Διασυρμός της Βαλένθια από τη Βιλερμπάν σε ιστορικό βράδυ του Ντε Κολό

από AllAboutARIS

Βαλένθια για λύπηση!
Η Βιλερμπάν έκανε πλάκα στις θλιβερές «νυχτερίδες», επικρατώντας 98-69 μέσα στην Ισπανία για την 33η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και στέλνει την ομάδα του Μουμπρού από τώρα στο σπίτι της. Αφού οι ελπίδες της για συμμετοχή στα play in της διοργάνωσης συρρικνώθηκαν.

Σημείο αναφοράς για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Ντε Κολό, ο οποίος προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη και βρέθηκε στη 2η θέση των κορυφαίων σκόρερ της Ευρωλίγκας, σημειώνοντας συνολικά 19 πόντους, ενώ είχε 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Λοβέρν με 21 πόντους, συν 7 ριμπάουντ. Από 13 είχαν Ντεσόν Τόμας και Λι, με τον πρώτο να μαζεύει και 9 ριμπάουντ.
Οι γηπεδούχοι είχαν μόνο έναν παίκτη αντάξιο των προσδοκιών. Ο Τζόουνς είχε 18 πόντους με 3/6 δίποντα και 3/5 τρίποντα.
Η Βαλένθια έδινε ένα ματς ζωής ή θανάτου απέναντι σε μία ομάδα που έχει προ πολλού αποκλειστεί και εμφανίστηκε αποκαρδιωτική. Ουσιαστικά, η Βιλερμπάν άρχισε να ράβει στα μέτρα της το παιχνίδι από τη 2η περίοδο, με το 38-52, ενώ η παρτίδα χάθηκε οριστικά στην 3η. Η Βιλερμπάν έκανε επιμέρους 27-7 και διαμόρφωσε το 79-45. Το τελευταίο δεκάλεπτο αποτέλεσε καθαρά τυπική διαδικασία.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 38-52, 45-79, 69-98

Τα στατιστικά του ματς

Προτεινόμενα Άρθρα