Κλουζ: «Ο διάσημος για τον κόσμο του ΑΡΗΣ θα είναι ο επόμενος αντίπαλος μας»

από AllAboutARIS

Ένα μίνι αφιέρωμα στον ΑΡΗ και τη Θεσσαλονίκη παρουσίασε η Κλουζ, με αφορμή τον αγώνα των δύο ομάδων αύριο στο Nick Galis Hall.  Οι Ρουμάνοι πλέκουν το εγκώμιο των φίλων των Κιτρινόμαυρων, ενώ, φυσικά, δεν λείπουν οι αναφορές και στον τεράστιο Νίκο Γκάλη.

Ένα απόσπασμα από το αφιέρωμα:

“Η U-Banca Transilvania αναχώρησε τη Δευτέρα για την Ελλάδα, για να αντιμετωπίσει έναν από τους σημαντικότερους αντιπάλους του ομίλου. Οι πρωταθλητές Ρουμανίας θα αγωνιστούν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 στο γήπεδο του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης.

Με παράδοση πάνω από 100 χρόνια, ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης είναι μια καταξιωμένη ομάδα από την Ελλάδα. Το τμήμα μπάσκετ ιδρύθηκε το 1922 και κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο το 1930. Επιπλέον, ο ΑΡΗΣ μπορεί να υπερηφανεύεται για 10 ελληνικά Πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα και ένα SuperCup. Είναι ενδιαφέρον ότι τις σεζόν 1985–86, 1986–87 και 1987–88, ο ΑΡΗΣ αναδείχθηκε πρωταθλητής χωρίς να υποστεί ήττα. Παράλληλα, ο σχηματισμός από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε ένα Saporta Cup, ένα Korać Cup, μαζί με ένα τρόπαιο FIBA ​​EuroCup Challenge. Να σημειωθεί ότι ο ΑΡΗΣ έπαιξε τρεις ημιτελικούς της Euroleague.

Με αυτόν τον σύλλογο συνδέεται το όνομα του θρυλικού Νίκου Γκάλη. Γεννημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο ελληνικής καταγωγής πρώην παίκτης φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα μεταξύ 1979-2002, όντας πέντε φορές ο καλύτερος σκόρερ της Euroleague. Επιπλέον, ο Γκάλης εισήχθη στο Naismith Hall of Fame καθώς και στο Hall of Fame της FIBA. Καριέρες στον ΑΡΗ έκαναν και ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Στόικο Βράνκοβιτς, ενώ για ένα μικρό διάστημα στη Θεσσαλονίκη εργάστηκαν και οι Κώστας Παπανικολάου, Σάσα Βεζένκοφ και Κώστας Σλούκας.

Γνωστός για τους φανατικούς υποστηρικτές του, ο ΑΡΗΣ παίζει τους εντός έδρας αγώνες του στην αίθουσα που φέρει το όνομα του Νικ Γκάλη. Έχει χωρητικότητα 5.100 θέσεων, οι οποίες είναι sold out για τους περισσότερους αγώνες. Πρόεδρος του συλλόγου ο Χάρης Παπαγεωργίου, μάνατζερ ο Αλέξανδρος Αναστασιάδης, ενώ προπονητής ο 41χρονος Ιωάννης Καστρίτης.

Ο Καστρίτης έχει στη διάθεσή του, εκτός από τους Έλληνες μπασκετμπολίστες, τέσσερις Αμερικανούς, έναν Καναδό, έναν Λετονό, έναν Αγκολανό και έναν Ιβοριανό. Αρχηγός είναι ο Ελευθέριος Μποχωρίδης, 29χρονος παίκτης, διπλός πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Ο Μποχωρίδης, πάντως, μοιράζεται τον ρόλο του αρχηγού με τον Βασίλη Τολιόπουλο, πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Ο ΑΡΗΣ άλλαξε όλους τους ξένους του το καλοκαίρι, με τον Μάρκους Καρ ή τον Μάνι Μπέιτς να έρχονται στην ομάδα από το NCAA. Επίσης, οι Ρόμπερτ Μπλούμπεργκς και Ρόνι Χάρελ είναι γνωστοί στο κοινό της χώρας μας, καθώς έπαιξαν στο παρελθόν σε BC CSU Sibiu και Steaua Bucharest αντίστοιχα. Μέχρι στιγμής, πρώτος σκόρερ των Ελλήνων στο EuroCup είναι ο Ρομπέρτο ​​Γκαλινάτ, ο οποίος έχει κατά μέσο όρο 17,2 πόντους και 3,0 ριμπάουντ.

Όσον αφορά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχει πληθυσμό άνω των 800.000 κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και προσφέρει πολλά τουριστικά αξιοθέατα όπως η Πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα του Γαλέριου ή η Εκκλησία της Αγίας Σοφίας”.

Προτεινόμενα Άρθρα