Γιάννης: «Είμαι ο MVP τα τελευταία 5 χρόνια, δεν θα ικετεύσω για ένα βραβείο»

από AllAboutARIS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο πλαίσιο της ξεκούρασής του ενόψει play-offs βλέπει τα τελευταία παιχνίδια των Μπακς από την άκρη του πάγκου. Στο παιχνίδι των Γκρίζλις τιμήθηκε από την ομάδα του Μιλγουόκι για τα επιτεύγματά του (δίχως να το γνωρίζει) και έδωσε το σύνθημα για ένα δεύτερο πρωτάθλημα.

Αμέσως μετά τη βραδιά αυτή, φιλοξενήθηκε από το Bleacher Report και μίλησε για το βραβείο του MVP, που έχει γίνει η μεγαλύτερη συζήτηση το τελευταίο διάστημα.

Αντετοκούνμπο: «Δε θέλω να είμαι το πρόσωπο του NBA αλλά ο καλύτερος ρολίστας όλων των εποχών»
«Κοιτάξτε, δεν θα προσπαθήσω ποτέ να δημιουργήσω ένα αφήγημα για τη δουλειά που έκανα και ίσως αυτό να με πληγώσει γιατί πιστεύω ότι τα τελευταία πέντε χρόνια είμαι ο MVP… Θέλω ένα τρίτο MVP; Σαν τρελός. Είμαι εξαιρετικά ανταγωνιστικός. Προσπαθώ να κάνω την ομάδα μου επιτυχημένη. Γι’ αυτό πληρώνομαι. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Δεν πρόκειται ποτέ να είμαι κάποιος που δυσφημεί τη δουλειά κανενός άλλου. Δεν είμαι αυτός ως άνθρωπος. Και ποτέ δεν θα ικετεύσω για ένα βραβείο MVP που πιστεύω ότι αξίζω. Είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να παίξω σε επίπεδο MVP, γιατί αυτό σημαίνει ότι κάνω την ομάδα μου πολύ επιτυχημένη. Αυτός είναι ο στόχος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης μιλώντας για την ίδια κούρσα “πολυτιμότερου” που διανύει και φέτος δίπλα στους Εμπίντ και Γιόκιτς.
Και συμπλήρωσε: «Μπορώ να το πω αυτό; Στις δύο σεζόν που κέρδισα το MVP τα τελευταία πέντε χρόνια, ήταν οι χειρότερές μου. Πήγαινε να δεις τα στατιστικά… Αλλά δεν έχει καν σημασία. Προσπάθησα να αποφύγω αυτή τη συζήτηση με κάθε κόστος. Δεν θέλω ποτέ να βγάλω μία ιστορία και τα παιδιά μου να δουν τον πατέρα τους να γκρινιάζει για ένα βραβείο, επειδή, στο τέλος της ημέρας, όλα είναι μέρος της ιστορίας. Δεν θέλω να κερδίσω με αυτόν τον τρόπο».

«Ίσως οι άνθρωποι απλά έχουν κουραστεί από μένα. Και κοίτα, θα κουραστώ κι εγώ από τον εαυτό μου. Δεν πρόκειται να πω ψέματα. Η Μαράια, το άλλο μου μισό, έχει κουραστεί από μένα. Αλλά θα προσπαθήσω να είμαι συνεπής, θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο κυριαρχικός μπορώ και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μου να είναι επιτυχημένη για όσα περισσότερα χρόνια μπορώ και σε όσα χρόνια μου επιτρέπουν τα πόδια μου. Τελικά, θα πουν: “Φίλε, δώσε σε αυτόν τον τύπο αυτόν τον MVP γιατί γαμώτο, είναι ακόμα εδώ”. Αυτό πρόκειται να συμβεί».

Στη συνέχεια ο Greek Freak αναφέρθηκε στη φούσκα του Ορλάντο και τις συζητήσεις που ακολούθησαν την…περίεργη εκείνη σεζόν.

«Θυμάμαι όταν χάσαμε στη φούσκα από το Μαϊάμι και όλοι έλεγαν ότι υστερήσαμε ξανά και όλα αυτά τα άλλα πράγματα. Αλλά θυμάμαι αυτό: Όταν αφήσαμε τις οικογένειές μας για τη φούσκα σε ένα περιβάλλον που κανείς δεν απολάμβανε, έπαθα διάστρεμμα στον αστράγαλό μου τρεις φορές στη σειρά πριν υπογράψω το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ. Και ικέτευα τον GΜ και τον προπονητή μου να με αφήσουν να παίξω το παιχνίδι. Αυτό είναι το μόνο που θυμάμαι. Δεν τα παρατάω ποτέ. Όταν επέστρεψα σπίτι, μπόρεσα να αγκαλιάσω το παιδί μου και να κοιτάξω την οικογένειά μου στα μάτια. Ήμουν σε θέση να περπατήσω στο δρόμο με το κεφάλι ψηλά γιατί ήξερα ότι ακόμα και για εκείνα τα τελευταία 10 λεπτά πριν από το διάστρεμμα στον αστράγαλο, έδωσα ό,τι είχα…

Σας είπα ότι βλέπω έναν τοίχο και περνάω μέσα από αυτόν. Τι συνέβη το επόμενο έτος; Υπήρχε ένας τοίχος και πέρασα μέσα από αυτόν. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Και τώρα υπάρχει αυτό το τείχος για το MVP. Θα περάσω και μέσα από αυτόν τον τοίχο».

Και ολοκλήρωσε ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι πρωταρχικός του στόχος το συγκεκριμένο βραβείο και μέχρι να έρθει το επόμενο στα χέρια του εκείνος θα παλεύει να φορέσει το δεύτερο δαχτυλίδι.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα