Το ενδιαφέρον των Αμερικανών και η πρόταση των 150 χιλιάδων για το 51%

από AllAboutARIS

Ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης τοποθετήθηκε για το υπαρκτό ενδιαφέρον για την απόκτηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, με την πρόταση που έχει κατατεθεί να μην ικανοποιεί τους ανθρώπους των “Κιτρινόμαυρων”.

Αναλυτικά:

“Η αλήθεια είναι ότι ενδιαφέρθηκαν κάποιοι ξένοι επενδυτές για την ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Μιλήσαμε μαζί τους, ήρθαν στη Θεσσαλονίκη. Αναλύσαμε τα πλάνα μας η κάθε πλευρά. Τους εξηγήσαμε ότι το σημαντικό δεν είναι απλά να δώσουμε την ΚΑΕ αλλά να είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να υπάρχει και να μην τραβήξουμε ξανά τα ίδια. Δεν είμαι ευχαριστημένος με την πρότασή τους, αφού δεν αναλαμβάνουν κανένα παλιό χρέος. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις αλλά δεν είμαι αισιόδοξος.

Είναι Αμερικάνοι αυτοί που ενδιαφέρθηκαν. Δεν έχουν να κάνουν με την ΠΑΕ. Είναι τελείως άσχετο το ένα με το άλλο θέμα… Δεν υπάρχει όμως κάτι. Ηταν μικρή η πρόταση που έγινε, που λογικά θέλουν να πάρουν την ομάδα χωρίς χρήματα ή με ένα μικρό ποσό. Θα μπορούσαν έστω να βγάλουν μια εγγυητική ή να δεσμευτούν να τα πληρώσουν. Οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει την πλειοψηφία των μετοχών.

Πρωταρχικό μας θέμα ήταν να μας καταθέσουν ένα πλάνο αποπληρωμής παικτών υποχρεώσεων κλπ. Δεσμεύτηκαν να βάλουν 150 χιλιάδες ευρώ για φέτος, αναλαμβάνοντας όμως το 51% των μετοχών. Εμείς θα περιμέναμε να αναλάβουν την αποπληρωμή του ΙΚΑ πχ ή του Ντραγκίσεβιτς. Ηθελαν να χρηματοδοτήσουν το μπάτζετ και να διαχειρίζονται τα έσοδα. Δηλαδή άφηναν τα χρέη στις πλάτες άλλων. Εάν δεν υπάρξει οριστικά συμφωνία, θα δώσουμε στη δημοσιότητα την πρόταση που έχουμε στα χέρια μας”.

Ενώ στη συνέχεια, αν περιμένουν να αλλάξει κάτι:

“Δεν είναι τόσο απλό. Ο ΑΡΗΣ έχει κάποια χρέη. Έρχεται ένας τρίτος άνθρωπος ΄που δεν ξέρεις εάν έχει τα χρήματα και σου λέει να πάρει την ομάδα για να την… τρέξει. Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε την ομάδα σε κάποιον που δεν δείχνει τη δύναμή του. Μπορεί να μην είμαστε ικανοποιημένοι αλλά θα του πούμε το πλάνο, τον τρόπο που μπορούμε να τον βοηθήσουμε και θα εγγυηθούμε. Είναι μία διαπραγμάτευση. Θα δούμε πόσο σοβαρά σκέφτονται την εμπλοκή τους στον ΑΡΗ”.

Προτεινόμενα Άρθρα