Άνοιγμα του ΝΒΑ σε Ασία και Άπω Ανατολή

από Γιώργος Γκάτος

Το NBA θεωρείται και όχι άδικα ως η κορυφαία μπασκετική Λίγκα στον κόσμο. Ακόμα και αν κάποιοι αμφισβητούν τη υπεροχή των Αμερικανών στο αγωνιστικό κομμάτι, το επίπεδο των παικτών και γενικότερα στα όσα γίνονται στο παρκέ, κανείς δεν μπορεί να πει λέξη για το… περιτύλιγμα.

Τη βιομηχανία που έχει στηθεί γύρω από το μπάσκετ που φέρνει εκατομμύρια σε όσους τη διαχειρίζονται, καθώς προωθούν την εικόνα των 30 ομάδων της Λίγκας και γενικότερα όλης της διοργάνωσης με τρόπο εξαιρετικό. Και όπως κάθε βιομηχανία που… σέβεται τον εαυτό της, κοιτάζει να επεκταθεί σε νέες “παρθένες” ή έστω λιγότερο κορεσμένες αγορές με σκοπό την μεγιστοποίηση του κέρδους.

Η αρχή έγινε με την εξάπλωση στην τεράστια αγορά της Κίνας, στην οποία βοήθησαν και οι συμμετοχές στο πρωτάθλημα Κινέζων παικτών με “Δούρειο Ίππο” τον Γιάο Μινγκ και τη βοήθεια των Γουάνγκ Ζιζί, Γι Γιανιλιάν και Ζου Κι. Τώρα επόμενος στόχος είναι η Ινδία το Ντουμπάι και η Ιαπωνία.

Το ΝΒΑ προτίθεται να διοργανώσει τα φιλικά των ομάδων της Λίγκας για την pre season του 2019 σε τρεις νέες χώρες. Σύμφωνα με το ESPN και τον Τιμ ΜακΜάχον, στη λίστα βρίσκονται δύο πόλεις της Ιαπωνίας, το Ντουμπάι και η Ινδία. Ειδικά για τον τελευταίο προορισμό, δυνατή υποψηφιότητα θέτουν οι Σακραμέντο Κινγκς, μιας και ο ιδιοκτήτης των Βασιλιάδων, Βίβεκ Ραναντίβε, έχει καταγωγή από την Βομβάη της Ινδίας.

Προτεινόμενα Άρθρα