Χρόνια Πολλά «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ» της Ελλάδος

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ, ο «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ» του ελληνικού μπάσκετ γιορτάζει τα 109 χρόνια ζωής και μαζί του γιορτάζει όλη η Ελλάδα. 

Γράφει ο Σταμάτης Μουρελής. 

Ο ΑΡΗΣ γιορτάζει μιας και έφτασε τα 109 χρόνια ζωής, χρόνια ένδοξα και λαμπρά, χρόνια δύσκολα και… συννεφιασμένα. Όμως αυτό που μένει μετά από 109 χρόνια και θα μείνει για άλλα τόσα είναι ο «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ» του ελληνικού μπάσκετ, η ομάδα όλων των Ελλήνων.

Αν καθίσω να αναφέρω τους τίτλους του ΑΡΗ και τα ρεκόρ του, θα χρειαστώ καμιά 5.000 λέξεις. Αλλά δεν θα το κάνω γιατί όλοι, εχθροί και φίλοι, τους γνωρίζουν. Ξέρουν για το… μάγκικο πρωτάθλημα του 1979 όταν εκείνη η ομάδα «έσπασε» το ΠΟΚ, όπως άλλωστε έχει πράξει ο ΑΡΗΣ σε όλα τα αθλήματα.

Ξέρουν για την εποχή του «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ» όταν ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Φιλίππου και τα άλλα παιδιά, διέλυαν οποιοδήποτε αντίπαλο έβρισκαν μπροστά τους και κατακτούσαν το ένα νταμπλ μετά το άλλο.

Μία ομάδα την οποία αγάπησε όλη η Ελλάδα, μία ομάδα που αποτέλεσε κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο ήταν και είναι κάτι μοναδικό αφού καμία άλλη ομάδα δεν μπόρεσε να το επαναλάβει. Να ενώσει όλους τους Έλληνες, να τους κάνει να είναι όλοι Αρειανοί. Καμία ομάδα όσες επιτυχίες και να είχε δεν μπόρεσε ποτέ να κερδίσει τον τίτλο «όλης της Ελλάδος». Μόνο ο ΑΡΗΣ το έχει πετύχει αυτό, ο «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ» του ελληνικού μπάσκετ.

Βέβαια εκείνα τα χρόνια έχουν περάσει και δεν θα ξαναγυρίσουν, αλλά θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην μνήμη όλων των Ελλήνων.

Ακολούθησαν δύσκολα χρόνια, με οικονομικά προβλήματα, με ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν τον σύλλογο, άφησαν χρέη και έφυγαν. Η ομάδα πέρασε δύσκολες στιγμές, κινδύνευσε με αφανισμό, πρόσφατα με υποβιβασμό. Αλλά ακόμα και στα… χειρότερα του, ο ΑΡΗΣ ήταν ο «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ» του ελληνικού μπάσκετ. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να του κλέψει αυτόν τον τίτλο. Είναι τίτλος που του έδωσαν όλοι οι Έλληνες, αυτοί που ένιωσαν υπερηφάνεια βλέποντας εκείνη την ομάδα, αυτοί που πανηγύρισαν στους δρόμους τις μεγάλες επιτυχίες.

Χρόνια Πολλά ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ του ελληνικού μπάσκετ…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X