάσει σε ένα αρκετά καλλό σημείο, αρκεί να σκεφτούμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια πηγαίναμε καλά και αγωνιστικά με χαμηλά μπάτζετ. Η λογική μας ήταν να αυξήσουμε τα έσοδα και να μειώσουμε τα έξοδα. Παρότι το χαμηλό μπάτζετ είναι μεγάλο ρίσκο για τον ΑΡΗ και εμάς τους ίδιους, μας ενδιαφέρει το καλό της ομάδας και όχι τι θα ακούσουμε.

Παραλάβαμε αρχικά το 2020 ένα χρέος περίπου 5,6 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ τα χρέη έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Χρέη προς το Δημόσιο είναι 2 εκατ. εκ των οποίων οι 200 χιλιάδες στο ΙΚΑ και το 1,8 προς την εφορία. Η λύση του προβλήματος για το 1,8 είναι οι 120 δόσεις που ψήφισε η κυβέρνηση πρόσφατα και παλεύουμε να μπούμε στη ρύθμιση. Εάν μπούμε, διότι θέλει ερμηνεία, πάμε στις 15 χιλιάδες ευρώ το μήνα ενώ τώρα δίνουμε 50 χιλιάδες. Καταλαβαίνετε τη διαφορά και την ανάσα που θα πάρει η ομάδα.

Έχουμε 350 χιλιάδες ευρώ ρυθμισμένων οφειλών προς το γήπεδο. Είναι και αυτό ένα ποσό… Υπάρχει ένα ποσό άλλες 350 χιλιάδες ευρώ, που δεν το κατατάσσω στα χρέη. Είναι παλιές οφειλές, έχουν εκχωρηθεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης σεζόν. Είναι χρήματα που θα πάρουν οπωσδήποτε οι πιστωτές μας. Και μας μένουν άλλες 150 χιλιάδες που θα προσπαθήσουμε να διακανονίσουμε. Το σύνολο όλων αυτών είναι 2,9 εκατ. ευρώ, μαζί με τα εκχωρημένα. Εάν αφαιρέσουμε τα 350, είναι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το σύνολο των οφειλών της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, συμπεριλαμβανομένης και της φετινής σεζόν με ό,τι βγει από την εφορία. Είναι πολύ μεγάλη η μείωση και σε εποχές κορωνοϊού.

Βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση. Οταν τελειώνουν τα πρωταθλήματα, αρχίζει η δουλειά της διοίκησης, Πρωταρχικός στόχος είναι η αδειοδότηση και να καταθέσουμε τον φάκελο έως τις 20 Μαϊου. Θα πρέπει να τακτοποιηθούν οι ενημερότητες με εφορία και ΕΦΚΑ. Παράλληλα συζητάμε για την οργάνωση του αγωνιστικού τμήματος

Προτεινόμενα Άρθρα