Αποκαλυπτικός Αρβανίτης στο NOVIBET ALLABOUTARIS TV για συμπαίκτες στην ΠΑΕ, ΚΑΕ, γήπεδο, Παλέ και ΑΣ”! (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Λευτέρης Αρβανίτης ήταν ο πρώτος καλεσμένος στην νέα εκπομπή του Novibet AllAboutARIS TV η οποία θα είναι αφιερωμένη στον ερασιτέχνη και στα τμήματα του.

Ο πρόεδρος του ΑΣ αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα που αφορούν τον σύλλογο ενώ ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σε ότι έχει να κάνει με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ αλλά και στα ζητήματα τα οποία που αφορούν την ΚΑΕ ΑΡΗΣ ενώ και για το θέμα του γηπέδου του ποδοσφαίρου αλλά και του μπάσκετ.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

Για την εκπομπή του ΑΣ στο Novibet AllAboutARIS TV και τη σημασία της για τον σύλλογο:Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον ΑΣ και όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα να υπάρχουν εκπομπές που ασχολούνται μαζί τους, ώστε ο κόσμος να ενημερώνεται και οι αθλητές να αισθάνονται το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων και του κόσμου. Να νιώθουν ότι είναι σημαντικοί.

Ο ΑΣ ΑΡΗΣ είναι η αρχή των πάντων για τον σύλλογο. Από εκεί ξεκίνησαν όλα το 1914 και για 109 χρόνια αυτός ο σύλλογος είναι τόσο σπουδαίος. Ένας τεράστιος αθλητικός οργανισμός με τόσα πολλά τμήματα, απορροφώντας τους κραδασμούς και των γεγονότων στα τμήματά του. Ο ιδρυτικός σύλλογος για την ΠΑΕ και την ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, δείχνοντας ότι υπάρχει μία συνέχεια και τιμάμε την ιστορία του συλλόγου. Ούτε αγοράζουμε ΑΦΜ, ούτε αλλάζουμε έδρες”.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος σημείωσε επίσης: “Αισθάνομαι υπηρηφάνια που ο Θεός μου έδωσε τη δυνατότητα να είμαι πρόεδρος στον ΑΣ. Ασχολούμαι 22 χρόνια με τον σύλλογο, από έφορος του μπάσκετ ακόμα. Νιώθω βαριά την ευθύνη πάνω μου. Ο Σύλλογος είναι τεράστιος. Πολύς κόσμος ασχολείται με τον ΑΡΗ. Οι πρόεδροι των τμημάτων επηρεάζουν τις ζωές αρκετού κόσμου. Είναι τόσο ωραίο να ασχολείσαι με τον ΑΡΗ. Και όλα ξεχνιούνται όταν βλέπεις πράγματα να μπαίνουν σε μία σειρά και όταν γίνονται θετικά πράγματα για την ομάδα. Είναι μία ηθική ικανοποίηση για εμάς που ασχολούμαστε με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό”.

Για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη και το λαΪκό προσκύνημα στο Παλέ το μεσημέρι της Παρασκευής:Αρχικά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ηταν μία πολύ μεγάλη απώλεια αυτή του Γιάννη. Η χθεσινή μέρα ξεκίνησε γιορτινά για το τμήμα μπάσκετ αλλά το μεσημέρι άλλαξε χαρακτήρα και έγινε θλιβερή για τον σύλλογο. Ηταν μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Ένας τεράστιος άνθρωπος. Ένας χαρακτήρας που ενώ φαινόταν σκληρός, κατά βάθος είχε μία πολύ καλή ψυχή. Βοηθούσε πολύ κόσμο. Έχει προσφέρει πολλά στον σύλλογό μας και άφησε μία τεράστια παρακαταθήκη στο τμήμα μπάσκετ. Πάνω σε αυτή πάτησαν πολλές διοικήσεις για να σταθεί όρθιος ο σύλλογος σε δύσκολες οικονομικά εποχές. Το μεγαλείο εκείνης της εποχής σώζει πάντα αυτό το τμήμα. Αύριο η σορός του θα βρεθεί στο… σπίτι του, με αρκετό κόσμο. Ο Γκάλης, ο Σχοινάς, παίκτες, απλός κόσμος. Θα είμαστε όλοι εκεί. Μετέπειτα η σορός θα κάνει μία στάση μπροστά στα παλιά γραφεία του ΑΣ και μετά θα πάμε όλοι μαζί στα κοιμητήρια για την εξόδιο ακολουθία. Θα είναι σαν λαϊκό προσκύνημα. Είναι ένα ιερό πρόσωπο για τον σύλλογό μας”.

Για την κουβέντα αναφορικά με το νέο γήπεδο του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ:Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα… Η αλήθεια είναι ότι έγιναν σε αυτή τη διετία πολλά γεγονότα στη χώρα γενικότερα. Καταστροφές, ζημιές και γενικότερα υπάρχει οικονομικό θέμα. Το ζήτημα της χρηματοδότησης από την Πολιτεία όταν μπήκε στην πορεία, δεν κρίθηκε δυνατό. Είναι πολλά τα ζητήματα για το Ελληνικό Δημόσιο. Για αυτό και ο κ. Καρυπίδης είπε ότι δεν το βλέπει να προχωράει και προτιμάει την ανακαίνιση του Χαριλάου. Βέβαια στη διετία αυτή και εφόσον επί 50 χρόνια το ακίνητο στο ΙΚΕΑ ήταν παρατημένο, ο ΟΑΕΔ… ξύπνησε και θέλει να το αξιοποιήσει. Το κακό στην υπόθεση είναι ότι κερδήθηκε χρόνος από την κυβέρνηση, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα για τον ΑΡΗ.

Ο ΑΣ ΑΡΗΣ έκανε μία πρόταση για το γήπεδο του ΑΡΗ, για την διπλή ανάπλαση που προτείναμε ώστε να βοηθηθεί ο σύλλογος αλλά και η πόλη. Δηλαδή 22 στρέμματα στο κέντρο της πόλης να γίνουν πράσινο, με το οποίο η Θεσσαλονίκη έχει ζήτημα. Αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι χώροι. Εφόσον όμως δεν ένιωσαν την προσπάθεια που κάναμε, θα είναι καλύτερα να κοιτάξουμε το θέμα της αξιοποίησης του υπάρχοντος γηπέδου, παρά να ψάχνουμε άλλες λύσεις. Μπορούν να γίνουν και παράλληλα ενώ χρειάζονται πολλά χρήματα και επενδυτές. Εάν εμφανιστούν, τότε αλλάζουν τα δεδομένα. Οπως επίσης πρέπει να δούμε πόσο μπορεί να αντέξει το υφιστάμενο γήπεδο”.

Για τους επενδυτές στους οποίους έχει αναφερθεί ο Θεόδωρος Καρυπίδης και αν έχει γνώση ο ΑΣ:Δεν γνωρίζω τα πρόσωπα ή τις εταιρίες… Αυτό που γνωρίζω μιλώντας με την οικογένεια Καρυπίδη είναι ότι μέσα σε αυτό τον μήνα θα έχουμε εξελίξεις. Θα είναι συμπαίκτες, θα πάρουν ποσοστό μετοχών της ΠΑΕ και θα συμμετέχουν με την οικογένεια Καρυπίδη στην ομάδα διατέθοντας δικά τους κεφάλαια. Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το deal θετικά ή αρνητικά. Ποσοστιαία και όπως μου το εξήγησε, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να τελειώσει το deal”, ήταν τα λόγια του κ. Αρβανίτη για να προσθέσει σχετικά με την εμπλοκή του ΑΣ ότι, “βάσει του αθλητικού νόμου και το 10% των μετοχών σε ΠΑΕ και ΚΑΕ, έχουμε και ένα μέλος που εκπροσωπεί στο ποσοστό μας στα ΔΣ. Στην ΠΑΕ έχουμε τον κ. Πισσανίδη και στην ΚΑΕ είμαστε εμείς. Ενημέρωση υπα΄ρχει απευθείας από τον Θεόδωρο και την Ειρήνη Καρυπίδη. Συμβούλιο όπως στην ΚΑΕ ή στον ΑΣ δεν γίνεται αφού το 90% ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη και παίρνει τις αποφάσεις αυτός”.

Για τις σχέσεις του ΑΣ με την ΚΑΕ και τον ρόλο του Ερασιτέχνη στην περίπτωση έλευσης συμπαικτών: “Οι σχέσεις μας με την ΠΑΕ είναι πολύ καλές, μιλώντας πάντα με βάση το συμφέρον του συλλόγου. Στο ζήτημα των συμπαικτών δεν μπορεί να αποφασίσει η ΓΣ του ΑΣ αλλά ο μεγαλομέτοχος. Στα μέτρα των δυνατοτήτων όμως που έχουμε ως ΑΣ, θα κάνουμε τον έλεγχο που πρέπει. Να δούμε ποιοί είναι, τί δύναμη έχουν και τα κίνητρά τους. Δεν μπορούμε όμως να σταματήσουμε τις κινήσεις του μεγαλομετόχου. Βλέπω όμως ότι πάει να γίνει κάτι καλό. Αυτό νιώθω εγώ. Οποιος ακούει τον κ. Καρυπίδη, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για κάτι καλό όσον αφορά την ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Αυτό που θέλουμε όλοι είναι ο σύλλογος να πηγαίνει καλύτερα και να κοιτάζουμε στα μάτια τις ομάδες των Αθηνών”.

Για την κατάσταση στην ΚΑΕ και την παρουσία του κόσμου κόντρα στην Γκραν Κανάρια: ‘Ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης στα χρόνια που ο ΑΣ έχει την ΚΑΕ στα χέρια του. Και εγώ και ο Χάρης Παπαγεωργίου αναλάβαμε μεγάλες ευθύνες προς το κράτος με τα οικονομικά. Είναι πολύ μεγάλες ευθύνες, που μεταφέρονται και στα παιδιά μας. Είναι πολύ δύσκολο αλλά το κάναμε επειδή θέλαμε να βοηθήσουμε το τμήμα. Η στήριξη και η αγάπη του κόσμου γεμίζοντας το γήπεδο είναι πραγματικά μία μεγάλη αναγνώριση και ηθική ικανοποίηση. Νιώθουμε πολύ υπερήφανοι που κρατήσαμε αξιοπρεπές το τμήμα και παράλληλα να ξεχρεώνει τις παλιές υποχρεώσεις του. Υπάρχουν άλλες μεγάλες ομάδες που οι αντίστοιχοι Ερασιτέχνες δεν κατάφεραν κάτι τέτοιο. Ούτε στην ΑΕΚ ούτε στον Πανιώνιο πχ. Το τμήμα αυτό δεν πρέπει να πάθει τη ζημιά του ποδοσφαίρου που έφυγε τρεις φορές από τη φυσική του θέση. Θα είναι… λεκές στην ιστορία μας. Καταλαβαίνετε πόσο άσχημο θα ήταν για το σύλλογο ένα τέτοιο τμήμα να μην μπορέσει να το κρατήσει εκεί που πρέπει. Θα ήταν ντροπιαστικό. Τότε θα ήμασταν άχρηστοι και ανίκανοι ως οργανισμός”.

Για το Eurocup: “Ηταν 1η αγωνιστική ενός πρωταθλήματος με 18 παιχνίδια. Έχουμε δρόμο ακόμα. Παίξαμε με μία ομάδα εκατομμυρίων. Για 30 λεπτά η ομάδα άντεξε και ήταν ανταγωνιστική. Τώρα ξεκινάει η χρονιά… Να μην στεναχωριέται ο κόσμος με το αποτέλεσμα. Κάθε μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι.

Είχαμε την ατυχία με τον Μπέιτς… Μας λείπει. Από την άλλη ψάχνουμε να βρούμε κάτι που μας βολεύει και ταιριάζει στη φιλοσοφία του Καστρίτη και φυσικά είναι στα οικονομικά μας δεδομένα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια”.

Για το ανδρικό βόλεϊ: Είναι μία περίπτωση σαν το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή χρεώθηκε και δεν υπήρχαν άνθρωποι να το στηρίξουν ώστε να αποφύγει το Α’ τοπικό. Ηταν πολύ χρεωμένο. Έχουμε ξεχρεώσει το 85% των χρεών προς τρίτους. Μας μένει ένα μεγάλο ποσό στο ΙΚΑ. Το φτάσαμε σε ένα σημείο όπου μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα και να επιστρέφει στην 1η κατηγορία. Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι ότι όταν ένα τμήμα είναι να ανέβει, πρέπει να μπορεί να παίξει στην Α1. Να έχει ξεχρεώσει. Οταν κάνουμε κάτι, το κάνουμε σωστά. Φέτος μπορούμε να ανεβάσουμε την ομάδα. Δεν ξέρω αν μπορούμε αγωνιστικά αλλά έχουμε καλή ομάδα με καλό προπονητή.

Εάν ανεβούμε, τώρα θα μπορούμε να παίξουμε γιατί ξεχρεώσαμε πάνω από μισό εκατομμύριο. Παίζουμε στη Μίκρα και το πρωτάθλημα αρχίζει στις 4 Νοεμβρίου”.

Για το γυναικείο βόλεϊ:Από πρόπερσι και πέρυσι λίγο περισσότερο, ο ΑΣ στήριξε πολύ την ομάδα και τον κ. Ρετζεπέρη. Το κάναμε με χαρά ώστε το τμήμα να είναι ανταγωνιστικό. Μετά από δέκα χρόνια ο κ. Ρετζεπέρης δεν μπορεί να συνεχίσει και αποχώρησε. Έχουμε κάνει μία καλή ομάδα. Στόχος είναι τα πλέι οφ και να μην χρεώνεται ο σύλλογος”.

Για τα τμήματα του ΑΣ που χρειάζονται το κάτι παραπάνω και υπάρχει κάποια ανάγκη: “Ολα τα τμήματα χρειάζονται στήριξη… Θα τονίσω όμως δύο τμήματα. Πρέπει να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας. Φέτος στοχεύσαμε σε μία καλή ομάδα για το γυναικείο βόλεϊ και στοχεύσαμε να ανεβάσουμε στην Α1 το ανδρικό βόλεϊ και το ανδρικό πρώτο. Το πρώτο έχει μπάτζετ 120 χιλιάδες με μηδέν έσοδα. Το πόλο έχει 40 χιλιάδες μπάτζετ με μηδέν έσοδα. Χρειάζονται λίγη παραπάνω στήριξη. Εάν βέβαια υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να δουν πρώτα και μετά να στηρίξουν, είναι δεκτό από μένα.

Υπάρχει ένα ενιαίο διαρκείας. Έχουμε δώσει 200… Υπάρχει και η καλή δουλειά του Χρήστου Βλάχου με τα μέλη. Είναι βασικό έσοδο για τον ΑΣ. Μακάρι να γίνουμε περισσότεροι. Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφάνεια στο θέμα των χρημάτων που διαχειριζόμαστε. Περίπου τα έσοδά μας κάθε χρόνο από τα μέλη είναι περίπου 60 χιλιάδες τον χρόνο. Επίσης τα έσοδα από την κάρτα φιλάθλου τα έσοδα είναι περίπου 160 χιλιάδες. Η μισθοδοσία του προσωπικού και το ΙΚΑ των προπονητών είναι πάνω από 100 χιλιάδες. Είναι δύσκολη η καθημερινότητά μας”.

Για τη συντήρηση του “Βικελίδης” και τα έσοδα του ΑΣ:Είναι ένα παλιό γήπεδο 70 ετών. Ο κόσμος δεν το βλέπει αλλά πρέπει να το καταλάβει. Οι μεγάλες βλάβες είναι στο εσωτερικό, όπου ο κόσμος δεν έχει πρόσβαση. Ο ΑΣ πληρώνει τη συντήρηση του γηπέδου. Σουίτες και χλοοτάπητα η ΠΑΕ. Τα συμψηφίζουμε. Από την ΚΑΕ δεν παίρνουμε χρήματα. Κάποια στιγμή όμως και ο Ερασιτέχνης θα πρέπει να παίρνει τα χρήματά του. Στις ομάδες των Αθηνών παίρνουν τα χρήματα, αλλά είναι και άλλο το επίπεδο των ιδιοκτητών. Πλέον με τους συμπαίκτες οι σχέσεις μας με την ΠΑΕ να μπουν σε νέα βάση και να ακολουθούνται οι νόμοι του κράτους. Δεν θα υπάρχει δικαιολογία να μην παίρνει ο ΑΣ τα χρήματά του.

Εμείς βοηθάμε και την ΠΑΕ και την ΚΑΕ, γιατί θέλουμε να πηγαίνουν καλά. Σιγά-σιγά τακτοποιούμε και τα παλιά χρέη, όπως προσπαθούμε να απορροφούμε τους κραδασμούς. 

Τα χρέη που είχε ο ΑΣ με τα εν μέρει εικονικά τιμολόγια, διαγράφηκαν όλα οριστικά. Έμεινε ένα υπόλοιπο πραγματικού χρέους στην εφορία που ενώ φαινόταν 43 εκατ. τελικά ήταν 3 εκατ. Κανένας πρόεδρος του ΑΣ δεν βγήκε να πει ότι όλα αυτά που μας καταλογίζετε, αποδείχθηκε στα δικαστήρια ότι ήταν πέναλτι, τόκοι και προσαυξήσεις. Δεν ήταν πραγματικό χρέος. Για αυτό κερδίσαμε όλα τα δικαστήρια απέναντι στο ελληνικό δημόσιο που κρατούσε όμηρο ένα τόσο μεγάλο σύλλογο.

Λύσαμε και τη ΔΕΗ. Ο καθένας πληρώνει τα ρεύματά του στο γήπεδο. Εμείς τα δικά μας και η ΠΑΕ τα δικά της. Οχι όπως γινόταν μέχρι πριν δύο χρόνια που τα χρεωνόταν όλα ο ΑΣ”.

Για το Παλέ και την αξιοποίησή του: “Είναι ένα γήπεδο που χτίστηκε το 1966. Ανήκει στη Γενική Γραμματεία αλλά εποπτεύεται από την Εφορία Νέων Μνημείων. Το γήπεδο ανακαινίστηκε με τους Ολυμπιακούς και είναι ένα κοστοβόρο ενεργειακά γήπεδο που ο ΑΣ δεν μπορεί να συντηρήσει. Ενα νούμερο για τα καταλάβετε… Έχει φτάσει να χρωστούν σε ΔΕΗ και αέριο πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Το ίδιο το κράτος. Από την πρώτη στιγμή είπα ότι τραβάμε χειρόφρενο. Περιμένουμε να δούμε τις τιμές ενέργειας και αναλόγως θα αποφασίσουμε”.

Δείτε εδώ όλη την συνέντευξη Αρβανίτη στη Novibet AllAboutARIS TV

Προτεινόμενα Άρθρα