Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ: Μαθαίνει πιθανούς αντιπάλους η Εθνική

από AllAboutARIS

Απόψε στις 20:30 πραγματοποιείται η κλήρωση για το Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ, στο οποίο θα βρεθεί και η Ελλάδα εφόσον προκριθεί από το Προολυμπιακό Τουρνουά που θα φιλοξενήσει στο ΣΕΦ, 2 με 7 Ιουλίου.

Οι οκτώ ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και οι τέσσερις που θα προκύψουν από τα ισάριθμα Προολυμπιακά Τουρνουά, χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Η Ελλάδα ή όποια ομάδα προκριθεί από το Προολυμπιακό του ΣΕΦ θα είναι στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Στο πρώτο έχουν τοποθετηθεί οι ΗΠΑ, η νικήτρια του Προολυμπιακού Τουρνουά της Ισπανίας και η Γερμανία. Στο δεύτερο, η Σερβία, η Αυστραλία και η νικήτρια του Προολυμπιακού Τουρνουά της Λετονίας. Στο τρίτο ο Καναδάς, η Γαλλία και η νικήτρια του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πουέρτο Ρίκο. Και στο τέταρτο η Ιαπωνία, το Νότιο Σουδάν και η νικήτρια του Προολυμπιακού Τουρνουά της Ελλάδας.

Από την κλήρωση θα προκύψουν τρεις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ και τις δύο καλύτερες τρίτες να προκρίνονται στα προημιτελικά. Σε κάθε όμιλο μπορεί να βρίσκονται τουλάχιστον δύο και το πολύ τρεις ομάδες από την Ευρώπη, ενώ δεν θα υπάρχει πάνω από μία ομάδα από Αφρική, Αμερική, Ασία ή Ωκεανία στα γκρουπ.

Το Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ θα γίνει 27 Ιουλίου με 10 Αυγούστου. Η φάση των ομίλων θα γίνει στο «Πιέρ Μορουά» της Λιλ και οι νοκ άουτ φάσεις θα διεξαχθούν στο «Παλέ Ντε Μπερσί» του Παρισιού.

Προτεινόμενα Άρθρα