Κύπρος: Ομάδες κατέβηκαν με μισό ρόστερ και χωρίς δελτία υγείας… για να αποφύγουν έξτρα μηνιάτικο

από AllAboutARIS

Τραγελαφικά γεγονότα στο κυπριακό πρωτάθλημα μπάσκετ, καθώς ενάμιση χρόνο πριν φιλοξενήσει όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2025, ένας αγώνας δεν έγινε ποτέ μετά από ένα τέχνασμα που σκαρφίστηκαν δύο ομάδες για να αποφύγουν να πληρώσουν ένα παραπάνω μηνιάτικο στους παίκτες.

ΠΑΕΕΚ και Απόλλων θα τίθονταν αντιμέτωπες για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με τον Απόλλωνα να βρίσκεται στην 7η θέση και την ΠΑΕΕΚ στην 8η, ωστόσο να ισοβαθμούν στους 25 βαθμούς με την ΕΘΑ, που βρίσκεται στην προνομιούχο 6η θέση, που οδηγεί στα playoffs του πρωταθλήματος. H νικήτρια ομάδα θα τερμάτιζε στην έκτη θέση και θα έπαιζε στον έξτρα γύρο, κάτι που θα υποχρέωνε να καταβάλει μισθούς ενός ακόμη μήνα. Κι από τη στιγμή που καμία από τις δύο ομάδες δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο, βρήκαν ένα τρικ για να… μην κερδίσει καμία τους!

Η ομάδα του Απόλλωνα κατέβηκε στο γήπεδο με επτά καλαθοσφαιριστές και δεν έφερε δελτία υγείας για να ελεγχθούν από τους διαιτητές, ως είθισται, πριν από τον αγώνα, ενώ από την άλλη πλευρά η ΠΑΕΕΚ, κατέβηκε με πέντε καλαθοσφαιριστές και επίσης δεν έφερε μαζί της δελτία υγείας για τον αγώνα.

Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, τόσο η ομάδα της ΠΑΕΕΚ, όσο και η ομάδα του Απόλλωνα παραπέμφθηκαν ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή, που θα συνεδριάσει για να τους επιβάλει ποινές, οι οποίες δεν αποκλείεται να είναι πολύ βαριές.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα