Τριάντα χρόνια από το Final 4 της Γάνδης (pics & vids)

από AllAboutARIS

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την ημέρα που ο ΑΡΗΣ έδωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του το παρών στο Final 4 του Κυπέλλου πρωταθλητριών.

Η υπερομάδα των Γκάλη, Γιαννάκη, Σούμποντιτς και των υπολοίπων παιδιών, με τον Γιάννη Ιωαννίδη στο τιμόνι, έχει σαρώσει τα πάντα στην Ελλάδα και ήταν έτοιμη να κατακτήσει και την ευρωπαϊκή κορυφή.  

Με δύο αρκετά δύσκολες νίκες επί της ελβετικής Πιγί, ο ΑΡΗΣ προκρίνεται στον όμιλο με τις οκτώ καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Πρωταθλήτριων και δείχνει ότι δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο: Θριαμβεύει επί της Μπαρτσελόνα στο “Παλάου Μπλαουγκράνα” με 88-89 έπειτα από εκπληκτική εμφάνιση του Γκάλη (45 πόντοι) και καθοριστικά τρίποντα από Γιαννάκη και Σούμποτιτς στο τελευταίο λεπτό, αναγκάζει την κάτοχο του τίτλου, Τρέισερ Μιλάνο, να υποκλιθεί στο Αλεξάνδρειο με 120-95 (50 πόντους σημείωσε ο Γκάλης και 37 ο Σούμποτιτς με 7 τρίποντα), κερδίζει επίσης τη φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς Μακάμπι Τελ Αβίβ με 93-77, αλλά και την Παρτιζάν Βελιγραδίου με 96-85, στο παιχνίδι που σήμανε την πρόκριση στο Final 4 της Γάνδης.

Οι “κίτρινοι”, για χάρη των οποίων το Αλεξάνδρειο γεμίζει ασφυκτικά 4 και 5 ώρες πριν από την έναρξη κάθε αγώνα και που μονοπωλούν το ενδιαφέρον ολόκληρης της Ελλάδας κάθε Πέμπτη, ξεκινούν για το Βέλγιο με πλήθος φιλάθλων και με μεγάλα όνειρα. Στον ημιτελικό του “Φλάντερς Έξπο”, όμως, λυγίζουν απέναντι στην Τρέισερ του Μπομπ Μάκαντου με 87-82, έπειτα από ένα δραματικό παιχνίδι. Ακολούθησε δύο μέρες αργότερα ο μικρός τελικός κόντρα στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, που επίσης δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τον ΑΡΗ (105-93). Το πάθος των οπαδών της ομάδας, πάντως, ανάγκασε ακόμα και τον κομισάριο του NBA, Ντέιβιντ Στερν, να εκφράσει το θαυμασμό του.

Τρέισερ Μιλάνο: Μπάρνια, Άλντι, Πίτις 4, Νταντόνι 2, Γκοβέρνα, Πρέμιερ 2, Μενεγκίν 7, Μπράουν 28, Άμπρασα, Πιέρο Μοντέκι 5 (1), Μακάντου 39 (2).

ΑΡΗΣ: Λυπηρίδης 2, Γιαννάκης 15 (4), Γκάλης 28, Σούμποτιτς 23 (3), Αθανασιάδης, Ρωμανίδης, Σταμάτης, Φιλίππου 8, Μπουσβάρος, Δοξάκης, Ουίλτζερ

Πρώτος σκόρερ του Final 4, είχε αναδειχθεί ο Νίκος Γκάλης με 67 πόντους, αφήνοντας πίσω του τον Μπομπ Μακάντου που μέτρησε 64.

Προτεινόμενα Άρθρα