Βιλερμπάν: Κυνηγά το… στοιχειωμένο three peat που δεν έχει συμβεί στην Γαλλία από το 1990

από AllAboutARIS

Η σειρά των τελικών της γαλλικής Λίγκας είναι ισόπαλη σε 2-2, με τις Βιλερμπάν και Μονακό να διεκδικούν το Σάββατο (25/6) τον τίτλο στο Game 5 του Αστρομπάλ. Παράλληλα, η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ κυνηγά και… το στοιχειωμένο threepeat στην Betlic Elite.

Η γαλλική Λίγκα είναι διαχρονικά απ’ τις πιο αμφίρροπες της Ευρώπης. Τα τελευταία 13 χρόνια έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα επτά (Σολέ, Νανσί, Λε Μαν, Ναντέρ, Σαλόν x2, Λιμόζ x2, Βιλερμπάν x3) διαφορετικές ομάδες! Μια από αυτές είναι φυσικά κι η Βιλερμπάν, η οποία πανηγύρισε τους δύο τελευταίους τίτλους (2019 και 2021, ενώ το 2020 λόγω covid δεν υπήρξε πρωταθλητής).

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι ιδιαιτερότητες κι η συχνές εναλλαγές στην κορυφή της γαλλικής Betlic Elite συνιστούν το threepeat που κυνηγά η Βιλερμπάν ως ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Για την ακρίβεια, τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν πριν από το 32 χρόνια! Η Λιμόζ ήταν εκείνη που είχε κατακτήσει τελευταία τρεις σερί τίτλους (1988, 1989, 1990).

Τα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι και σήμερα, καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει παραπάνω από δύο τίτλους στη σειρά. Σε ο,τι αφορά τη Βιλερμπάν, το έχει καταφέρει μόλις μια φορά στην ιστορία της (1955, 1956, 1957), παραπάνω από μισό αιώνα πριν.

Η Βιλερμπάν έχει συνολικά 20 πρωταθλήματα, με την Λιμόζ να ακολουθεί με 11.

Ο κόουτς Τι Τζέι Πάρκερ ανέφερε ενόψει του καθοριστικού τελικού με την Μονακό (στο 2-2 η σειρά) πως «το να παίξουμε αυτό το πέμπτο παιχνίδι στο σπίτι μας, μπροστά στους οπαδούς μας, είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα. Είμαστε ένα παιχνίδι μακριά από το να πετύχουμε έναν άθλο, να κερδίσουμε τρεις συνεχόμενους τίτλους και αύριο θα είμαστε έτοιμοι».

Προτεινόμενα Άρθρα