Μακάμπι – Παρτίζαν 96-81: Κολαστήριο το Τελ Αβίβ για τους Σέρβους του Ομπράντοβιτς

από AllAboutARIS

Εντυπωσιακό πρώτο δείγμα από τη Μακάμπι, που επικράτησε με 96-81 της Παρτίζαν στην πρεμιέρα της EuroLeague 2023/24. Η ομάδα του Τελ Αβίβ ήταν σαρωτική στο πρώτο δεκάλεπτο, έχτισε μία διαφορά και τη συντήρησε μέχρι το φινάλε, παίζοντας κατά διαστήματα υπέροχο μπάσκετ για να καλύψει την απουσία του τραυματία στη μέση Γουέιντ Μπάλντουιν.

Ηγετική εμφάνιση από τον Λορέντζο Μπράουν που έβαλε και τους 22 πόντους του στο πρώτο μέρος, με τον Ρόμαν Σόρκιν, τον Τζος Νίμπο και τον Μπόνζι Κόλσον να κάνουν τη δουλειά στο δεύτερο. Η Μακάμπι δεν σούταρε καλά από την περιφέρεια, είχε όμως αποτελεσματικότητα στο δίποντο, εντυπωσιακή κυκλοφορία και μοίρασμα της μπάλας, δεν σπατάλησε πολλές βολές και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο θετικό αποτέλεσμα.

Όσο για την “νέα” Παρτίζαν, χωρίς τους Μάνταρ, Έξουμ, Παπαπέτρου, Λεσόρ; Ο Αλέκσα Αβράμοβιτς έβαλε 20 πόντους στο πρώτο μέρος, ο Κέβιν Πάντερ έμεινε πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του, ο Ζακ ΛεΝτέι ήταν σε άλλο γήπεδο, ο Τζέιμς Νάναλι δεν βοήθησε και οι “φρέσκιοι” Γιάραμαζ, Ντόζιερ, Πονίτκα εξαφανίστηκαν στη μετριότητα, με τον Φρανκ Καμίνσκι να έχει κι αυτός ένα πολύ κακό ντεμπούτο σε μία ομάδα που στηρίζεται στο ταλέντο και στην ποιότητά του.

Ο αγώνας
Με τον Λορέντζο Μπράουν να κάνει σπουδαία δουλειά στην πρώτη περίοδο (13 πόντοι, 2/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 3 ασίστ σε 7:35), η Μακάμπι έδειξε ικανή να συνδυάσει το θέαμα με την ουσία. Το έκανε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με το 55-43 του ημιχρόνο να έχει τον Αμερικανό της στους 22, αλλά και τον Αλέκσα Αβράμοβιτς στους 20 (!), με την Παρτίζαν ωστόσο να αδυνατεί να παίξει με ένταση στην άμυνα και να βλέπει τους γηπεδούχους να σουτάρουν με 70% στο δίποντο.

Η κατάσταση δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο. Η Μακάμπι δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική, πήρε όμως το δεκάλεπτο (19-15) και με κάρφωμα του Νίμπο έγραψε το 74-58 στο 30′, πριν φτάσει και στο +21 (81-60 στο 32′) που δεν άφηνε περιθώρια στην Παρτίζαν για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Στο τέλος της βραδιάς η καλύτερη ομάδα του παρκέ πήρε το αποτέλεσμα και έδειξε ότι θα παλέψει γι’ αυτό που της ξέφυγε πέρυσι. Η πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεζ, Βίλιους, Καρντούμ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-16, 55-43, 74-58, 96-81

 

Προτεινόμενα Άρθρα