Το… σίγουρο -5, που έγινε δικαίωση του ΑΡΗ!

από AllAboutARIS

Είναι ο μεγαλύτερος δικαστικός αγώνας που έδωσε η ΚΑΕ τα τελευταία χρόνια.

Οκτώ μήνες, ο ΑΡΗΣ πάλευε και φώναζε ότι θα δικαιωθεί. Για μία υπόθεση πιστωτών που δεν διακανονίστηκαν αλλά εξοφλήθηκαν από την ΚΑΕ.

Για να έρθει η δικαίωση, δεν αρκούσε αυτό. Χρειάστηκε ένας μεγάλος αγώνας από το νομικό τμήμα της ΚΑΕ, το οποίο χειρίστηκε την υπόθεση άψογα και με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Ο ΑΡΗΣ έκανε έκανε έναν νομικό ελιγμό που δεν ακολούθησαν άλλες ομάδες όπως ο Ηρακλής, ο Κολοσσός Ρόδου και ο Απόλλωνας, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με αφαίρεση. Προσέφυγε πρώτα στο διοικητικό εφετείο, το οποίο είναι ανώτερο δικαστήριο σε σχέση με το αθλητικό του ΕΣΑΚΕ. Με αυτόν τον τρόπο, ο ΑΡΗΣ απέφυγε κάτι πολύ σημαντικό. Δηλαδή μία πιθανή τιμωρία του από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, η οποία με δεδομένο ότι η ομάδα πάλευε για την παραμονή, θα της δημιουργούσε ένα τεράστιο ψυχολογικό φορτίο μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπόθεση του -6 στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Με αυτή την προσφυγή, ο ΑΡΗΣ κατάφερε να πάρει δύο αναβολές από τον αθλητικό δικαστή και να διατηρήσει τους βαθμούς που κέρδισε στο γήπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η απόφαση του Εφετείου δεν έχει βγει ακόμα και έτσι ο αθλητικός δικαστής εκδίκασε την υπόθεση την περασμένη Παρασκευή, δικαιώνοντας τον ΑΡΗ όπως πίστευαν από την αρχή τόσο η διοίκηση όσο και το νομικό επιτελείο του.

Δεν λησμονείται ότι από τον περασμένο Αύγουστο οι περισσότεροι είχαν προεξοφλήσει την τιμωρία του ΑΡΗ και… συναγωνίζονταν για το ποιος θα δικαιωθεί όταν έλεγαν -3 ή -5.

Και σε αυτή την περίπτωση, ίσχυσε το μηδένα προ του τέλους μακάριζε και όσοι προσπάθησαν ή προσδοκούσαν να πλήξουν εξωαγωνιστικά την ομάδα, είδαν τις προσπάθειές τους να πέφτουν στο κενό.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα